+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

Косметика з морськими водоростями

Косметика з морськими водоростями

Морські водорості у складі косметики для шкіри та волосся — це чудова новина. Вони є джерелом мінералів і вітамінів, необхідних для підтримання оптимального стану шкіри, нігтів і волосся. А ще, на відміну від багатьох інших популярних косметичних компонентів, морські водорості мають науково доведену користь у складі найрізноманітніших б’юті-продуктів. Тому сьогодні ми вирішили розібратися з тим, якого ефекту варто чекати від косметики з морськими водоростями та які морські водорості входять до складу косметичних засобів найчастіше.

Які морські водорості можна зустріти в косметиці

Синьо-зелені (сині) водорості містять високу концентрацію амінокислот, бета-каротину, вітамінів групи B, цинку. Основний представник у домашній та салонній косметиці — спіруліна (Spirulina). Найчастіше водорості цього виду входять до складу зміцнювальних, стимулювальних і антивікових косметичних засобів, а також БАДів. Також вони посилюють дію інших косметичних речовин.

Зелені водорості багаті на залізо та речовини, які є потужними антиоксидантами. У складі косметики найчастіше використовується морський салат (Ulva), кодіум (Codium Tomentosum / Algae), волосся моря (Enteromorpha Compressa). Вони можуть входити в будь-яку косметику, але зазвичай це м’які пілінги, обгортання та маски для тіла. Оскільки зелені водорості значно покращують мікроциркуляцію та обмінні процеси в тканинах.

Коричневі (бурі) водорості є багатим джерелом вітамінів і мінералів, а також вирізняються своєю інтенсивною живильною, зволожувальною, detox і зміцнювальною дією. З цієї групи морських водоростей у косметичних засобах і добавках найчастіше можна зустріти ламінарію (Laminaria), фукус (Fucus) і буру водорість Ascophyllum.

Червоні водорості містять високу концентрацію вітамінів, провітамінів, мінералів (зокрема йоду). Тому в косметиці вони виступають як живильні, зволожувальні, пом’якшувальні агенти, а також для посилення дренажних функцій і освітлення шкіри. Представники виду, які часто зустрічаються в косметиці, — палмарія (Palmaria), хондус кріспус (Chrondus Crispus) і літотамнія (Lithothamnium).

Бурі та червоні водорості найчастіше використовують у виробництві мила, шампунів, гелів для душу, масок для обличчя та тіла, а також кремів.

Як діють морські водорості в косметиці

➤ Запобігають, знижують і коригують запальні процеси в клітинах шкіри (зокрема діють проти хронічного запалення та запускають імунну відповідь на нього, сприяють швидкому загоєнню ран і порізів, активно протистоять вугровому висипанню).

➤ Підтримують оптимальний стан гідроліпідної мантії (зокрема сприяють глибокому проникненню й утриманню вологи в клітинах).

➤ Пригнічують фермент тирозинази, який синтезує меланін, — це допомагає освітлити пігментацію та запобігти її появі.

➤ Стимулюють синтез колагенових та еластинових волокон.

➤ Нейтралізують дію зовнішніх чинників, що сприяють старінню шкіри (зокрема ефективно борються з окислювальним стресом).

➤ Чинять омолоджувальну дію (зокрема підтягують овал обличчя).

➤ Покращують бар’єрні функції шкіри (зокрема проти UV).

➤ Можуть виступати як відбілювальний агент.

➤ Прискорюють внутрішньоклітинний обмін речовин і нормалізують мікроциркуляцію.

➤ Зміцнюють структуру шкіри, волосяні цибулини та стрижні.

➤ Чинять судинозвужувальну дію та допомагають позбутися куперозу.

І це тільки загальні властивості морських водоростей у косметиці. У кожної морської водорості в косметиці є своя особлива дія.

Як діють морські водорості в косметиці

Наприклад, спіруліна значно зменшує чутливість шкіри, ламінарія є потужним засобом у боротьбі з целюлітом і небажаними жировими відкладеннями (активізує метаболічний процес розщеплення жирів), літотамнія володіє неймовірним ліфтинговим ефектом, фукус запобігає набряклості, зокрема й тій, що згодом стає причиною зморщок навколо очей тощо.

Сподіваємося, з нашої статті ви дізналися щось нове. Оскільки морські водорості — це дуже ефективний, але незаслужено забутий косметичний компонент, бум на який припав на першу половину XX століття. Першими водоростями, які почали застосовувати в косметології, стали ламінарія та фукус. І навіть за тих недосконалих методів перероблення, вони давали приголомшливі результати. Тому радимо вам звернути увагу на сучасну косметику та харчові добавки для шкіри та волосся на основі водоростей. А можливо, ви вже випробували їхню дію? Чекаємо на розповіді про ваш досвід використання косметики з водоростями в коментарях. ↓

Питання-Відповідь

У якому віці найбільше підходить косметика з водоростями?

Косметика з морськими водоростями може використовуватися в будь-якому віці. Оскільки вони мають низку загальнозміцнювальних властивостей для шкіри та волосся, зокрема оптимізують водно-сольовий баланс, зволожують, активізують детоксикацію.

Чим відрізняються екстракти морських водоростей між собою?

Відмінність між дією морських водоростей у косметиці є, але вона не кардинальна. В основному це різне співвідношення амінокислот, цукрів, жирів, вітамінів і мінералів. При цьому в складі косметичних засобів водорості можуть виконувати різні функції. Вони можуть бути загусниками, антиоксидантами та вологоутримувальними агентами.

Як вибрати косметику з морськими водоростями?

Під час вибору косметики з морськими водоростями діють такі ж правила, як і під час вибору будь-якої іншої. А отже — потрібно орієнтуватися на тип, чутливість і потреби шкірного покриву та/або волосся. Крім того, завжди краще вибирати з професійної або люксової косметики. У ній реальний склад точно відповідатиме заявленому на упакованні.

До складу якої косметики входять морські водорості?

Найчастіше морські водорості входять до формул живильних масок для обличчя та волосся, косметики для проблемної та жирної шкіри (зокрема для нормалізації роботи сальних залоз, усунення запалень і загоєння), складів для обгортання тіла, антицелюлітних кремів, емульсій та кремів, які омолоджують, пінок для вмивання, які зволожують. При цьому вони можуть посилювати дію й інших продуктів для догляду за обличчям, тілом і волоссям.

Як часто можна використовувати косметику з морськими водоростями?

Якщо у вас немає алергії, підвищеної чутливості або інших протипоказань, то у використанні косметики з морськими водоростями немає жодних обмежень за тривалістю. Вона може бути в догляді постійно.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

4 хвилин

1379

Як уникнути подразнення після гоління

А ви знали, що подразнення після гоління англійською звучить як razor burn? Тобто, якщо перекласти дослівно — опік від бритви. І треба визнати, що за рівнем неприємних відчуттів, це справді дуже схожі пошкодження. І, як і з опіком, уникнути подразнення після гоління легше, ніж лікувати його наслідки (зокрема вросле волосся). Тому в цій статті ми […]

18.09.2024

6 хвилин

1988

Як відновити волосся після літа

Ось і закінчилося літо… Зізнавайтеся, воно пройшло у вас активно: море, купання в озері або річці, сонячні ванни на піщаному пляжі? Тоді з першим ароматом осені в повітрі, у вас точно виникне питання: як відновити волосся після літа, щоб воно знову мало шикарний вигляд. А все через те, що велика кількість сонця, високих температур, солоної, […]

17.09.2024

5 хвилин

19777

Що таке емоленти та нащо вони у складі косметики

Для вибору косметики не за красою упаковки та рекламою, а за властивостями та дією, які повинні відповідати потребам шкіри, потрібно розбиратися в категоріях речовин. Попри всю свою корисність для багатьох, одна з найбільш незатертих в обговореннях категорій, — емоленти. Сьогодні спробуємо простими словами розібратися в тому, що таке емоленти, навіщо вони потрібні в косметиці, як […]

30.08.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси