+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

Особливості догляду за шкірою обличчя влітку

Особливості догляду за шкірою обличчя влітку

Подобається літо, але, насолоджуючись теплом, ви помічаєте, що шкіра псується? Крім красивої засмаги, на шкірі з’являються почервоніння, лущення, висипання, пігментація, ознаки активного старіння тощо. Так дійсно буває. Причому часто. Особливо, якщо ви залишитеся на звичному догляді. Яким би він не був хорошим, влітку в епідермісу з’являються особливі потреби. Щоб уникнути проблем, необхідний особливий догляд за шкірою обличчя влітку. Тож поговоримо про те, що відбувається зі шкірою обличчя влітку, які потреби в неї з’являються та як забезпечити шкірі правильний догляд влітку.

Нові потреби шкіри влітку та поширені хибні думки, які знижують ефективність догляду

Існують чотири основні етапи літнього догляду за будь-яким типом шкіри обличчя:

➤ м’яке очищення,

➤ тонізація,

➤ зволоження,

➤ захист.

Здавалося б, нічого нового. Проте є нюанси, хибні думки, через які літо стає серйозним викликом для шкіри. І ми їх проговоримо:

✘  жирна шкіра не може бути зневодненою та не потребує зволоження;

✘ підвищена сальність, сильне потовиділення, розширення пор, вугрові висипання тощо — це проблеми тільки жирної та комбінованої шкіри;

✘ жирну й комбіновану шкіру не можна пересушити;

✘ відчуття стягнутості та лущення характерні тільки для сухої шкіри;

✘ пігментні плями можуть з’явитися тільки після 40-45 років;

✘ про старіння шкіри варто замислюватися тільки після 35 років;

✘ влітку можна застосовувати ту саму косметику, що і в інші сезони;

✘ достатньо захищати шкіру тільки від прямих сонячних променів.

Причому останні твердження найпоширеніші та найнебезпечніші.

Яскравість сонця — не показник його небезпеки. Навіть за дуже сонячної погоди, рівень UV не завжди зашкалює, і навпаки — наявність хмар не є надійним захистом, і за похмурої погоди ультрафіолет буває досить високим. Крім того, мало захистити шкіру тільки від сонця, вона потребує захисту від високої температури, HEV і IR випромінювання, пилу, пересушеного повітря, солоної та хлорованої води. Кожен із цих чинників може досить сильно нашкодити шкірі.

Також шкірі може нашкодити й невідповідний догляд. Літній догляд за шкірою обличчя (незалежно від типу) має бути легким, зволожувальним, м’яким, таким, що не провокує підвищення фоточутливості. Тому потрібно переглянути свою звичну рутину та виключити з неї всі жорсткі, абразивні, кислотні, щільні, маслянисті косметичні засоби.

Речовини, які потрібно використовувати влітку з обережністю

➤ Альфа- та бета-гідрокислоти.

➤ Похідні вітаміну А (ретинол ацетат, ретинол пальмітат, ретиноєва кислоти, ретиналь тощо — вся група має фототоксичність).

➤ Ефірні олії (особливо цитрусових).

➤ Параамінобензойна кислота.

➤ Бензофени.

➤ Саліцилати.

➤ Цинамат.

Крім них, до категорії «під питанням» потрапляють також лужні, абразивні та будь-які засоби, що агресивно діють.

Літні компоненти доглядової косметики

Літні компоненти доглядової косметики

Влітку потрібно звернути увагу на максимально м’яке очищення, здатне проникати глибоко в пори та відлущувати поступово, потужні зволожувальні та такі, що утримують вологу в клітинах, пом’якшувальні та антиоксидантні компоненти, а також речовини, що стимулюють синтез природних колагенових і еластинових волокон, захищають від стрес-факторів.

Догляд за шкірою в літню пору важко уявити без екстракту листя алое, гіалуронової кислоти, бакучіола, алантоїну, ніацинаміду, вітаміну Е, азелаїнової кислоти, екстракту морських водоростей, вітаміну С, екстракту зеленого чаю, каоліну (білої глини), арганової, льняної та конопляної олій, колагену, ресвератролу, екстракту чорниці тощо.

Літній догляд за жирною та комбінованою шкірою

У випадку з жирною та комбінованою шкірою потрібно звернути увагу на склади, які нормалізують секрецію шкірного сала без пересушування, звужують пори, м’яко матують, знімають подразнення та запалення, сприяють підтримці оптимального стану гідроліпідного шару.

Тому для вмивання краще не використовувати пінки з жорсткими ПАР (зокрема SLS і SLES), а також маслянисті засоби. При цьому літня косметика для догляду за жирною та комбінованою шкірою може містити олії лаванди, розмарину, жожоба, виноградних кісточок, солодкого мигдалю, кавунових кісточок, зародків пшениці, чорної смородини, кмину тощо.

Також власникам жирної та комбінованої шкіри влітку не рекомендується:

✘ вмиватися гарячою або теплою водою — це провокує продукцію себуму;

✘ використовувати агресивні очищувальні засоби (кислотні пілінги, скраби, особливо з великим кісточковим абразивом);

✘ застосовувати косметику (зокрема декоративну) зі щільною консистенцією.

Найнебезпечніші для жирної та комбінованої шкіри влітку стани зі зневодненням. Зазвичай вони проявляються тьмяністю, сірим кольором і лущенням шкіри. Тому обов’язково потрібно використовувати потужний зволожувальний та антиоксидантний догляд, а також захищати шкіру від сонця, хлору, морської солі та негативних атмосферних чинників.

Додатково допоможуть зберегти красу та здоровий стан жирної та комбінованої шкіри влітку очищувальні маски. Однак, що стосується очищення, зверніть увагу, що продукти для адсорбції надлишків шкірного сала, звуження та активного очищення пор при комбінованому типі шкіри потрібно з граничною обережністю наносити на U-зону обличчя.

Літній догляд за шкірою

Літній догляд за сухою та нормальною шкірою

За сухого та нормального типу шкіри влітку на всі етапи догляду потрібно вибрати косметику, яка ➤ зволожуватиме, утримуватиме вологу в клітинах тканин, захищатиме від оксидативного стресу, підтримуватиме й відновлюватиме ліпідну мантію, за наявності ластовиння й пігментації — працюватиме над їхнім освітленням і запобігатиме посиленню інтенсивності їхнього прояву.

При цьому найкраще, якщо косметика буде заснована на косметичних компонентах природного походження: гіалуронова кислота, ресвератрол, сечовина, сік алое вера, сквалан, екстракт зеленого чаю, олія авокадо, в деяких випадках можна навіть використовувати цераміди.

Також при сухій і нормальній шкірі влітку не рекомендується:

✘ використовувати вмивалки, в яких є компоненти, що підсушують шкіру;

✘ вмиватися теплою або гарячою водою;

✘ вмиватися занадто часто — хлорована та жорстка вода при високих температурах повітря здатна сильно пошкодити гідроліпідну мантію;

✘ використовувати в догляді косметику зі спиртом та іншими агресивними речовинами;

✘ глибоко очищати шкіру скрабами з великим або середнім абразивом;

✘ застосовувати контрастні обливання;

✘ забувати про зволожувальну тонізацію шкіри — вона нейтралізує залишки очищувальної косметики, забруднень тощо.

Крім того, крім зволожувальних умивалок, демакіяжів і тоніків, живильних і зволожувальних флюїдів і легких кремів, догляд за нормальною та сухою шкірою влітку має включати захист від сонця та забруднень довкілля, який буде включати не тільки захисні фільтри, а й компоненти загального профілю, які доглядають за шкірою. Оскільки якісні санскріни давно перестали бути просто захистом від ультрафіолету.

Літній догляд за чутливою та проблемною шкірою

Формули літньої косметики для чутливої та проблемної шкіри обличчя (зокрема для очищення) обов’язково мають заспокоювати, знижувати запалення, сприяти посиленій регенерації, підвищувати бар’єрні функції, знижувати активність або повністю купірувати розмноження патогенів. Зазвичай така косметика містить екстракт листя алое вера, алантоїн, гіалуронову кислоту, кераміди, вітамін Е, екстракт центелли азійської. Коли проблема пов’язана не тільки з підвищеною схильністю до подразнення, активи підбираються індивідуально під кожен випадок. Однак жоден з них не повинен пересушувати або подразнювати шкіру.

Цей же підхід важливий у виборі протисонцевого засобу. Він має містити компоненти для догляду (зокрема заспокійливі) і бути призначеним для чутливої шкіри. А це означає, що найкраще підійдуть санскріни, засновані на фізичних або комбінованих фільтрах. Хімічні фактори захисту можуть сильно подразнювати шкіру.

Літній догляд за чутливою та проблемною шкірою

Літній догляд за втомленою та зрілою шкірою

Головне, що потрібно знати про догляд за втомленою та зрілою шкірою обличчя влітку — їй корисні контрастні вмивання, оскільки вони покращують тонус і мікроциркуляцію, зміцнюють капіляри. Що стосується косметики, влітку вона повинна мати щадні склади без спирту та високих концентрацій кислот. А особливу увагу потрібно приділити зволоженню тонкої шкіри навколо очей і зонам обличчя, на яких сухість і в’ялість виражені найяскравіше. Сподіваємося, вам допоможуть наші поради та ви підберете максимально ефективний догляд в інтернет-магазині «Japan Shampoo». Можливо, це буде щось із наших рекомендацій. А у вас є якісь таємниці літнього догляду за шкірою обличчя? Діліться ними в коментарях — будемо раді.

Питання-Відповідь

Як часто потрібно вмиватися влітку?

Частота вмивань влітку, як і в будь-який інший сезон, залежить від типу шкіри та її особливостей у кожної людини. Наприклад, якщо людина з жирною шкірою без особливих проблем влітку може дозволити собі вмитися прохолодною водою 3-4 рази на день, два з яких — вранці та ввечері — обов’язково мають супроводжуватися ретельним очищенням від шкірного сала, то рекомендації для сухої шкіри прямо протилежні. Люди з сухим типом шкіри мають знизити кількість умивань до безпечного мінімуму. І вмиватися рівно стільки разів, щоб не пошкодити ліпідний шар шкіри. Зазвичай це двічі на день — вранці та ввечері. При цьому тільки в одній із процедур допускається використання м’яких очищувальних засобів без спирту.

Яким кремом для обличчя можна користуватися у спеку?

Незалежно від типу шкіри обличчя, неприпустиме використання щільних і жирних текстур влітку. Для літнього періоду та спекотних країн експерти рекомендують флюїди, емульсії, гелі, гель-креми на водній основі.

Як часто потрібно змінювати догляд за шкірою обличчя?

Змінювати догляд за шкірою обличчя потрібно при змінах потреби шкіри. Наприклад, це може статися в разі зміни сезону, способу життя, віку тощо. Експерти не рекомендують без причини (якою може стати небажана реакція на засіб) змінювати догляд кожні 4-5 місяців. Оскільки ефект від будь-якої косметики проявляється не раніше, ніж через три місяці.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

5 хвилин

7263

Що таке емоленти та нащо вони у складі косметики

Для вибору косметики не за красою упаковки та рекламою, а за властивостями та дією, які повинні відповідати потребам шкіри, потрібно розбиратися в категоріях речовин. Попри всю свою корисність для багатьох, одна з найбільш незатертих в обговореннях категорій, — емоленти. Сьогодні спробуємо простими словами розібратися в тому, що таке емоленти, навіщо вони потрібні в косметиці, як […]

30.08.2024

5 хвилин

8077

Як боротися з целюлітом у домашніх умовах

Поява «апельсинової кірки» хоч і є, можна сказати, природним процесом для жіночого організму, але завдає величезного психологічного дискомфорту. Причому до певного моменту багато хто має хибну думку про те, що целюліт — це проблема тільки людей із зайвою вагою. Що зовсім не так. Він може розвинутися у жінок різного віку та комплекції. І, крім візуальних […]

29.08.2024

5 хвилин

11927

Що таке мікробіом шкіри та як йому не нашкодити

Кожен з нас точно чув про мікробіом кишківника та що його потрібно підтримувати в нормі. А чи знаєте ви, що у нашої шкіри теж є своя мікрофлора? Шкіра — найбільший орган людини, який є ідеальним живильним середовищем для різних мікроорганізмів. Згідно з науковими даними, на її поверхні в середньому мешкає понад 5 тис. видів найрізноманітніших […]

24.08.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси