+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Б’юті-вікенд: ідеї для спа-відпочинку вдома

Б'юті-вікенд: ідеї для спа-відпочинку вдома

Давайте подивимося правді в очі, у всіх і кожного настає такий момент, коли він вигоряє, і потрібні способи для розслаблення та відновлення. Хоча, ще краще — взагалі не допускати подібних станів. Тому повертаємося до етапу розслаблення. Незалежно від того, чи був у вас напружений тиждень, чи ви хочете привести себе до ладу перед урочистістю, немає нічого кращого за beauty-вікенд. І для цього необов’язково платити шалені гроші в салонах або на спа-курортах. Досить налаштувати свій домашній простір для повноцінного спокійного відпочинку.

Перевага домашнього спа-дня полягає в тому, що ви можете робити те, що хочете, і в тих обсягах, які вам потрібні та приємні. (Ви навіть можете обрати щось одне з нашого чек-листа втечі з реальності.) Щоб спа-день удома пройшов лайтово та з приємними емоціями, потрібно все заздалегідь підготувати. Що для цього зробити? Про це сьогодні й поговоримо.

спа-день удома

Поради з організації б’юті-вихідних

  • Створіть музичний або відеоплейлист (а можна і те й інше).
  • Підготуйте список продуктів для смузі, сніданку, перекусів і вишуканої вечері, а потім і купіть їх (або обміркуйте доставку їжі).
  • Завчасно підготуйте косметичні засоби (перевірте чи є все необхідне, звіривши зі своїм б’юті wish-листом).
  • Виділіть собі достатню кількість часу (якщо це можливо, вимкніть телефон, але не забувайте про повітряні тривоги).
  • Створіть комфортну атмосферу, свій особистий оазис (зокрема можна запалити аромасвічки або будь-які інші пахощі з найбільш улюблених).
  • Підготуйте чисті рушники та банний халат.
  • Заваріть чашечку трав’яного чаю та починайте свій beauty-вікенд!

Чек-лист ідеального б’юті-вікенду

У ваш план на день можуть входити різні б’юті-процедури. Крім того, це може бути навіть не комплекс із різних приємностей, а тільки одна дія (або бездіяльність), яка приносить вам миттєве розслаблення та величезну кількість приємних емоцій. 

Почнемо поетапно із самого ранку…

Очищення шкіри обличчя

Ви встали, потягнулися та перше, з чого точно має починатися кожен день, — очищення шкіри обличчя та теплий душ. При цьому обов’язково використовуйте засіб з максимально натуральним складом (наприклад, на основі амінокислот або м’яких ПАР), який підходить під тип і потреби вашої шкіри. Найголовніше — після вмивання не повинно залишатися відчуття стягнутості та сухості, шкіра має ставати гладкою, м’якою та зволоженою.

Очищення шкіри обличчя

Після очищення шкіри обличчя рекомендуємо використовувати або щоразу свіжовипраний рушник, або одноразові паперові рушники. Так ви значно знизите ризик появи та посилення шкірних проблем.

Пілінг обличчя

Після очищення розкрийте натуральне сяйво своєї шкіри за допомогою пілінгу. На цю процедуру у вас не піде більш як 10-15 хвилин, але правильний (не жорсткий) пілінг зробить вашу шкіру до невпізнання красивою. Він додасть їй блиску, зменшить зморшки (тонкі заломи так точно), зробить більш непомітними прояви постакне, візуально зменшить пори тощо.

Маска для обличчя

Маска для обличчя

Третім етапом ідеально зробити маску (заспокійливу, відновлювальну, зволожувальну, зокрема гідрогелеву або тканинну). Маски прискорюють регенерацію, заспокоюють, насичують шкіру корисними речовинами та підтримують оптимальний водний баланс і ліпідний шар, а також сприяють зникненню кірочок. Однак, якщо ви робили кислотний пілінг, то підбирати склади маски потрібно з обережністю. Найчастіше після них рекомендують робити альгінатні зволожувальні маски.

Ароматна ванна

Одна з найпростіших радощів — ароматна ванна зі спеціальними розслаблювальними речовинами (еліксирами, «бомбочками», шипучими таблетками тощо). Усе, що від вас вимагається: увімкнути музику, наповнити ванну та залягти в неї, відкинувши всі турботи (із собою можна прихопити келишок шампанського або соку). Розслаблювальний душ із різними ароматичними добавками — це теж непогано (швидко та зручно), але точно так не розслабляє тіло та розум, як тривала ароматна ванна, що обволікає. 

Ароматна ванна

І тут варто нагадати правила прийняття ванни. У теплій воді (до 35 °C) можна перебувати 20-25 хвилин, а в гарячій (40 °C) — не можна ніжитися понад 10 хвилин. Причому що вища температура, то менше у вас часу.

Пілінг шкіри голови

Б’юті-вихідні — це якраз той час, коли можна приділити увагу тим процедурам, до яких зазвичай не доходять руки. Пілінг для шкіри голови — одна з таких. Він ефективно руйнує сальні пробки та глибоко очищає шкірний покрив голови, запобігає лущенню та лупі, подовжує чистоту та свіжість волосся. За регулярного використання пілінгів волосся стає об’ємним, блискучим, густішим і прискорює ріст.

Маска для шкіри голови

Маски для шкіри голови — досить новий і ще багатьма нерозвіданий етап догляду. Хоча після пілінгу, коли шкіра оновилася, позбулася сальних пробок і ороговілих частинок шкіри, саме час наносити маску. Особливо якщо у вас виснажена та суха шкіра голови. Як правило, маска живить і зволожує шкіру, насичує корисними речовинами, а також надає волоссю здорової м’якості по всій довжині. Бонусом — приємний аромат.

Маска для волосся

Маска для волосся

Тут усе доволі просто й відомо. Без масок, кондиціонерів, бальзамів, реконструкторів тощо не обійтися, якщо ви хочете мати сяюче здоров’ям волосся. Маски допомагають йому впоратися зі щоденним стресом. Крім того, залежно від своїх властивостей, засіб допомагає зменшити ламкість волосся та його випадіння, зробити його більш гладким, міцним, м’яким, зволоженим, блискучим, об’ємним, кучерявим, прямим тощо.

Скраб для тіла

Скраб для тіла

Обличчя та голова — не єдині зони, за якими потрібен догляд і шкіру на яких потрібно відлущувати. Усе ваше тіло (особливо проблемні зони) буде радо та вдячно якісному скрабуванню. Причому для цього завжди краще вибирати цукровий, кавовий і дрібний кісточковий скраб, він ніжніший і делікатніший. А ось сольовий, попри всю свою популярність і корисні ефекти — він допомагає позбутися набряклості, зайвого об’єму, апельсинової кірки, чинить антибактеріальну дію, усуває болі в м’язах, судоми тощо — підійде далеко не всім. Загалом, тут діє універсальне правило: кожен вибирає по собі.

Нанесення антицелюлітного крему

Нанесення антицелюлітного крему

І ось тут точно не обов’язково чекати перших ознак! Завжди легше та простіше діяти на випередження та стежити за якістю та пружністю шкіри. Попри те, що до певної стадії прояви целюліту вважаються практично нормою, вторинною статевою ознакою жінок, не варто занадто розслаблятися. Тримайте себе в тонусі!

Зволоження та живлення шкіри

Зволоження та живлення шкіри обличчя, тіла, рук і ніг — це щоденна рутинна необхідність, про яку, втім, не варто забувати в спа-день удома. Тут також є величезна кількість засобів, які можна застосувати (сироватки, емульсії, флюїди, креми, лосьйони тощо). Головний фактор, який потрібно врахувати — засіб для зволоження та живлення має підходити під тип, вік та індивідуальні потреби вашої шкіри. Крім того, спочатку наносяться менш щільні за консистенцією засоби, і тільки після їх повного вбирання наступний щільніший шар доглядової косметики.

Догляд за руками

Догляд за руками

Помилково вважати, що догляд за руками — це намазати їх кремом і забути до наступного разу. Крім крему, як і під час догляду за будь-якою іншою зоною, мають застосовуватися зволожувальні, живильні, anti-age та інші маски, а також спеціальні засоби для зміцнення та відновлення нігтів і кутикул. 

До речі, вашим стопам також не завадить додатковий догляд! Це не лише дуже приємно та розслаблює, а й має чимало користі.

Масаж

Масаж шкіри обличчя

Жодна доглядова процедура (якщо ви робите її з усією відповідальністю) не обходиться без легкого масажу шкіри під час нанесення засобів. Можна піти далі й навчитися робити ефективніший самомасаж, зокрема із залученням спеціальних інструментів: ролика, скребка Гуаша тощо з різних матеріалів, включно з рожевим кварцом, нефритом, бамбуком. Таке стимулювання шкіри покращує приплив крові до обличчя, повертає їй приємний колір, пружність і відпочилий вигляд. Після регулярного правильного використання можна домогтися значного поліпшення стану шкіри.

Відбілювання зубів

Розробки косметології зробили крок вперед, зокрема й у співпраці зі стоматологічною галуззю. Тепер компанії, що виробляють товари для догляду за собою, можуть запропонувати не тільки зубну пасту, ополіскувач і прості аксесуари на кшталт зубної нитки, скребків для язика та зубних щіток. Нині можна знайти чимало засобів і гаджетів, які допомагають відбілити та підтримати професійне відбілювання зубів у домашніх умовах.Не забувайте любити себе та про те, що догляд за собою — це не розкіш, а необхідність, яку потрібно підкріплювати розумним підходом. Щоб отримати очікуваний результат без неприємних сюрпризів, використовуйте лише якісну професійну косметику, що має виважені, максимально натуральні, клінічно та дерматологічно (а в деяких випадках і офтальмологічно) перевірені склади. Американська виробниця косметики Есті Лаудер колись сказала, що якщо вам потрібно освіжити гардероб, ви можете зачекати з цим до наступного сезону, а от відкладати купівлю засобів для догляду за шкірою не можна якщо їй щось потрібно, то просто зараз!

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (1)

  1. Сподобалося, що у статті наданий детальний план догляду за обличчям поетапно. Просто бери та й роби. Відчувається, що автор дійсно знає, що робить, і надає цінні поради для краси та здоров’я. Тепер планую провести такий вікенд та насолодитися доглядом за своєю шкірою 🙂

Схожі статті

7 хвилин

11239

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

11491

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

12298

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси