+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

10 помилок у макіяжі, що додають віку

10 помилок у макіяжі, які додають віку

Вдалий макіяж допоможе приховати реальний вік і втому, що накопичилася. А ось неправильні акценти, порушення в техніці та послідовності нанесення, неякісна косметика — це те, що навпаки «накине» віку, причому іноді до десятка років. Сьогодні ми не будемо розбиратися в якості декоративної косметики та її складах, а зупинимося на естетичності. Пропонуємо поговорити про 10 основних помилок у макіяжі, які старять, порушують гармонію образу та роблять його неохайним.

1. Неправильний відтінок косметики для губ

Як складно підібрати правильний відтінок помади, блиску, олівця для губ тощо

Кожна жінка знає, як складно підібрати правильний відтінок помади, блиску, олівця для губ тощо. Півтон вправо або вліво та все — загальне враження від образу зіпсовано. І це вже не кажучи про те, що є такі помилки, які можливо делітнути з макіяжу раз і назавжди:

  • Занадто яскравий і насичений колір. Той же червоний — це класика, але доречний він далеко не завжди. Крім того, найочевидніше «але» для використання яскравих і темних відтінків — наявність птозу (опущення) куточків губ, а також зморщок і заломів на обличчі. З ними ці недоліки будуть ще помітнішими. І навіть в ідеальних умовах, під час нанесення яскравих і темних відтінків потрібно пам’ятати про якісну базу.
  • Занадто світлий відтінок. Косметика для губ, яка вибілює та робить губи непомітними на обличчі, нікому й ні в якому віці не личить. І якщо на молодому обличчі вона виглядає просто дивно, іноді на межі маргінальності, то за перших ознак старіння  — дуже старить.
  • Контур губ темніший, ніж основний тон. Тут справа навіть не в модних тенденціях, просто такий спосіб одразу ж додає віку. Водночас контурний олівець у тон помади або блиску — це найкращий друг жінок, оскільки допомагає уникнути лінії губ, що «розтеклася».
  • Багато блискіток і «металік». Виглядають дуже дивно та підходять тільки для карнавальних образів, але не для повсякденних макіяжів. А ще така косметика, як і багато насичених відтінків, роблять губи тоншими. Щоб візуально їх збільшити, краще вибрати нейтральний або натуральний відтінок помади, скористатися контурним олівцем, наносячи його чітко по лінії губ (не виходячи за їхні межі), і нанести як фініш блиск (прозорий або в тон).

2. Тональні засоби та пудра, які підкреслюють зморшки та мімічні заломи

Тональні засоби та пудра, які підкреслюють зморшки

Якщо пудру та тональник видно на обличчі — це погано. Гірше може бути тільки, якщо їх видно на обличчі, на якому вже з’явилися зморшки. Вони провалюються в заломи та роблять їх візуально більш вираженими, особливо при комбінованому використанні тонального засобу та пудри. 

Як же цього уникнути?

Щоб уникнути помилок з макіяжем шкіри обличчя, краще:

  • вибирати м’які текстури (зокрема не густі тональні засоби) зі зволожувальними компонентами в складі, 
  • використовувати щільні текстури тільки локально (особливо для повсякденного макіяжу, в якому потрібна ледь помітна корекція),
  • уникати нанесення густого шару тоналки, 
  • після нанесення додатково промокувати обличчя спонжем у тих місцях, де є зморшки або мімічні заломи — це допоможе прибрати надлишки косметичного засобу,
  • відмовитися від рясного використання пудри за наявності зморщок.

Якщо ж ви не можете повністю відмовитися від пудри, але водночас не хочете мати на обличчі «маскарадну маску», обмежтеся її нанесенням тільки на Т-зону. А також не забувайте правильно готувати обличчя до макіяжу. З цим допоможе якісний рутинний догляд за шкірою обличчя. 

Також як альтернативу можна використовувати прозору пудру-фініш. Вона лягає на шкіру обличчя легкою вуаллю та не обтяжує образ.

3. Занадто лялькові рум’яна

Занадто лялькові рум'яна

Що стосується рум’ян, то тут багато чинників — відтінок, інтенсивність, техніка та зона нанесення тощо. Наприклад, якщо рожевий підійде молодій дівчині, то з віком краще вибирати більш натуральні відтінки. До всього іншого, рум’яна не повинні бути занадто яскравими та щільно нанесеними.

4. Неправильно оформлені брови

Правила оформлення залежать від форми обличчя та самих брів. При цьому можна з упевненістю сказати, що якщо ви хочете уникнути різкого старіння через невдалий макіяж, то варто відмовитися від брів-ниточок і насичених, дуже темних брів з чітким контуром. Це не модно, має дуже дивний вигляд і додає віку, незалежно від того, коли ви народилися. Нині в трендах натуральність, тому доглянуті (водночас трохи не ідеальні) брови — це те, що потрібно, щоб виглядати на свій вік і молодше. 

5. Перебір з бронзатором або тональник не під тон шкіри

Що стосується кольору декоративної косметики для шкіри обличчя, то тут, як і з косметикою для губ, потрібна золота середина. І темніше — погано, і світліше — не добре. В обох випадках можна сильно підкреслити зморшки. Хоча, з віком, якщо ваш натуральний колір обличчя — слонова кістка, щоб виглядати молодше, експерти рекомендують використовувати тональний засіб на тон темніший. Також краще вибирати тоналки зі світловідбивними частинками.

6. Повна матовість і надлишок блиску

Природно блискуча шкіра (не сальна) — це завжди красиво та свіжо. Саме тому правильне сяйво, створене хайлайтером, може допомогти мати вигляд молодший за свій вік. При цьому надлишкове та неправильне нанесення хайлайтера працює у зворотному напрямку, як і повна матовість обличчя — вони роблять старше, підкреслюють недосконалості (зокрема зморшки, запальні елементи, розширені пори). Також щоб мінімізувати ризики негативного результату зусиль, експерти рекомендують обирати кремові продукти з ефектом мерехтіння. Вони створюють легке відчуття зволоженості та добре лягають на шкіру.

7. Помилки з нанесенням підводки та олівців для очей

Йдеться не тільки про надлишок нанесення підводки та олівця для очей, а й про спосіб і зону їх нанесення. Одночасно підкреслюючи нижню та верхню лінію вій, можна додати собі понад 10 років. А ще такий варіант дуже зменшує та звужує очі, обтяжує погляд. В умовах, коли в трендах макіяжу натуральність і легкість, це не добре. І є три варіанти, які зроблять очі виразними з меншими ризиками:

  • використовувати розтушований, димчастий і спокусливий smoky eyes (і не забувати, що він не старить, тільки за правильної техніки);
  • виводити стрілки тільки по верхній повіці;
  • підводити слизову оболонку очей тільки бронзовим, м’ятним, рожевим або білим кольором — якщо не під силу без цього або потрібно для фотосесії, так вони хоча б допоможуть «відкрити», освіжити й омолодити погляд.

І якщо ви вирішили зробити макіяж очей — зі стрілками чи smoky eyes — пам’ятайте, що обов’язково потрібно підіймати лінії. Оскільки опущені зовнішні куточки роблять обличчя похмурим, втомленим і старять.

Помилки з нанесенням підводки та олівців для очей

Під час макіяжу очей також варто відмовитися від таких звичок, що старять і є морально застарілими, як сяйливі тіні на зовнішніх куточках очей, нанесення шимерів на всю площу повіки, нанесення тіней без якісної бази. Це підкреслює кожну складочку повіки та створює ефект втомленого обличчя.

8. Помітний контуринг

Техніка макіяжу «а-ля Кім» не те щоб зовсім не актуальна, але вже давно не в трендах. Виражений контуринг прийнятний для фотосесій, під час яких камера та світло «з’їдають» інтенсивність макіяжу, а його деталі — для вечірнього макіяжу. А ось на кожен день контуринг не потрібен. Він додає у віці (особливо затемнення вилиць і крил носа) і займає багато часу. У денному освітленні набагато кращий вигляд мають легкий рум’янець і свіжий рівний тон обличчя, допустимо використовувати трохи хайлайтера.

9. Туш на нижніх віях

Якщо йдеться про щоденний денний макіяж або про необхідність освіжити обличчя, то потрібно уникати нанесення туші на нижні вії. Яскраво нафарбовані нижні вії найчастіше підкреслюють зморшки навколо очей. А також роблять очі більш круглими, чим обтяжують погляд. 

10. Більше одного акценту в макіяжі

Класичне золоте правило макіяжу — один акцент. Це означає, що якщо робиш яскравими губи, потрібно використовувати нюдові тіні, класичні стрілки або зовсім тільки наносити на вії туш; яскравими очі — натуральний колір губ. Це баланс, який допоможе уникнути надмірного обтяження образу та зайвих років до біологічного віку.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам зберегти молодість і свіжість!

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

7 хвилин

152

10 поширених помилок у догляді за волоссям

Волосся — це болюча тема, якщо не кожної людини, то точно багатьох. Як правило, його краса, якщо й дається від природи, то багато в чому залежить саме від наших дій. І навіть ті, хто купує найякіснішу косметику для волосся, не застраховані від помилок у догляді за волоссям. Тож сьогодні обговоримо 10 найпоширеніших помилок у догляді […]

19.09.2024

4 хвилин

1650

Як уникнути подразнення після гоління

А ви знали, що подразнення після гоління англійською звучить як razor burn? Тобто, якщо перекласти дослівно — опік від бритви. І треба визнати, що за рівнем неприємних відчуттів, це справді дуже схожі пошкодження. І, як і з опіком, уникнути подразнення після гоління легше, ніж лікувати його наслідки (зокрема вросле волосся). Тому в цій статті ми […]

18.09.2024

6 хвилин

2259

Як відновити волосся після літа

Ось і закінчилося літо… Зізнавайтеся, воно пройшло у вас активно: море, купання в озері або річці, сонячні ванни на піщаному пляжі? Тоді з першим ароматом осені в повітрі, у вас точно виникне питання: як відновити волосся після літа, щоб воно знову мало шикарний вигляд. А все через те, що велика кількість сонця, високих температур, солоної, […]

17.09.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси