+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Чому пушиться волосся і як це виправити

Чому пушиться волосся і як це виправити

У своїй уяві кожна жінка бачить своє волосся або ідеально гладким і глянцевим, або укладеним гарними хвилями чи акуратними завитками-пружинками. Реальність дуже часто далека від фантазій. Практично кожна на певному етапі відчувала себе «кульбабкою», а дехто навіть встиг змиритися з цим відчуттям або після незліченних спроб перебуває на порозі цього. Щоб це не було нормою, а ваша зачіска була саме такою, як вам хочеться, сьогодні ми вирішили поговорити про те, чому пушиться волосся, як прибрати пухнастість волосся в домашніх умовах, яка косметика знадобиться, щоб усунути пухнастість. Адже успішно боротися з пухнастістю волосся можна, навіть якщо вона є генетичною даністю.

Що означає «пухнастість волосся»

Поверхневий шар стрижня та стовбура волосся — кутикула — складається з кератинових лусочок. У нормі вони щільно прилягають одна до одної та захищають кортекс волосся від пошкоджень. Однак за певних умов кератинові лусочки підіймаються та волосся стає пористим ➤ тьмяним, ламким, неміцним, пухнастим.

Щоб перевірити наскільки актуальна проблема пухнастості волосся для вас, пройдіться нашим максимально простим чек-листом.

Що означає «пухнастість волосся»

Волосся:

✔ пушиться і/або завивається при підвищеній вологості повітря,

✔ неслухняне при укладанні,

✔ легко заплутується, електризується та насилу розчісується,

✔ тьмяне, схильне до ламкості, січеться на кінчиках і по довжині.

Якщо ви виявили у себе хоча б 50 % пунктів, то пухнастість волосся — це точно ваша проблема. Але не засмучуйтеся. Правильний підхід до догляду за волоссям допоможе якщо не усунути, то хоча б «приборкати» пухнастість волосся.

Які є причини пухнастості волосся

На думку трихологів, від природи пухнастість характерна тільки для кучерявого та хвилястого волосся, особливо світлого. А ось якщо пухнастість з’явилася на прямому волоссі, потрібно розбиратися, що послужило причиною.

Які є причини пухнастості волосся

І тут варіантів чимало. Серед факторів, що призводять до пухнастості волосся:

  • порушення гідробалансу / зневоднення волосся (зокрема під впливом сонячних променів, морської та жорсткої води, гарячого повітря, морозу);
  • часте використання стайлерів і фена на гарячому режимі (особливо без спеціального термічного захисту);
  • часті фарбування, освітлення, хімічна завивка та випрямлення;
  • використання доглядових засобів, що не відповідають потребам волосся (зокрема, коли для усунення проблеми жирності голови використовується більш агресивний шампунь для жирного волосся);
  • неакуратне розчісування;
  • погана гігієна та неправильний вибір гребінців;
  • тугі зачіски (зокрема з використанням металевих шпильок);
  • відмова від використання незмивного догляду;
  • зневоднення організму (зокрема через недостатнє пиття) тощо.

Що зробити, щоб волосся не пушилося, і яка косметика для цього обов’язково потрібна

✔ Не тріть сильно волосся під час і після миття.

✔ Мінімізуйте розчісування мокрого волосся.

✔ Скоротіть використання термічних стайлерів і фена на гарячому режимі.

✔ Ніколи не використовуйте термічну укладку та сушку без термозахисту.

✔ Відкоригуйте питний режим і раціон — додайте продукти, що містять вітаміни групи B, Omega-3 та Omega-6.

✔ Посильте збалансоване харчування вітамінно-мінеральним комплексом.

✔ Підберіть базові доглядові засоби, які підходять під ваш тип волосся ➤ шампунь, бальзам-ополіскувач, кондиціонер, маска для волосся (як правило, всі засоби мають бути спрямовані на інтенсивне зволоження, а також живлення, пом’якшення та розгладження волосся).

✔ Доповніть базовий догляд додатковими косметичними продуктами для волосся (зокрема спрямованими на боротьбу з неслухняним волоссям) ➤ кондиціонуючий крем, сироватка, ампульний догляд, розплутувальні та розгладжувальні засоби, термозахист, санскріни для волосся тощо.

✔ Мийте голову водою кімнатної температури та сушіть на холодному режимі.

✔ Не використовуйте махрові рушники.

✔ Робіть профілактичну чистку волосся (один раз на два-три місяці) — вона допоможе не лише взяти під контроль пухнастість та посічені кінчики, а й досить швидко відростити довжину волосся.

Тобто відповіддю на всі ваші запитання є правильний догляд і дбайливе ставлення до волосся під час розчісування та укладання.

Питання-Відповідь

Як боротися з пухнастістю кучерявого волосся?

Для розгладження кучерявого волосся рекомендуємо використовувати незмивний догляд. Тут вибір не обмежений якоюсь однією формою засобу. Це може бути спрей, олія, крем, сироватка тощо, а також комбінація з декількох різних засобів. Також варто додати в догляд продукти з позначкою «anti-frizz» — це косметика, спрямована проти пухнастості й утворення завитків за високої вологості навколишнього середовища.

Чи можна позбутися пухнастості волосся за допомогою саморобних масок?

Коли йдеться про саморобні косметичні засоби (не тільки про маски для волосся), передбачити їхню дію практично неможливо. Тому фахівці завжди радять використовувати в догляді професійні косметичні засоби, протестовані клінічно та дерматологічно.

Чи є кератинове випрямлення хорошим способом усунення проблеми пушіння волосся?

Кератинове випрямлення дійсно на якийсь час позбавить вас від пушіння волосся, але його користь для вже пошкодженого волосся досить спірна. Звичайно, не можна сказати, що абсолютно всі склади для кератинування завдають шкоди, але ті, в яких є формальдегід, не можуть відновити волосся.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (1)

  1. Стаття цікава! Давно шукаю відповідь на питання, чому моє волосся постійно пушаться. Здається, відповідь я знайшла. Можливо, варто спробувати деякі з порад, щоб зменшити пушиться волосся. Дякую за корисну інформацію!

Схожі статті

7 хвилин

1490

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

1798

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

2629

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси