+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

Косметика для волосся з кератином

Косметика для волосся з кератином

Наслухалися страшилок про кератин і навіть не хочете допускати його у свій догляд за волоссям? Ну й даремно. Його головна проблема, як і будь-якого іншого активу, помилки у використанні. А так, це один з найкращих компонентів для відновлення, зміцнення, живлення та захисту волосся. Саме тому в цій статті ми вирішили порушити питання: що таке кератин, для якого волосся та для яких цілей він підходить, як діє кератин у косметиці для волосся і, звичайно ж, як правильно використовувати косметичні засоби для волосся з кератином.

Що таке кератин

Кератин — це білок, який є основним будівельним матеріалом волосся — приблизно 90 % від усієї його маси; забезпечує волоссю людини міцність, пружність і блиск. (Механічна міцність кератину, серед біологічних матеріалів, поступається тільки хітину). При цьому з віком, особливо за наявності помилок у догляді, запас кератину у волоссі знижується. Це призводить до його сухості, ламкості, розшарування, тьмяності, пористості, а також до ослаблення волосся.

Як діє кератин для волосся

Зазвичай косметика з кератином містить кератинові молекули, які як активний компонент косметичного продукту сприяють:

➤ зміцненню та відновленню кератинових зв’язків,

➤ підтримці оптимального стану гідроліпідної мантії (зокрема допомагають зменшити втрату природної вологи),

➤ розгладженню кератинових лусочок кутикули та заповненню пористості,

➤ спрощенню укладання та розчісування волосся,

➤ усуненню пухнастості,

➤ підтримці захисного «щита» навколо волосся від навколишнього середовища,

➤ зниженню утворення термічних, UV і хімічних пошкоджень,  

➤ формуванню красивої структури локонів,

➤ відновленню еластичності та міцності волосся,

➤ посиленню глянцевого блиску.

Ефективність кератину забезпечує здатність його молекул до проникнення в структуру волосяних стрижнів і дії зсередини. Тому використання засобів із кератином не має бути небезпечним для волосся, а навіть навпаки. Однак поряд із кератином у складах для професійних процедур (зокрема кератинового випрямлення) використовуються речовини, контакт із якими є небажаним для волосся (зокрема формальдегід). Саме такий недобросовісний підхід зробив чорний піар кератину.

Як діє кератин для волосся

Для якого волосся рекомендується косметика з кератином

Косметичні засоби з кератином для волосся найчастіше використовують для:

  • волосся, пошкодженого в процесі хімічної обробки (фарбування, завивки тощо) і частого термічного сушіння та/або укладання,
  • зневодненого, сухого, ламкого та пористого волосся,
  • кучерявого та хвилястого волосся — тривале випрямлення,
  • тонкого волосся — ущільнення,
  • волосся з розшаровуваннями по довжині та на кінчиках.

В яку косметику для волосся додають кератин

В асортименті багатьох брендів, що виробляють професійну та елітну косметику для волосся, є засоби з кератином. Зазвичай для більшої ефективності вони також збагачені рослинними оліями, екстрактами та протеїнами, провітамінами, Omega-3 та іншими корисними речовинами. 

Відновлювальна та зміцнювальна косметика для домашнього догляду з кератином є досить популярною. Такі засоби не просто випрямляють і заповнюють кератином, а й стимулюють синтез природних кератинових волокон. Серед цієї категорії косметики є:

  • шампуні, 
  • кондиціонери, 
  • бальзами-ополіскувачі, 
  • маски для волосся, 
  • спреї, 
  • філери тощо.

Звичайно, шампунь з кератином сам по собі особливо не допоможе. Все-таки він на те й шампунь, щоб базовою його функцією було очищення шкіри голови та підготовка волосся до впливу подальшого догляду. Однак повний комплекс засобів з кератином дійсно здатний на багато що, зокрема «запечатати» посічені кінчики (не на всіх стадіях), повернути блиск і легкість.

Величезний асортимент якісних косметичних засобів з кератином дає змогу вибрати крутий комплексний догляд з урахуванням типу волосся та його потреб. І при цьому не боятися будь-яких наслідків процедури. Оскільки ви зможете особисто перевірити склад кожного продукту.

Які недоліки є у кератину для волосся

Щоб не дивитися на світ через рожеві окуляри, перерахуємо недоліки кератину. Так ви побачите, що більша частина з них — помилки використання.

➤ Кератин робить локони важкими, але тільки тоді, коли ви використовуєте дуже багато косметики з кератином або часто робите кератинування.

➤ Кератин «забирає» у волосся об’єм біля коріння, але найчастіше з цим стикаються люди з тонким волоссям. А все тому, що кератин створює захисну вуаль навколо кожного волосяного стрижня та робить волосся щільнішим і важким. Щоб цього уникнути — не наносьте його на корені.

➤ Кератин робить волосся «мертвим»: воно стає зневодненим і крихким. Однак, як уже згадувалося вище, робить це не кератин, а шкідливі речовини, які входять до деяких складів для кератинового випрямлення. Особливо шкідливі для волосся формальдегіди.

➤ «Кератин не дає тривалого ефекту, а обіцяли кілька місяців»,  —  таке дуже часто доводиться чути експертам з кератинування та продавцям-консультантам під час продажу косметики. Насправді, щоб зберегти ефект на кілька місяців після кератинування необхідні регулярні домашні процедури з кератинізованою косметикою та постійне використання безсульфатного догляду (особливо шампуню).

➤ Косметика з кератином викликає алергічну реакцію. Дійсно, як і будь-який інший активний компонент косметичних засобів, кератин може викликати небажану індивідуальну реакцію. Тому перед нанесенням нового продукту догляду завжди потрібно проводити тест на чутливість.

Як правильно використовувати косметику для волосся з кератином

Як правильно використовувати косметику для волосся з кератином

➤ Під час вибору косметики з кератином обов’язково враховуйте тип і стан волосся. Якщо у вас сухе та пошкоджене волосся, то йому більше підійдуть живильні та зволожувальні склади. А ось для жирного волосся більше підходять максимально легкі, не обтяжливі засоби.

➤ Щоб уникнути втрати об’єму біля коріння, використовуйте косметику з кератином точно за інструкцією від виробника та з помірною частотою, особливо якщо у вас тонке, рідке або ослаблене волосся.

➤ Кондиціонери, маски, спреї та інші засоби додаткового догляду з кератином наносьте, рівномірно розподіляючи по всій довжині волосся. При цьому не забувайте про те, що бажано залишити коріння волосся недоторканими. Так ви зможете уникнути втрати об’єму та забезпечите рівномірне проникнення кератину в структуру волосяних стрижнів, а значить — і максимальний ефект.

➤ Роблячи професійні процедури з кератином, обов’язково дотримуйтеся всіх рекомендацій експерта. Якщо ви порушите їх, у кращому разі не отримаєте жодного ефекту, у гіршому — пошкодите волосся.

➤ Для продовження ефекту, отриманого після кератинування, обов’язково використовуйте косметику для догляду за кератинізованим волоссям.

Питання-Відповідь

Коли потрібна косметика для волосся з кератином?

Косметика з кератином найбільше підійде тим, чиє волосся втратило блиск, почало сильно розшаровуватися на кінчиках і по довжині (особливо крутий ефект буде після професійного чищення волосся ножицями), стало неслухняним (зокрема з’явилися хвилі й вихори). А також людям, які хочуть зробити своє волосся ідеально рівним і дзеркально гладким.

Для чого потрібен шампунь із кератином?

Шампунь з кератином захищає від втрати кольору забарвлене та натуральне волосся, підтримує оптимальний стан гідроліпідного балансу, зокрема у волосся з порушеною структурою (пористого, стоншеного, сухого тощо). Він м’яко очищає, піклується та готує волосся до наступних етапів догляду.

Які продукти містять кератин?

Найбільша кількість кератину міститься в м’ясі, курячих яйцях, рибі (лососевих), кисломолочному сирі, свіжому манго, ріпчастій цибулі, часнику, бататі, кучерявій капусті (зокрема калі) і баклажанах тощо.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

5 хвилин

7260

Що таке емоленти та нащо вони у складі косметики

Для вибору косметики не за красою упаковки та рекламою, а за властивостями та дією, які повинні відповідати потребам шкіри, потрібно розбиратися в категоріях речовин. Попри всю свою корисність для багатьох, одна з найбільш незатертих в обговореннях категорій, — емоленти. Сьогодні спробуємо простими словами розібратися в тому, що таке емоленти, навіщо вони потрібні в косметиці, як […]

30.08.2024

5 хвилин

8074

Як боротися з целюлітом у домашніх умовах

Поява «апельсинової кірки» хоч і є, можна сказати, природним процесом для жіночого організму, але завдає величезного психологічного дискомфорту. Причому до певного моменту багато хто має хибну думку про те, що целюліт — це проблема тільки людей із зайвою вагою. Що зовсім не так. Він може розвинутися у жінок різного віку та комплекції. І, крім візуальних […]

29.08.2024

5 хвилин

11924

Що таке мікробіом шкіри та як йому не нашкодити

Кожен з нас точно чув про мікробіом кишківника та що його потрібно підтримувати в нормі. А чи знаєте ви, що у нашої шкіри теж є своя мікрофлора? Шкіра — найбільший орган людини, який є ідеальним живильним середовищем для різних мікроорганізмів. Згідно з науковими даними, на її поверхні в середньому мешкає понад 5 тис. видів найрізноманітніших […]

24.08.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси