+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

Ресвератрол у косметиці

Ресвератрол у косметиці

Ресвератрол не є відкриттям останніх років. Його називають «королем антиоксидантів» і «молекулою молодості». За своєю активністю ресвератрол у 50 разів перевершує вітамін Е, у 4-5 разів — бета-каротин (провітамін А) і у 20 разів — вітамін С. При цьому в косметиці його можна зустріти не так часто, як цього б хотілося та як він на це заслуговує. Здебільшого ресвератрол можна зустріти у складах корейської натуральної космецевтики для шкіри та волосся. І це не дивно, саме корейська косметика відома своїм новаторством. Сьогодні ми вирішили усунути несправедливість і обговорити з вами, що таке ресвератрол, яка користь ресвератролу в косметиці тощо.

Що таке ресвератрол

Ресвератрол — це один із найпотужніших рослинних антиоксидантів. За своєю суттю він є природним фітоалексином — низькомолекулярною антибіотичною речовиною вищих рослин, яку вони виділяють під час стресу (зокрема за контакту з інфекціями, токсинами, ультрафіолетом, різких перепадів температури повітря). Найчастіше її отримують із темного винограду, але також і з чорниці, ожини, брусниці, какао-бобів, трав’янистої рослини гірчака, грейпфрута, шкірок яблук, арахісу тощо.

Ресвератрол був вперше відкритий у 1994 році британським мікробіологом Девідом Сінклером. Після чого численні клінічні тестування довели його ефективність у захисті шкіри від ушкоджень і змін, що виникають під впливом довкілля, і не тільки.

Стимулюючи діяльність сиртуїнів (сигнальних білків) і пригнічуючи вироблення ферментів, що руйнують колагенові волокна, ресвератрол у косметиці та харчових добавках підвищує захисні властивості клітини на 70 % і сприяє відновленню пошкоджених клітин.

Що таке ресвератрол

Як діє ресвератрол у косметиці

При зовнішньому використанні ресвератрол допомагає захистити поверхню шкіри від негативного впливу навколишнього середовища (зокрема UV) і активності вільних радикалів. Однак це лише головна функція ресвератролу в косметиці. Речовина має й інші властивості. Наприклад, ресвератрол:

✔ стимулює регенерацію клітин (навіть в умовах зрілої шкіри);

✔ помітно вирівнює колір шкіри на гіперпігментованих ділянках;

✔ запобігає розвитку фотостаріння;

✔ уповільнює процеси хронологічного старіння, перешкоджаючи передчасному руйнуванню клітинних структур;

✔ здатний розв’язати проблеми шкіри та волосся, пов’язані з дефіцитом естрогену (зокрема у період менопаузи) — липка та/або ослаблена шкіра;

✔ заспокоює подразнення шкіри (зокрема мінімізує почервоніння);

✔ зміцнює стінки капілярів, чим покращує колір обличчя;

✔ зменшує запальні процеси (зокрема за наявності акне);

✔ стимулює вироблення колагену та еластину, чим покращує пружність шкіри, підтягує овал обличчя та запобігає появі зморщок;

✔ допомагає підтримувати формування колагенових волокон;

✔ зменшує прояв куперозу та розацеа;

✔ блокує вироблення меланіну;

✔ має виражену протигрибкову та антимікробну активність;

✔ відновлює бар’єрні функції шкірного покриву;

✔ має потужний омолоджувальний ефект — тобто не просто запобігає старінню, а й згладжує наявні прояви старіння шкіри (особливо в комплексі з феруловою кислотою) тощо.

Дія та ефективність косметики з ресвератролом залежать від концентрації речовини в косметичному препараті. Є косметичні процедури, в яких ресвератрол застосовується практично в чистому вигляді.

У якій косметиці найчастіше використовується ресвератрол

У якій косметиці використовується ресвератрол

Найчастіше ресвератрол можна зустріти в незмивному нічному догляді (зокрема тоніках, сироватках, кремах). Це обґрунтовано тим, що під час сну процеси відновлення шкірного покриву активніші, а антиоксиданти додатково стимулюють їх, зокрема допомагають підвищити вироблення речовин, що запобігають старінню. При цьому ресвератрол використовують косметичні бренди й в складах денної косметики для шкіри обличчя та тіла, засобів для догляду за порожниною рота, декоративної косметики тощо. Косметика з ресвератролом — це круте рішення для тих, хто хоче забезпечити своїй шкірі люксовий захист і догляд. Вона підтримує молодість, красу та здоров’я шкіри, незалежно від сезону. Ресвератрол — та «темна конячка» серед косметичних компонентів, спробувавши яку ви не пошкодуєте. Оскільки помітний ефект від косметологічного продукту з ресвератролом ви зможете оцінити не колись, а практично одразу.

Питання-Відповідь

Для якої шкіри найбільше підходить косметика з ресвератролом?

Косметичні засоби з ресвератролом підходять для всіх типів шкіри, незалежно від віку (звісно ж, після 18 років). Його можна застосовувати навіть для подразненої та схильної до підвищеної чутливості шкіри.

Які побічні ефекти у косметики з ресвератролом?

Ресвератрол не має клінічно доведених побічних ефектів. При цьому потрібно не забувати про те, що на нього, як і на будь-який інший натуральний компонент, може існувати алергічна реакція. Тому, починаючи використовувати косметику з ресвератролом, обов’язково проведіть шкірний тест.

Кому не рекомендована косметика з ресвератролом?

Засоби з ресвератролом без додаткової консультації з фахівцями не варто приймати під час вагітності та годування груддю, а також за схильності до алергічних реакцій в анамнезі.

Як діє ресвератрол на волосся?

Випадіння волосся дуже часто спричинене оксидативним стресом. Тому логічно, що косметика з ресвератролом допомагає купірувати випадіння та навіть стимулювати ріст волосся, відновити його густоту. Крім того, ресвератрол може захистити білки волосся від ультрафіолету типу А та В, не дати їм руйнувати пігмент меланін, а отже — зменшити вицвітання волосся.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

7 хвилин

170

10 поширених помилок у догляді за волоссям

Волосся — це болюча тема, якщо не кожної людини, то точно багатьох. Як правило, його краса, якщо й дається від природи, то багато в чому залежить саме від наших дій. І навіть ті, хто купує найякіснішу косметику для волосся, не застраховані від помилок у догляді за волоссям. Тож сьогодні обговоримо 10 найпоширеніших помилок у догляді […]

19.09.2024

4 хвилин

1668

Як уникнути подразнення після гоління

А ви знали, що подразнення після гоління англійською звучить як razor burn? Тобто, якщо перекласти дослівно — опік від бритви. І треба визнати, що за рівнем неприємних відчуттів, це справді дуже схожі пошкодження. І, як і з опіком, уникнути подразнення після гоління легше, ніж лікувати його наслідки (зокрема вросле волосся). Тому в цій статті ми […]

18.09.2024

6 хвилин

2277

Як відновити волосся після літа

Ось і закінчилося літо… Зізнавайтеся, воно пройшло у вас активно: море, купання в озері або річці, сонячні ванни на піщаному пляжі? Тоді з першим ароматом осені в повітрі, у вас точно виникне питання: як відновити волосся після літа, щоб воно знову мало шикарний вигляд. А все через те, що велика кількість сонця, високих температур, солоної, […]

17.09.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси