+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

Як боротися з целюлітом у домашніх умовах

Чому з'являється целюліт

Поява «апельсинової кірки» хоч і є, можна сказати, природним процесом для жіночого організму, але завдає величезного психологічного дискомфорту. Причому до певного моменту багато хто має хибну думку про те, що целюліт — це проблема тільки людей із зайвою вагою. Що зовсім не так. Він може розвинутися у жінок різного віку та комплекції. І, крім візуальних дефектів, які можна приховати під одягом, спричиняти цілком відчутні симптоми — болючість шкіри. Щоб не допустити розвитку целюліту або зменшити його прояви, давайте обговоримо: що таке целюліт, через що з’являється «апельсинова кірка» і чи можна боротися з целюлітом у домашніх умовах.

Що таке целюліт

Целюліт — це зміна структури шкіри, яка виникає через порушення мікроциркуляції в тканинах і нерівномірний розподіл підшкірного жиру. Це і є причиною основної ознаки целюліту — нерівності шкірного покриву, що нагадує кірку апельсина або будь-якого цитрусового. Також до перших ознак розвитку целюліту можна віднести набряклість. Оскільки в разі дестабілізації роботи тканин і лімфодренажу вона утворюється ще раніше, ніж сама лякаюча «апельсинова кірка».

Найчастіше целюліт зачіпає стегна, сідниці та живіт. Однак його розвиток можливий і в інших зонах тіла жінки.

І, до речі, перш ніж осудливо подивитися на жінку з целюлітом, поміркуйте над такою інформацією: тією чи іншою мірою ця проблема знайома 85 % жінок. Тож, як то кажуть, від суми та від тюрми не зарікайся.

Чому з’являється целюліт

Головна причина целюліту — це генетичний фактор.

Однак, крім генетики, на розвиток целюліту можуть вплинути:

  • порушення в циркуляції лімфи та крові,
  • незбалансоване харчування — велика кількість жирів і вуглеводів,
  • малорухливий спосіб життя (зокрема сидяча робота),
  • зміни гормонального фону (зокрема у період вагітності та статевого дозрівання, після аборту, під час клімаксу),
  • порушення функціонування щитоподібної залози,
  • погана якість питної води та/або порушення питного режиму,
  • несприятливі екологічні умови,
  • часте носіння тісного одягу (через порушення лімфотоку),
  • носіння одягу з тканин, що погано пропускають повітря,
  • часті психоемоційні потрясіння,
  • порушення в циркадному ритмі (зокрема погана якість сну),
  • наявність шкідливих звичок тощо.

Які є способи домашньої боротьби з целюлітом

Домашня допомога в разі целюліту досить різноманітна, зокрема багато методів боротьби з целюлітом включає використання спеціальної косметики. Однак одна косметика проти целюліту, якою б якісною вона не була, навряд чи допоможе зробити нерівності шкіри менш помітними. Під час лікування целюліту в домашніх умовах потрібен комплексний підхід.

Способи домашньої боротьби з целюлітом

Боротьба з проявами целюліту зазвичай включає:

  • використання скрабів та/або пілінгів для тіла, які відлущують відмерлі клітини та покращують обмінні процеси в тканинах;
  • проведення антицелюлітного самомасажу на проблемних ділянках — існує чимало способів, зокрема сухий масаж щіткою, масаж ложкою, банковий масаж із нанесенням антицелюлітної косметики;
  • регулярні обгортання з розігрівальними або охолоджувальними засобами, глиняними та шоколадними масками тощо;
  • нанесення спеціальних антицелюлітних кремів, олій або гелів — для підвищення ефективності потрібно втирати засоби по масажних лініях і використовувати якісну натуральну косметику;
  • носіння спеціального коригувального одягу, який покращує тонус м’язів і лімфоток (зокрема легінси з дермафібри з біоінфрачервоним, дренувальним і підтягувальним ефектом) тощо.

Що стосується використання косметики проти целюліту та масажів, вони мають стати систематичними маніпуляціями. Наприклад, самомасаж для гарного ефекту найкраще застосовувати курсом до чотирьох разів на тиждень. Застосування інших засобів залежить від рекомендацій виробника.

Починаючи боротьбу з целюлітом у домашніх умовах, потрібно розуміти, що результат не буде швидким, і усунути його прояви повністю неможливо, тільки значно знизити вираженість.

Про що не можна забувати, застосовуючи спеціальні засоби проти целюліту

  • У разі підвищеної чутливості шкіри та наявності шкірних захворювань краще проконсультуватися з дерматологом або косметологом.
  • Для обгортань не можна застосовувати косметичну продукцію, на якій не вказаний такий спосіб застосування.
  • Під час менструації процес руйнування жирів перебуває на мінімальній позначці активності, тому розігрівальні засоби не матимуть очікуваного ефекту. А масажі краще не застосовувати через ослаблення капілярів у «критичні дні».
  • У період вагітності та годування груддю заборонено використовувати будь-яку антицелюлітну косметику та робити масажі.
  • Антицелюлітну косметику краще не наносити на пошкоджену шкіру.
  • Перед застосуванням косметики проти целюліту обов’язково проведіть шкірний тест (можна нанести засіб на зап’ястя).
Косметика проти целюліту

Сподіваємося, наші прості у виконанні поради допоможуть вам зробити вашу шкіру в проблемних зонах м’якшою, гладшою та без горбків. А ви як боретеся з целюлітом? Обов’язково діліться своїми секретами та думкою про протестовану косметику в коментарях під статтею. ↓

Питання-Відповідь

Чи можна позбутися целюліту в домашніх умовах?

Целюліт неспроста називають вторинною статевою ознакою жінок. Тому позбутися його не можливо. Однак за регулярного домашнього антицелюлітного догляду можна значно зменшити його прояви. При цьому потрібно пам’ятати, що одних зусиль замало, потрібно підібрати ефективні засоби проти целюліту на основі гіпоалергенних компонентів.

Що має містити засіб проти целюліту?

До складу професійної антицелюлітної косметики можуть входити екстракти морських водоростей, перцю (найчастіше червоного), розмарину, ментол, камфора, ретинол, L-карнітин, кофеїн та інші натуральні компоненти.

Скільки часу потрібно, щоб позбутися целюліту?

Тривалість проведення процедур до отримання очікуваного результату залежить від багатьох чинників, зокрема від загального стану організму, інтенсивності догляду, методів, що використовуються, якості косметики та ступеня целюліту. І не забувайте, що найкращий спосіб запобігти — не допустити.

Як зрозуміти, що у вас є целюліт?

Здогадатися про початок розвитку целюліту практично неможливо. Оскільки починається він з порушення внутрішніх процесів. А саме з потрапляння рідини з кровоносних судин до міжклітинного простору та збільшення загальних обсягів жирової тканини. Визначити целюліт можна тільки на стадії, коли почне утворюватися «апельсинова кірка». Крім того, кожен вид целюліту (едематозний, жировий, фіброзний і змішаний) має притаманні тільки йому особливі ознаки. Серед них важкість у ногах, набряклість, горбистість, болісні відчуття під час торкання до шкіри тощо.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

5 хвилин

16769

Що таке емоленти та нащо вони у складі косметики

Для вибору косметики не за красою упаковки та рекламою, а за властивостями та дією, які повинні відповідати потребам шкіри, потрібно розбиратися в категоріях речовин. Попри всю свою корисність для багатьох, одна з найбільш незатертих в обговореннях категорій, — емоленти. Сьогодні спробуємо простими словами розібратися в тому, що таке емоленти, навіщо вони потрібні в косметиці, як […]

30.08.2024

5 хвилин

21416

Що таке мікробіом шкіри та як йому не нашкодити

Кожен з нас точно чув про мікробіом кишківника та що його потрібно підтримувати в нормі. А чи знаєте ви, що у нашої шкіри теж є своя мікрофлора? Шкіра — найбільший орган людини, який є ідеальним живильним середовищем для різних мікроорганізмів. Згідно з науковими даними, на її поверхні в середньому мешкає понад 5 тис. видів найрізноманітніших […]

24.08.2024

6 хвилин

7454

Чому з’являються розтяжки на шкірі та чи можна їх позбутися за допомогою косметики

А ви знали, що протягом життя тіло людини кардинально змінюється щонайменше дев’ять разів? Найбільші зміни (зокрема маси тіла) припадають на період пубертату та вагітності. У цей час на тілі дуже часто з’являються стриї, або як ще їх називають — розтяжки. І саме тому вони частіше зустрічаються у жінок, ніж у чоловіків. За статистикою, смужки на […]

21.08.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси