+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

Тканинні та гідрогелеві маски для обличчя: їхня різниця та переваги

Кілька років тому на ринок косметики стрімко увірвався продукт, що здійняв хвилю обговорення в жіночих чатах про красу та здоров’я. Два нові типи масок для обличчя відчинили нову завісу можливостей догляду за жіночим обличчям. Тому давайте детальніше розберемося, у чому сильні сторони й основні відмінності тканинних і гідрогелевих масок.

У чому сила масок для обличчя

Швидке зволоження шкіри, надання їй бадьорості, активне насичення шкірного покриву корисними речовинами — ось головна дія, створювана тканинними та гідрогелевими масками для обличчя. 

Обидва види засобів просякнуті сироватковою есенцією, яка після нанесення максимально швидко та глибоко вбирається в шкіру, надаючи миттєвий видимий позитивний ефект. Тому дуже часто обидва види масок називають «екстреною допомогою». Щільність такого контакту не йде ні в яке порівняння з використанням ватних дисків або нанесенням косметичних кремів, флюїдів, сироваток тощо пальцями. По суті, в цих нюансах і криються ключові подібності тканинних і гідрогелевих масок.

У чому особливість тканинної маски для обличчя

Тканинні маски — це «серветки» з целюлози, просочені сироваткою високої концентрації. Вони можуть мати абсолютно різну спрямованість дії, але при цьому основною дією завжди залишатиметься екстразволоження шкіри. 

У тканинних масок щільна основа, яка ретельно прилягає до обличчя, що фактично звільняє руки для побутових справ. Навіть після застосування листової маски немає особливої необхідності вмиватися (якщо іншого не вказано в інструкції до засобу, оскільки есенція може містити компоненти, які можуть викликати непередбачувану реакцію за умови тривалого перебування на шкірі або під час контакту із засобами подальшого догляду). Сироватку, що не вбралася, досить розгладити круговими масажними рухами по шкірі обличчя (або змити, якщо так рекомендує виробник).

Тканинні маски належать до пулу косметики, яку зручно використовувати в домашніх умовах і в дорогу (зокрема в подорожах). 

Як правило, виробники брендових тканинних масок обіцяють, що вони:

  • глибоко зволожують і пом’якшують шкіру;
  • допомагають у боротьбі з акне та запаленнями; 
  • мають антибактеріальну дію;
  • заспокоюють і знімають подразнення шкіри;
  • вирівнюють колір і рельєф шкіри обличчя.

У чому особливість гідрогелевої маски для обличчя

Гідрогелева маска — це комбінований субстрат гелю та біоцелюлози. Завдяки своїм особливостям, вона щільно прилягає до шкіри, створюючи безповітряне середовище. Це допомагає її активним компонентам ретельно проникати в глибші шари шкірного покриву. Засіб чинить невеликий тиск, який сприймається дермою як подразник, і вона відповідає відповідною реакцією — прискоренням метаболізму.

Гідрогелеві маски для обличчя в описах мають список таких подібностей:

  • наповнюють шкіру корисними мікроелементами;
  • прискорюють регенерацію клітин;
  • покращують і вирівнюють відтінок обличчя;
  • зволожують шкіру, підвищуючи її пружність;
  • демонструють протизапальну дію.

Робити гідрогелеві маски можна практично щодня. По закінченню процедури достатньо лише видалити залишок засобу серветкою або вмитися.

Відповідаючи на запитання, в чому різниця між гідрогелевими та тканинними масками, ми бачимо, що все головним чином залежить від структури та матеріалу косметичного засобу. При цьому ефект від використання та техніка застосування мають багато спільного.

Як правильно користуватися тканинними та гідрогелевими масками

  1. Маска розрахована строго на разове використання! Не можна зберігати її в пакеті або залишати в холодильнику для повторного застосування. Це може мати вельми негативні наслідки для шкіри. Річ у тім, що крім іншого, маски мають ще й детокс-властивості, тому приймають на себе забруднення, які були на шкірі.
  2. Маска наноситься приблизно на 15-30 хвилин (подробиці читайте в інструкції до продукту). І ніколи не допускайте повного її висихання. Якщо маска почне висихати на шкірі, то замість рясного зволоження та живлення можна отримати неприємний зворотний результат.
  3. Щоб посилити протинабряковий ефект від маски, потрібно наносити її на обличчя, попередньо остудивши її приблизно пів години в холодильнику.
  4. Час доби має значення. Майже всі заспокійливі, протизапальні та живильні склади найкраще наносити перед сном (не пізніше 22:00). А ось для зволожувальних і протинабрякових тканинних і гідрогелевих масок оптимальний час — перша половина дня.

Питання-Відповідь

Як правильно підготувати шкіру перед нанесенням маски?

Гідрогелева, як і тканинна маска для обличчя наноситься на очищену шкіру. Спочатку потрібно очистити покрив будь-яким звичним для вас способом (за допомогою гідрофільної олії, пінки тощо). Внаслідок цього корисні речовини будуть інтенсивніше проникати в епідерміс. Далі потрібно використовувати тонік, що допоможе відновити кислотно-лужний баланс шкіри. Ну й потім можна наносити маску.

Для яких типів шкіри застосовують тканинні та гідрогелеві маски?

Ці маски добре сумісні з усіма типами шкіри. Хоча особливо корисні при інтенсивному догляді за сухою, зневодненою або проблемною шкірою. З огляду на те, що маски мають ніжну гладку текстуру, вони створюють заспокійливий і тонізуючий ефект у процесі нанесення. Такий нюанс вносить до рекомендаційного списку тих, хто стикається з почервонінням або подразненням шкіри. Також варто врахувати рекомендації виробника за типами шкіри, оскільки є досить багато масок, спрямованих на певні проблеми, зокрема акне, атопію та інші шкірні проблеми.

Чи бувають негативні відгуки про застосування масок для обличчя?

Якщо ви почуєте від когось, що маски для обличчя неефективні, посилаючись на свій негативний досвід застосування, будьте певні: вони просто не навчилися грамотно їх застосовувати та підбирати продукт, який відповідатиме особливостям і потребам їхньої шкіри. Саме недотримання зазначених у цій статті правил здебільшого стає причиною розчарувань.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (1)

  1. Супер стаття! Дізналася про тканинні та гідрогелеві маски більше, ніж очікувала. А ось те, чи потрібно вмиватися після тканинної маски — аж ніяк не подумала про це раніше. Тепер буду звертати увагу на такі дрібнички. Дякую за класну інформацію!

Схожі статті

4 хвилин

1358

Як уникнути подразнення після гоління

А ви знали, що подразнення після гоління англійською звучить як razor burn? Тобто, якщо перекласти дослівно — опік від бритви. І треба визнати, що за рівнем неприємних відчуттів, це справді дуже схожі пошкодження. І, як і з опіком, уникнути подразнення після гоління легше, ніж лікувати його наслідки (зокрема вросле волосся). Тому в цій статті ми […]

18.09.2024

6 хвилин

1967

Як відновити волосся після літа

Ось і закінчилося літо… Зізнавайтеся, воно пройшло у вас активно: море, купання в озері або річці, сонячні ванни на піщаному пляжі? Тоді з першим ароматом осені в повітрі, у вас точно виникне питання: як відновити волосся після літа, щоб воно знову мало шикарний вигляд. А все через те, що велика кількість сонця, високих температур, солоної, […]

17.09.2024

5 хвилин

19756

Що таке емоленти та нащо вони у складі косметики

Для вибору косметики не за красою упаковки та рекламою, а за властивостями та дією, які повинні відповідати потребам шкіри, потрібно розбиратися в категоріях речовин. Попри всю свою корисність для багатьох, одна з найбільш незатертих в обговореннях категорій, — емоленти. Сьогодні спробуємо простими словами розібратися в тому, що таке емоленти, навіщо вони потрібні в косметиці, як […]

30.08.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси