+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

Як відновити волосся після літа

Як відновити волосся після літа

Ось і закінчилося літо… Зізнавайтеся, воно пройшло у вас активно: море, купання в озері або річці, сонячні ванни на піщаному пляжі? Тоді з першим ароматом осені в повітрі, у вас точно виникне питання: як відновити волосся після літа, щоб воно знову мало шикарний вигляд. А все через те, що велика кількість сонця, високих температур, солоної, жорсткої та хлорованої води ушкоджують кератиновий шар волосся. Це призводить до того, що стрижень волосини активно втрачає вологу — до осені волосся стає зневодненим, тьмяним, крихким, схильним до розшаровування по довжині та на кінчиках, вигорілим, неслухняним тощо. Не варто хвилюватися. У цій статті ми підібрали для вас кілька детокс-порад, які допоможуть відновити красу та кератиновий шар волосся, наситити його вологою.

Очищення шкіри голови

Влітку шкіра на голові страждає не менше, ніж на обличчі. Вона може стати зневодненою, грубою, почати лущитися тощо. Саме тому восени багато хто стикається з випадінням волосся. Впоратися з цими проблемами допоможе скраб або пілінг для шкіри голови. Вони не просто позбавляють шкіру від відмерлих клітин, а й активізують мікроциркуляцію, покращують процес доставлення до фолікулів живильних речовин, пробуджують цибулини.

Очищення шкіри голови

Вибираючи засіб для глибокого очищення шкіри голови після літа, обов’язково звертайте увагу на його склад і механізм дії. Не використовуйте восени скраби на сольовій основі, вони можуть ще більше порушити баланс ліпідів і вологи. Для осіннього догляду та відновлення після літньої спеки більше підійде зволожувальна косметика з м’якими кислотами.

Зволоження від коренів до кінчиків

Попри те, що зволоження — це необхідність для будь-якого типу волосся протягом усього року, влітку та після літа волосся потребує його як ніколи. А все тому, що комбінація UV-променів, термічних впливів та інших чинників руйнує захисний шар волосся, що складається з ліпідів і жирних кислот. Внаслідок цього пошкоджується кутикулярний шар і природна волога випаровується з волосся, що призводить до його зневоднення й ослаблення.

Щоб протистояти цьому процесу, дуже важливо підібрати правильний догляд, до того ж ще влітку — в ідеалі, він має містити UV-фактори. Однак і восени не пізно виправити цю помилку в догляді. Найкращим варіантом стане професійний шампунь без сульфатів або з м’якими сульфатами та кондиціонер. Непогано, якщо обидва засоби міститимуть зволожувачі та антиоксиданти. І це база, якій не обійтися без додаткового догляду.

При цьому пам’ятайте, що використовувати шампунь потрібно правильно. Миття голови  — це насамперед очищення та стимуляція шкіри голови. Тому:

  • намочіть шкіру голови та волосся по всій довжині,
  • невелику кількість шампуню втирайте в шкіру голови біля коріння (найкраще попередньо спінити засіб між долонями),
  • помасажуйте шкіру голови кінчиками пальців,
  • розтягніть піну по волоссю,
  • змийте піну та повторіть процес (особливо, якщо шампунь не пінився),
  • не тріть мокре волосся під час сушіння, а м’яко промакуйте.

Додатковий догляд

Дуже часто після літа радять використовувати живильні маски. Але ж такий підхід не завжди є правильним рішенням. Волоссю після літа потрібне не тільки відновлення ліпідного балансу. Тому маску потрібно підбирати за потребами та типом волосся та орієнтуватися на її склад, а не на дію, винесену в назву засобу. Для відновлення волосся після літа зверніть увагу на формули з високою концентрацією вітамінів, амінокислот, сквалану, пантенолу, протеїнових комплексів, кератину, колагену, сечовини, гіалуронату, рослинних компонентів (зокрема алое вера, ресвератролу, кокоса, лікарських трав, водоростей).

Крім того, не масками єдиними. Догляд після літа має включати:

  • сироватки для шкіри голови та волосся (зокрема для кінчиків),
  • зволожувальні олії,
  • незмивний догляд,
  • емульсії,
  • фітоесенційні лосьйони,
  • молочко для зволоження,
  • тоніки для шкіри голови,
  • ампульні комплекси (відновлювальні, зміцнювальні) тощо.

Серед цих категорій є з чого вибирати. І, як і у випадку з масками, під час вибору потрібно керуватися потребами та типом волосся та шкіри голови.

Дуже важливий момент, навіть якщо ви підберете ідеальний догляд для відновлення волосся після літа, не потрібно чекати миттєвого результату. Його можна домогтися тільки силіконами, але це вам точно не потрібно. Тому, щоб побачити перший реальний результат, доведеться почекати мінімум 5-6 тижнів.

Термозахисні засоби

Найкращим варіантом для відновлення волосся після літа є повна відмова від використання фена та стайлерів. Однак це щось незрозумілою для жінок мовою. Тому, щоб мінімізувати шкоду від термічного впливу, просто не забувайте використовувати термозахисні засоби. Якісний термозахист зможе захистити волосся від нових ушкоджень і запобігти погіршенню стану волосся (зокрема стану його кутикули).

Термозахисні засоби для волосся

Вибір термозахисту — це відповідальний момент.

І це той випадок, коли його форма (молочко, есенція, бальзам, спрей, крем тощо) важлива більше для зручності використання, а ось склад — те, на що варто звернути увагу. Тому що хороший термозахист має не просто захищати від високої температури, а й додатково доглядати.

До речі, ви задавалися коли-небудь питанням, як перевірити дію термозахисту? Є один хороший лайфхак, для якого не обов’язково ризикувати волоссям. Візьміть будь-який чек касового апарату, нанесіть на нього термозахисний засіб, почекайте, доки папір просохне, і проведіть плойкою. Якщо чек стане темним, шукайте новий засіб — ваш не допомагає.

Додаткові способи допомогти волоссю

  • Замініть гребінці на нові, якщо в них пошкоджені зубчики. І не забувайте, що вони теж мають підходити за типом і довжиною волосся.
  • Підстрижіть сильно пошкоджені кінчики. Щоб обійтися малими втратами, найкраще зробити чистку волосся ножицями.
  • Знизьте частоту фарбувань і відмовтеся від хімічних завивок і випрямлень волосся (щонайменше до поліпшення стану волосся).
  • Відкоригуйте харчування — додайте в раціон більше продуктів, що містять Omega-3, біотин, білки, вітамін B12, залізо, цинк тощо. Або ж, оберіть якісні дієтичні добавки, профілактичні вітамінно-мінеральні комплекси для краси волосся.
  • Не забудьте взимку або ранньою весною підготуватися до нового літнього сезону — підберіть літній догляд для волосся, що містить SPF.
Додаткові способи допомогти волоссю

Сподіваємося, наші поради принесуть вам користь і допоможуть організувати справжній осінній детокс для волосся та шкіри голови, що допоможе відновити їхню красу та загальний стан після літа. А які секрети щодо відновлення волосся після літа маєте ви? Діліться в коментарях ↓

Питання-Відповідь

Чи може шампунь відновити волосся після літа?

Ні. Дія шампуню спрямована на очищення шкіри голови та волосся та їх підготовку до подальшого догляду. Головне, що він може зробити під час очищення, — підтримати нейтральний pH, відлущити відмерлі клітини та зайвий себум, зберігши водночас цілісність ліпідного шару та мікрофлори, комфорт шкіри та природну вологу в структурі клітин. І це ті параметри, на які якість і правильний вибір шампуню впливає на 100 %. А відновлення волосся після літа — це багатоетапний процес, для якого потрібно трохи більше, ніж просто помити голову.

Що таке глибоке відновлення волосся?

Під глибоким відновленням мають на увазі використання засобів, які проникають всередину кортекса, заповнюючи порожнечі та пошкодження. Найчастіше активами під час них виступають протеїнові комплекси та колаген.

Як силікон впливає на волосся?

Силікон не відновлює. Він працює на візуальний ефект — посилює блиск і допомагає розгладити волосся. І тут, здавалося б, нічого страшного немає, можливість отримати миттєвий ефект. Однак не всі силікони рослинні й дають волоссю дихати. А за регулярного використання неякісні жиророзчинні силікони можуть скупчуватися на поверхні волосини й обмежувати доступ не тільки повітря, а й надходження зволожувальних і живильних компонентів. Це призводить до ламкості волосся.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

4 хвилин

1380

Як уникнути подразнення після гоління

А ви знали, що подразнення після гоління англійською звучить як razor burn? Тобто, якщо перекласти дослівно — опік від бритви. І треба визнати, що за рівнем неприємних відчуттів, це справді дуже схожі пошкодження. І, як і з опіком, уникнути подразнення після гоління легше, ніж лікувати його наслідки (зокрема вросле волосся). Тому в цій статті ми […]

18.09.2024

5 хвилин

19778

Що таке емоленти та нащо вони у складі косметики

Для вибору косметики не за красою упаковки та рекламою, а за властивостями та дією, які повинні відповідати потребам шкіри, потрібно розбиратися в категоріях речовин. Попри всю свою корисність для багатьох, одна з найбільш незатертих в обговореннях категорій, — емоленти. Сьогодні спробуємо простими словами розібратися в тому, що таке емоленти, навіщо вони потрібні в косметиці, як […]

30.08.2024

5 хвилин

19256

Як боротися з целюлітом у домашніх умовах

Поява «апельсинової кірки» хоч і є, можна сказати, природним процесом для жіночого організму, але завдає величезного психологічного дискомфорту. Причому до певного моменту багато хто має хибну думку про те, що целюліт — це проблема тільки людей із зайвою вагою. Що зовсім не так. Він може розвинутися у жінок різного віку та комплекції. І, крім візуальних […]

29.08.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси