+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щодня з 10:00 до 20:00

Як вибрати крем для шкіри навколо очей?

Вибір крему навколо очей

Зона навколо очей головний біль кожної жінки. Ніжна і чутлива шкіра нижньої та верхньої повіки найбільш схильна до негативного впливу. Кліматичні умови, зміна режиму догляду за шкірою навколо очей, недосипання, стреси, порушення гідробалансу та багато іншого це фактори, які впливають на її стан. Найчастіше, саме в момент появи перших зморшок жінка починає розбиратися, як вибрати крем для шкіри навколо очей і це свідомо неправильний підхід у догляді за найвиразнішою частиною обличчя. Як би ми не підколювали чоловіків жартом «дивися мені в очі», очі — перше, що вони помічають та оцінюють у нас. Тому… Загалом, читайте далі, і зрозумієте, чому для шкіри навколо очей потрібен спеціальний крем. І взагалі догляд. А також чому так важливо розпочати його вчасно: ні в момент появи першого дзвіночка старіння, а років так у 18, коли структура нашої шкіри починає змінюватись і потребує уваги

Навіщо потрібний крем навколо очей?

Для початку докладніше розберемося з тим, що може, а чого не може зробити засіб для догляду за шкірою навколо очей. 

В першу чергу крем для повік може:

  • зволожити шкіру та/або запечатати в ній природну вологу, а зволожена шкіра це гарантія мінімізації утворення дрібних зморшок, до яких схильна суха, в’яла шкіра повік;
  • врятувати від темних кіл та мішків під очима;
  • освіжити та вирівняти тон шкіри нижньої та верхньої повіки; 
  • запобігти утворенню глибоких зморшок та мімічних заломів;
  • захистити від факторів зовнішнього впливу та дії вільних радикалівсонце, зміни в температурному режимі, вітер тощо.

Тут треба підсумувати сказане. Будь-який засіб для догляду за шкірою навколо очей  це превентивний метод, а не чарівний еліксир молодості та краси, не скальпель пластичного хірурга та його можливості мають межі. Саме тому їм потрібно починати користуватися у 18 років, підбираючи крем або гель (оптимальний засіб до 25-27 років) за віком. Стартувати можна з крему для повік «Досконалість шкіри», а потім перейти на такі засоби категорії «25+», як крем-ліфтинг для повік з освітлюючим ефектом або крем для очей з вітаміном С. Під наступний віковий етап — свої засоби.

Крем ліфтинг для очей

Багато хто подумає, що це спірне твердження, тому що реклама крему навколо очей стверджує, що він є чи не панацеєю від зморшок, та й таке інше… Але насправді це не так

Не варто завищувати свої очікування від будь-якого крему для обличчя. Він може покращити стан шкіри, зменшити виразність зморшок, мішків та темних кіл, але не прибрати їх цілком. Якщо вони є і ефекту від крему вам недостатньо, але ви впевнені, що правильно підібрали і правильно використовуєте засіб, можливо варто вдатися до послуг апаратної косметології або пластичної хірургії.

Склад крему для очей

Основні правила догляду за шкірою навколо очей

Щоб крем для очей приніс максимум користі, їм потрібно вміти користуватися. Існує кілька нехитрих правил, про які й поговоримо. 

  • Наносити засіб потрібно лише на ретельно очищену шкіру. Наявність різноманітних забруднень (надлишки себуму, декоративна косметика, мікрочастинки бруду) не тільки перешкоджають проникненню корисних речовин у структуру дерми, а й у комбінації з кремом можуть викликати непередбачені реакції шкірного покриву.
  • 1 процедура – ​​1 тонкий рівномірний шар (виняток – рекомендації виробника). Тут не працює «чим більше, тим краще». Навіть навпаки, товстий шар може зашкодити.
  • Наносити засіб потрібно 2 рази на день – вранці та ввечері (перед сном). Іноді для цього знадобиться два засоби із різним вектором дії.

Потрібно вибирати засіб під себе. Наприклад, якщо ви знаєте, що поверх крему вам потрібно буде нанести мейк, потрібно вибрати крем (а краще гель) з невеликим вмістом жирів. Інакше декоративній косметиці не вистачить стійкості, вона просто потече.

Догляд за шкірою навколо очей

Як правильно вибрати крем навколо очей та що він має робити?

У виборі крему навколо очей є свої «три кити» — тип шкіри, вік, склад.

Якщо ви задумалися над тим, як вибрати крем для шкіри навколо очей, то вам потрібно в першу чергу звернути увагу саме на ці параметри. Ну і, звичайно ж, на те, що варто підібрати одразу два засоби денний та нічний.

Тип шкіри. Тут все більш-менш зрозуміло: будь-який доглядовий засіб повинен відповідати вашому типу шкіри. Тому, жінки із сухою дермою, найчастіше, зупиняють свій вибір на засобах з гіалуронкою, яка дає максимум зволоження. З жирною на кремах з антибактеріальним ефектом з легкою текстурою, яка не забиває пори. З нормальною та комбінованою — … Тут треба визнати, що вони найчастіше орієнтуються на інші критерії. Але все ж таки, цього робити не варто. Завжди потрібно дотримуватись рекомендацій від виробника, не так складно вивчити інформацію щодо продукту.

Вік. Виробник якісної продукції завжди вкаже віковий ценз. І цих вказівок важливо дотримуватися. Різний складрізна дія.

Склад. Саме він має величезне значення! Від цього залежить результат. І груп компонентів, на які варто орієнтуватися, не так уже й багато:

  • антиоксиданти та ретиноїдипотужний ефект anti-aging;
  • пептиди — знижують вираженість прояву зморшок та підвищують пружність дерми;
  • кофеїн — позбавляє набряклості та допомагає приховати темні кола;
  • пробіотики — живлять, мінімізують запалення та підтримують баланс мікрофлори поверхні шкіри;
  • натуральні олії (наприклад, авокадо та жожоба)сприяють утриманню вологи в шкірі, а також покращують її тургор та еластичність;
  • вітамін С — сприяє оновленню клітин епідермісу, стимулює процеси вироблення власного колагену шкіри;
  • гіалуронова кислота — інтенсивно зволожує епідерміс.

Також, вибираючи крем, зверніть увагу на тип продукту. Креми бувають антивіковими, універсальними, зволожуючими, коригуючими, освітлюючими тощо. Визначтеся зі своєю метою та обирайте!

Крем для шкіри навколо очей

Питання-Відповідь

Чим відрізняється гель від крему навколо очей?

Основна відмінність крему навколо очей від гелю навколо очей — текстура, яка обумовлена ​​основою складу. Креми мають більш густу та важку текстуру, в той час як гелі легші, охолоджуючі, що робить їх оптимальним засобом для молодої шкіри та дозволяє використовувати під макіяж (вони легко наносяться та швидко вбираються разом із корисними компонентами). Крім того, гелі більше підходять для теплого періоду, а креми — для зими.

Як правильно наносити крем для зони навколо очей?

Рекомендацій щодо нанесення крему для повік досить багато. Але є й класична схема догляду за шкірою біля очей. Вона має кілька етапів:

  • зробіть демакіяж обличчя та/або вмийтися з очищаючим засобом;
  • промокніть шкіру, але залиште її трохи вологою;
  • візьміть трохи крему та зігрійте його між пальцями;
  • нанесіть крем легкими поплескуючими рухами безіменного пальця, просуваючись по верхній орбітальній кісточці від внутрішнього кута ока до зовнішнього, в по нижній — від зовнішнього до внутрішнього.

Чого не повинно бути у складі крему для шкіри навколо очей?

Не всі штучно створені компоненти шкідливі, але хороший, якісний засіб для догляду за шкірою навколо очей не може містити в своєму складі такі компоненти з «чорного списку» косметолога, як парабени (бензил, сіль натрію, ізобутил, Е218, Е214 і т.д.). п.), пропіленгліколь (він же — 1,2-пропандіол), формальдегід, гідрохінон (він же — пара-дигідроксибензол, бензол-1,4-діол, хінол), Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Ethanolamine (він же — гліцинол, 2-аміноетанол, коламін), а також різні синтетичні ароматизатори та віддушки.

Як вибрати крем для очей після 30 років?

Тут необхідно орієнтуватися на позначку віку на упаковці крему. Це можуть бути такі засоби, як: омолоджуючий крем для повік, відновлюючий крем для повік, крем для області очей з рослинними стовбуровими клітинами, інтенсивний зволожуючий крем для контуру очей — загалом все, що має або маркування від «30+», або відноситься до антивікової, тонізуючої косметики. Дія таких засобів спрямована на живлення, зволоження та боротьбу з першими ознаками старіння: зморшки не пройдуть!

Тепер ви знаєте, як купити крем для шкіри навколо очей. І можете зробити це грамотно. Вибираючи, зверніть увагу, що багато популярних сьогодні засобів впевнено поєднують у собі відразу кілька дій. Будьте уважні, молоді та красиві не лише душею, а й обличчям.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (1)

  1. Полезная статья. Благодарю за список веществ, на которые стоит обратить внимание и бежать от них дальше, чем глаза глядят. До этого знала только о сульфатах и парабенах. Теперь буду выбирать более осознанно.

Схожі статті

5 хвилин

16790

Що таке емоленти та нащо вони у складі косметики

Для вибору косметики не за красою упаковки та рекламою, а за властивостями та дією, які повинні відповідати потребам шкіри, потрібно розбиратися в категоріях речовин. Попри всю свою корисність для багатьох, одна з найбільш незатертих в обговореннях категорій, — емоленти. Сьогодні спробуємо простими словами розібратися в тому, що таке емоленти, навіщо вони потрібні в косметиці, як […]

30.08.2024

5 хвилин

17604

Як боротися з целюлітом у домашніх умовах

Поява «апельсинової кірки» хоч і є, можна сказати, природним процесом для жіночого організму, але завдає величезного психологічного дискомфорту. Причому до певного моменту багато хто має хибну думку про те, що целюліт — це проблема тільки людей із зайвою вагою. Що зовсім не так. Він може розвинутися у жінок різного віку та комплекції. І, крім візуальних […]

29.08.2024

5 хвилин

21437

Що таке мікробіом шкіри та як йому не нашкодити

Кожен з нас точно чув про мікробіом кишківника та що його потрібно підтримувати в нормі. А чи знаєте ви, що у нашої шкіри теж є своя мікрофлора? Шкіра — найбільший орган людини, який є ідеальним живильним середовищем для різних мікроорганізмів. Згідно з науковими даними, на її поверхні в середньому мешкає понад 5 тис. видів найрізноманітніших […]

24.08.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси