+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

ТОП-5 літніх масок для волосся

Маски для волосся

Випрямити волосся — до дощу. Укласти волоссядо вітру. Гарно укластидо урагану. На голові хаосзустріти всіх знайомихНе зробити догляд за волоссям та шкірою голови вліткустати спонсором своїх сліз та трихолога

Як і шкіра обличчя та тіла, волосся піддається негативному впливу зовнішніх факторів. Особливо влітку. Гаряче повітря, вітер, ультрафіолет, пил, солона вода, термічний вплив стайлером — все це травмує волосся, забирає його здоровий вигляд, провокує випадання. Чим можна допомогти? Головні убориоднозначно не вихід. Їх ступінь негативного впливу на волосся і сальні залози голови менший, ніж у вищезгаданих факторів, але не настільки, щоб вважати їх захистом. А ось спеціальний доглядце наше все. Тому ми підібрали для вас ТОП-5 літніх масок для волосся, які легко приготувати в домашніх умовах. А ще відповіли на деякі популярні питання щодо догляду за волоссям влітку.

Рецепти домашніх літніх масок для волосся

Літній догляд за волоссям має кілька основних функцій. Для кожної є свої рецепти літніх масок для волосся. Найпопулярнішими з них ми поділимося. (Але тут варто відразу відзначити, що від цих літніх масок для волосся не варто чекати миттєвого ефекту після першого застосування. Назвати їх збалансованими та гіпоалергенними теж дуже важко.)

Зволоження

Одна з найпопулярніших зволожуючих масок для волосся в домашніх умовахмигдальна. Щоб зволожити волосся, змішайте 3 ст. ложки мигдального молока з 3 ст. ложками касторової олії, а потім нанесіть на волосся і залиште на 1 годину. Після того, як витримаєте час, змийте літню маску для волосся теплою проточною водою.

Маска з мигдалем

Пом’якшення

Щоб пом’якшити волосся, розімніть один стиглий банан і додайте в протерту однорідну масу кілька крапель олії мигдалю. Ретельно перемішайте ці 2 компоненти та масажними рухами нанесіть субстанцію на волосся. Залиште на 20 хвилин і змийте теплою водою.

Маска з бананом

Розгладжування

Змішайте 0,25 склянки йогурту без добавок та 0,25 склянки майонезу. Отриману масу розподіліть по всій довжині волосся і надягніть шапочку для душу. Витримайте 30 хвилин, а потім вимийте волосся м’яким шампунем.

Живлення

Змішайте 1 ст. ложку кокосової олії з 1-2 краплями ефірної олії м’яти. Масажними рухами нанесіть засіб по довжині волосся, уникаючи коріння. Надягніть шапочку для душу і витримайте маску 30 хвилин, після чого помийте волосся м’яким шампунем і добре промийте під проточною водою.

Маска з кокосовою олією

Блиск

Змішайте 1-2 ст. ложки оливкової олії з 1 яєчним жовтком. Отриману субстанцію нанесіть на волосся по всій довжині та залиште на 30 хвилин. Потім промийте волосся прохолодною проточною водою.

Маска з жовтка

Відновлення та захист

На думку нашої редакції, використання легких олій це найдієвіша народна порада. Кращі літні маски для волосся з категорії «зроби сам» — це маски, засновані на натуральних оліях, які добре обволікають кожну волосину і захищають від негативного впливу солоної води, гарячого повітря та сонця. Головне — підібрати таку олію або комплекс олій, які не будуть обтяжувати волосся. Хороші варіанти — мигдаль, олива, виноградні кісточки, коноплі, авокадо та жожоба. Наносити олії, як маски, потрібно обов’язково відступаючи від коренів не менше 5-10 см. Це допоможе уникнути зажирнення та обтяження волосся на коренях.

Маска з маслами

Але такі варіанти точно підійдуть не всім. 

Саморобні домашні маски для волосся досить непрактичні (за винятком, мабуть, останнього варіанта з оліями). Це — часвитратність, складності в зберіганні, незручності у використанні в дорозі, у подорожі та в гостях (зараз, коли пів країни живе на валізах, так це взагалі не варіант), великий ризик алергічних реакцій… І багато інших недоліків, які переважують чашу терезів з економією. Тим більше, що отримати швидкий результат із ними нереально.

Крім того, треба визнати, мало хто любить морочитися і робити маски для волосся (як і будь-яку іншу косметику) власного приготування.

І це нормально! У магазинах досить готових для використання масок для волосся від відомих виробників, які розроблені фахівцями.

Що пропонують бренди

Якщо потрібно швидко реанімувати волосся після літа, то дуже класний варіант для цього — маска з колагеном для живлення та відновлення волосся Xiaomoxuan New Collagen. Також після згубного впливу ультрафіолету відновити волосся допоможуть спеціальна відновлююча маска для волосся після сонця і фітоесенціальна маска №3 «Зволоження» Orising Sea Complex 3. Остання, крім відновлення, дуже круто себе показала у зволоженні та захисті від ультрафіолетового випромінювання волосся та шкіри голови. 

А якщо сухість волосся — ваша постійна проблема, яка влітку ще й посилилася, то непогано мати у своєму арсеналі щось типу незмивної маски-спрею для моментального зволоження. Вона абсолютно не жирнить волосся, а тим більше не залишає жирних слідів на одязі, а ще її легко використовувати: розпорошили по всій довжині після миття — зробили укладку.

Питання-Відповідь

Як надати життєвості кінчикам волосся?

У літній догляд за волоссям обов’язково входять засоби для оживлення кінчиків волосся. Для догляду за ними можна використовувати касторову, реп’яхову, кокосову та арганову олії, а для посилення ефекту додаючи в них по крапельці вітамінів А, Е і B12 (попередньо протестуйте реакцію шкіри на компоненти). Такі маски потрібно використовувати перед миттям волосся 1 раз на 7 днів. Також можна використовувати спеціальну олію для відновлення волосся. Це збалансований комплекс різних олій, який зручний тим, що наноситься на чисте вологе волосся і не змивається перед укладанням.

Чому в спеку сильно випадає волосся?

Головна причина випадання волосся у спеку — негативний вплив ультрафіолету. Волосся піддається серйозному випромінюванню, через що січеться, стоншується і випадає. Багато хто радить, як превентивний метод, використовувати головні убори. Але вони теж можуть пошкоджувати волосся. Тому, в будь-якому випадку, влітку необхідно захищати волосся термозахистом і додатково використовувати такі засоби для відновлення, як маска проти випадіння волосся. Вона відновлює, ущільнює, зволожує і зміцнює волосся, ефективно перешкоджаючи його випаданню.

Як зрозуміти, що волоссю не вистачає зволоження?

Волосся, якому не вистачає зволоження, тьмяне, ламке, жорстке, має сухі пасма з «хрусткими» кінцями, його дуже складно укласти. Визначити, що волосся недостатньо зволожене можна, самостійно провівши простий тест: потріть пасма один об одне. Волосся, якому не вистачає зволоження, видає своєрідний «хрускіт», а зволожене — дуже м’яке.

Як допомогти вигорілому волоссю?

Перша швидка допомога вигорілому за літо волоссю — стрижка кінчиків, що січуться. Потім потрібно починати використовувати засоби відновлення. Це можуть бути спеціальні олії, які можна не змивати, а можна використовувати засіб, що змивається. Наприклад, дуже крутий варіант — фітоесенціальна маска №2 «Глибока реконструкція» Orising Sea Complex 3. Вона склеює кінчики, регенерує структуру та ущільнює волосся по довжині, повертає волоссю здоровий та доглянутий вигляд. А ще вибудовує реальний захисний бар’єр від ультрафіолетового випромінювання.

Ось такі поради на сьогодні!

І пам’ятайте, правило: попередити проблему набагато легше, ніж усунути її наслідки — щодо волосся правдиво, як ніколи. Від сильно посіченого, неякісного волосся завжди легше і краще позбутися і працювати над тим, що залишиться після стрижки. 

Довжина не дорівнює краса. А якщо хочете довге волосся, як у Рапунцель, то задумайтеся над тим, щоб підібрати засоби, які реально допомагатимуть, і регулярно використовуйте їх. У нашому магазині ви знайдете хороший вибір відомих брендів, які пропонують якісні засоби для волосся та шкіри голови. Але, якщо є реальні проблеми з волоссям, щоб їх усунути, в деяких випадках варто звернутися до трихолога.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (3)

  1. Ніколи не робила домашні маски, вважаю, що такими “засобами” можна тільки нашкодити здоров’ю та красі. Це не тільки масок для волосся стосується. Пам’ятаю, я була ще малою і мама з сусідкою вирішили шампунь зварити. Смороду наробили, а потім сусідку ще й обсипало, лікувалася кілька місяців

  2. Щире дякую за поради для вигорілого волосся! Завжди вважала, що домашні маски, окрім масел, це так… для тих, кому час подіти нікуди. Ви тільки затвердили мою думку. До речі, я й раніше брала засоби для волосся від Orising, якость мені сподобалася, зараз ще й цю маску замовлю.

Схожі статті

5 хвилин

16781

Що таке емоленти та нащо вони у складі косметики

Для вибору косметики не за красою упаковки та рекламою, а за властивостями та дією, які повинні відповідати потребам шкіри, потрібно розбиратися в категоріях речовин. Попри всю свою корисність для багатьох, одна з найбільш незатертих в обговореннях категорій, — емоленти. Сьогодні спробуємо простими словами розібратися в тому, що таке емоленти, навіщо вони потрібні в косметиці, як […]

30.08.2024

5 хвилин

17595

Як боротися з целюлітом у домашніх умовах

Поява «апельсинової кірки» хоч і є, можна сказати, природним процесом для жіночого організму, але завдає величезного психологічного дискомфорту. Причому до певного моменту багато хто має хибну думку про те, що целюліт — це проблема тільки людей із зайвою вагою. Що зовсім не так. Він може розвинутися у жінок різного віку та комплекції. І, крім візуальних […]

29.08.2024

5 хвилин

21428

Що таке мікробіом шкіри та як йому не нашкодити

Кожен з нас точно чув про мікробіом кишківника та що його потрібно підтримувати в нормі. А чи знаєте ви, що у нашої шкіри теж є своя мікрофлора? Шкіра — найбільший орган людини, який є ідеальним живильним середовищем для різних мікроорганізмів. Згідно з науковими даними, на її поверхні в середньому мешкає понад 5 тис. видів найрізноманітніших […]

24.08.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси