+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Найкращі сімейні фільми на Різдво

Різдвяні фільми

Переддень новорічних свят – це завжди атмосфера особливого чарівництва та затишку, коли хочеться проводити час із рідними та близькими, укутавшись у плед із чашкою улюбленого чаю. А доповнить цю ідилію, звісно, перегляд святкових фільмів. Ми підготували для вас вибірку кінокартин, які дозволять не просто відпочити на новорічних канікулах, а створити справжній різдвяний настрій. Найкращі фільми про Різдво можна дивитися з сім’єю, друзями, другою половинкою та одному. 

Спойлер: у кожній картині на вас чекає справжня зимова казка! Так що озброюйтеся цим списком та приємного перегляду у святкові вихідні!

Відпочинок за обміном (2006)

Відкриває список під назвою «Що можна подивитися на Різдво?» комедія «Відпочинок за обміном», що вийшла у 2006 році. Вона розповідає історію двох різних за характером дівчат, яких поєднує один факт – розлучення зі своїми хлопцями. Їх також переслідує однакове бажання поміняти обстановку та поїхати у зовсім незнайоме місце, щоб зустріти Різдво. Так мешканка Лондона вирушає у подорож до Південної Каліфорнії та навпаки. Фільм показує як лише одне сміливе рішення напередодні чарівних свят здатне принести масу яскравих емоцій та допомогти поглянути на своє життя з нового боку.

У головних ролях: Кемерон Діаз, Кейт Вінслет, Джуд Лоу, Джек Блек.

Жанр: комедія, мелодрама

Країна: США

Тривалість: 2 години 18 хвилин

Список різдвяних фільмів

Сам удома (1990)

Підбірка різдвяних фільмів просто неможлива без цієї святкової комедії. Картина про маленького хлопчика, який залишився вдома на Різдво і зіткнувся з дорослими проблемами, відома на весь світ і є символом зимових свят. Здається, що спостерігати за пригодами та спритними вигадками Кевіна не набридне ніколи! 

За сюжетом батьки 8-річного хлопчика вирушають у новорічну подорож, випадково забувши дитину вдома. У цей час на їхнє житло зазіхають злодії. Кевін справляється з ними, завдяки недитячій винахідливості в поєднанні з бажанням захистити свій будинок і при цьому добре повеселитися на різдвяні канікули.

Комедія славиться успіхом на весь світ, має нагороди Оскар у номінаціях «Найкраща пісня до фільму» та «Найкраща музика до фільму». На момент свого виходу 1990 року вона зібрала багато захоплених відгуків, у тому числі й кінокритиків. До 2011 року кінострічка була найкасовішою у США.

У головних ролях: Маколей Калкін, Джо Пеші, Деніел Стерн, Кетрін О’Гара, Джон Герд, Кіран Калкін та ін.

Жанр: комедія

Країна: США

Тривалість: 1 година 43 хвилини

Маленькі жінки (2019)

Це історія про чотирьох, абсолютно несхожих одна на одну сестер. Дія розгортається на тлі Громадянської війни в США, але проблеми, порушені у фільмі, знайомі багатьом і сьогодні. Це перше кохання та перше розчарування, відносини між родичами, розлука та пошук себе, становлення особистості та життєві труднощі, зумовлені часом.

Героїні кінокартини – сестри Марч:

  • Маргарет Марч, або Мег (16 років) — старша сестра. Вона гарна, має романтичний характер та аристократичні манери. Мег завжди слухається і поводиться скромно. Вона бачить себе у сім’ї, тому виходить заміж за Джона Брука і стає матір’ю трьох дітей.
  • Джозефіна Марч, або Джо (15 років) — друга за старшинством, якій за характером не притаманні різні жіночі штучки: вбрання, бали, розмови на «дівочі» теми. Вона мріє стати письменницею, їй притаманна грубість. Дівчина вперто йде до поставленої мети, домагаючись свого. У Джо за сюжетом закохується Лорі, але вона відмовляє йому, боячись, що не зможе присвятити себе сімейному життю. Їй набагато комфортніше у чоловічому середовищі, а думки постійно зайняті роботою, бажанням стати відомою письменницею та заробити для сім’ї грошей.
  • Елізабет Марч, або Бет (13 років) — скромна дівчинка, якій важко дається спілкування. Вона дуже любить музику та мріє про нове фортепіано. До Бет добре ставляться всі сестри, але її життя затьмарює серйозні проблеми зі здоров’ям.
  • Емі Марч (12 років) — наймолодша із сестер, мила, але при цьому хитра та манірна. Вона подобається людям, але дуже уразлива, емоційна та схильна до маніпулювання. Дівчинка здатна і на підлість, яка проявляється за сюжетом так: Емі спалює рукописи сестри-письменниці, тим самим намагаючись помститися їй. Але потім вона виправляється та налагоджує стосунки з Джо. Наприкінці виходить заміж за Лорі, від якого спочатку зреклася Джозефіна.

Також у дівчат дуже милосердна мати, яка розуміє їх та прищеплює духовні цінності. Фільм дозволить поринути в атмосферу минулої епохи та відчути Різдво того часу. А чого тільки варто подивитися на вінтажне вбрання героїнь!

У ролях: Сірша Ронан, Емма Вотсон, Флоренс П’ю, Елайза Сканлен, Лора Дерн, Тімоті Шаламе, Меріл Стріп.

Жанр: драма

Країна: США

Тривалість: 2 години 15 хвилин

Фільми для усієї сім'ї

Краща пора року (2008)

Картина обов’язково стане романтичним доповненням одного із різдвяних вечорів. Дія розгортається напередодні новорічних свят. Але у головної героїні Дженніфер трохи приводів для радості, адже вона сама виховує дитину і може лише мріяти про особисте щастя. Але на свята до неї в гості приїжджає дядько із симпатичним незнайомцем Морганом. У святкову ніч між Дженніфер та Морганом пробігає іскра почуттів, яка потім розгоряється у справжнє кохання.

У ролях: Брук Бернс, Генрі Вінклер, Уоррен Крісті, Коннор Крістофер Левінс, Вуді Джефріс та ін.

Жанр: мелодрама, комедія

Країна: США

Тривалість: 1 година 28 хвилин

Інтуїція (2001)

Ця красива та довга любовна історія розгортається напередодні Різдва. Інтуїція тут зіграла головну роль, адже без неї не виникла б пара, що любить. Щоправда, спочатку їм довелося пережити багато подій, які привели їх у результаті один до одного. Майже одразу між незнайомцями виник інтерес, проте вони втратили предмети із записаними контактами. Свій номер телефону дівчина залишила на сторінці однієї книги, а хлопець – на купюрі. Після цього вони втратили зв’язок, але наприкінці їхня інтуїція призвела до хепі-енду. Пошуки закоханих упродовж усього фільму тримають глядача у настрої пригоди та інтриги.

Головна героїня Кейт Бекінсейл отримала нагороду за кращу жіночу роль у цій кінокартині.

В ролях: Джон Кьюсак, Кейт Бекінсейл, Джеремі Півен, Бріджет Мойнехен, Юджин Леві, Ліллі Лавінь та інші.

Жанр: комедія, мелодрама

Країна: США

Тривалість: 1 година 27 хвилин

Старий Новий Рік (2011)

Найкращі фільми на Різдво та Новий Рік – це комедії, які хочеться переглядати знову та знову. У цій гуморній мелодрамі грають відомі та талановиті актори. Герої знайомляться у розпал новорічних свят, впливаючи потім на долі одне одного. Несподівані випадковості чекають як мільярдера, так і простого жителя Нью-Йорка. Картина так і приваблює глядача різдвяними чарами.

У ролях: Холлі Беррі, Джессіка Біл, Джон Бон Джові, Ебігейл Бреслін, Лудакріс, Роберт Де Ніро та інші.

Жанр: комедія, мелодрама

Країна: США

Тривалість: 1 година 53 хвилини

Любіть Куперів (2015)

Важко уявити різдвяні канікули без цієї картини. Сімейна романтична комедія не залишить байдужим жодне покоління глядачів, адже у ньому зібрані й бабусі, й дідусі, й батьки, й діти.

Шарлотта Купер дуже спантеличена тим, щоб свято пройшло ідеально. Дочка Леонора стикається з нав’язливим бажанням рідних познайомити її з кимось для стосунків. Щоб родичі відстали від неї, дівчина вирішує приїхати додому з хлопцем Джо. З ним вона заздалегідь домовляється про те, що представить Джо у статусі свого хлопця.

Інші персонажі теж мають свої особливості, які не раз протягом фільму викличуть у глядача посмішку. На Різдво вся родина збереться разом, щоби відзначити свято. Але які пригоди на них чекають на канікулах? Саме це і належить дізнатися в новорічній комедії!

У ролях: Олівія Вайлд, Даян Кітон, Аманда Сайфред, Джон Гудмен, Джейк Лессі, Алан Аркін, Тімоті Шаламе та ін.

Жанр: комедія

Країна: США

Тривалість: 1 година 47 хвилин

Різдвяні фільми для родини

Звісно, це далеко не повний перелік різдвяних кінострічок. Щороку режисери намагаються радувати глядача новими картинами, присвяченими новорічним святам. Але саме ці фільми перевірені часом, тому їх так приємно переглядати щороку.

5 / 5 - 4
5 / 5 - 4

Коментарі (5)

  1. Спасибо за подборку! Как раз искала, что посмотреть на каникулах, теперь обязательно что-нибудь выберу из этого списка.

  2. Смотрела почти все фильмы, о которых здесь рассказывается, но как же круто их пересматривать снова и снова, вообще не надоедают.

  3. Хорошая подборка новогодних фильмов, обязательно посмотрю. Это действительно лучшие фильмы на Рождество и Новый Год.

  4. Отличная подборка! Спасибо! Некоторые фильмы давно знакомы и любимы, но большинство неизвестны. В этом году, как никогда ранее, хочется завернуться в теплый плед и смотреть добрые рождественские фильмы.

  5. Смотрел многое из того, что здесь представлено. Не мог долго вспомнить название одного из фильмов, пока не открыл вашу подборку рождественского кино. И он оказался в списке. Этот фильм «Старый новый год», всем советую.

Схожі статті

7 хвилин

17133

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

17362

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

18165

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси