+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Як прибрати зморшки на лобі?

Як прибрати зморшки на лобі

Зморшки — це просто вказівка на те місце, де часто буває посмішка… Не супся —  інакше будуть зморшки… Знайомі фрази? А головне — у них є частка правди. І якщо на молодій шкірі це будуть неглибокі заломи, то з віком вони стають глибшими й помітнішими. При цьому від появи зморщок на лобі (зокрема ранньої) ніхто не застрахований. За певних умов вони можуть з’явитися навіть у підлітків. Саме тому в цій статті ми вирішили розкрити тему, важливу для різного віку: як прибрати зморшки на лобі, від чого з’являються зморшки на лобі та між бровами, чи можна прибрати зморшки на лобі назавжди, які існують косметичні процедури, щоб розгладити зморшки на лобі тощо.

Причини появи зморщок на лобі

Причини появи зморщок на лобі

У молодому віці найчастіше з’являються мімічні зморшки на чолі та між брів. Фактор їх утворення зрозумілий з назви — особливості міміки. При цьому навіть ранні зморшки на лобі та в зоні міжбрів’я можуть формуватися і з інших причин. На думку експертів, тільки 20 % зморщок зумовлено генетичними факторами (зокрема будовою черепа, типом шкіри та типом старіння тканин), а 80 % припадає на:

  1. Постійні стреси та відсутність психологічної рівноваги.
  2. Неправильний догляд за шкірою (зокрема користування засобами, які не підходять під тип шкіри, використання неякісної / агресивної косметики, відсутність належного щоденного зволоження).
  3. Вікові зміни (зазвичай перші такі прояви виникають приблизно у  тридцяти років, коли організм зменшує синтез природних колагенових та еластинових волокон; саме це є головною причиною появи глибоких зморщок на чолі та в зоні міжбрівки).
  4. Гормональні проблеми та деякі захворювання внутрішніх органів.
  5. Неякісний сон (зокрема звичка спати на животі).
  6. Різке схуднення або часті зміни у вазі.
  7. Незбалансований раціон і порушення режиму харчування.
  8. Негативні чинники довкілля (клімат, рівень забруднення повітря, якість водопровідної води тощо).

Також варто враховувати, що зморшки в зоні чола можуть проявлятися по-різному. Існують горизонтальні зморшки на лобі (поперечні лінії, що тягнуться вздовж чола) і зморшки на лобі між бровами (вертикальні).

Як прибрати зморшки на лобі в домашніх умовах (зокрема за допомогою косметики)

Якщо йдеться про вікові зміни, то зупинити їх повністю неможливо, можна тільки сповільнити процес старіння та візуально зменшити зморшки на лобі, які вже є. Для цього потрібно дотримуватися правил домашнього догляду за шкірою. Він обов’язково має включати:

Усі косметичні засоби обов’язково мають бути підібрані під тип і потреби шкіри, оскільки зморшки на лобі — не єдина проблема, з якою стикається шкіра, незалежно від віку.

Як прибрати зморшки на лобі в домашніх умовах

При цьому потрібно врахувати, що зріла шкіра (45+) не так добре відгукується на домашній догляд, як вікова (30+) і молодша. Виражені зморшки на лобі та між бровами (а також в’ялість в інших зонах) не допоможе прибрати навіть найякісніша антивікова косметика.

Якщо зморшки на лобі сильно виражені, має сенс додатково скористатися послугами професійного косметолога.

Як прибрати зморшки на лобі в косметолога

Найочевидніший спосіб прибрати міжбрівні зморшки та горизонтальні зморшки на лобі — ботокс. Але не тільки він може допомогти позбутися зморщок на лобі. Також варто звернути увагу на такі послуги косметолога, як ін’єкційна контурна пластика — введення філерів гіалуронової кислоти, мезотерапія, біоревіталізація, плазмоліфтинг. Підшкірне введення філерів різної щільності розгладжує зморшки, покращує стан шкіри та рівень її зволоженості. 

Ін'єкційна контурна пластика

Також, якщо зморшки не надто виражені, для профілактики (у віці до 35 років) або якщо ви дуже боїтеся уколів, можна використовувати професійні пілінги (хімічні, лазерні, ультразвукові тощо), безін’єкційну мезотерапію, фотоомолодження.

Крім того, якщо вік бере своє, всі методики та якісний догляд не дають бажаного результату, можна розв’язати проблему за допомогою пластичної хірургії обличчя. Обсяги та вид пластики рекомендуються пластичним хірургом.

Профілактика ранньої появи зморщок на лобі

Щоб відтермінувати появу та знизити вираженість зморщок на лобі, потрібно:

  1. Стежити за мімікою.
  2. Розслабитися та постаратися простіше дивитися на деякі речі.
  3. Забезпечити шкірі правильний догляд без агресивних очищувальних речовин — за типом і потребами шкіри, з достатнім рівнем щоденного зволоження (вам допоможуть кераміди, гіалуронова кислота, алое віра, а також інші потужні зволожувачі) і регулярним відлущуванням відмерлих частинок шкіри, а також якісним захистом від сонця.
  4. Використовувати антивікову косметику відповідно до віку. При цьому обов’язково потрібно забезпечити шкірі комплексний anti-age догляд. Якщо цього не зробити, глибокі зморшки на лобі стануть реальністю.
  5. Збалансувати харчування (за необхідності додатково приймайте вітамінно-мінеральні комплекси, БАДи).
  6. Робити масаж і гімнастику для обличчя.
  7. Забезпечити собі здоровий сон у правильному положенні.
  8. Своєчасно лікувати внутрішні захворювання.
  9. Звертатися по професійну допомогу (за потреби).

Тривалість вашої молодості та краси завжди у ваших руках. Ну, або практично завжди. У будь-якому разі ви можете на них впливати.

Питання-Відповідь

Як косметикою приховати зморшки на лобі?

Щоб візуально зменшити зморшки на лобі косметикою, зволожте цю зону та скористайтеся праймером, який вирівнює рельєф шкіри. Хоча це всього лише тимчасові заходи, маскування, щоб справді відкоригувати зовнішність, потрібен щоденний правильний догляд, правильне харчування, хороший сон, позитивні емоції та косметичні процедури.

Як прибрати зморшки на лобі підлітку?

Якщо зморшки на лобі з’явилися у підлітка, необхідно проаналізувати можливі причини їхньої появи, за можливості усунути чинники, що впливають на їхню появу, записатися на консультацію до косметолога, слідувати порадам, викладеним у цій статті та рекомендованим фахівцем.

Як правильно робити масаж від зморщок на лобі?

Існує кілька технік масажу обличчя. Крім того, його можна виконувати тільки пальцями або з використанням додаткових аксесуарів — вакуумні баночки, охолоджувальні масажери, роликові масажери, нефритовий / кварцовий / бамбуковий скребок Гуаша тощо. Головне правило всіх технік — рухатися в напрямку масажних ліній (ліній Лангера), не розтягуючи шкіру обличчя. Доглядові засоби наносяться за цими ж лініями.

Як за допомогою тейпів прибрати зморшки на лобі?

Тейпування здатне допомогти зменшити зморшки на лобі (зокрема вертикальні між бровами). Тривалість носіння тейпів на обличчі зазвичай становить 4-8 годин, а ось схеми наклеювання залежать від зони, інтенсивності вираженості зморщок і деяких інших чинників. Тому це питання варто вивчити детальніше або проконсультуватися з експертом.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (1)

  1. Зберегла собі статтю, бо як позбутися зморшок на лобі в домашніх умовах – це одне з актуальних питань у мене та у багатьох моїх подруг. Планую впровадити деякі рекомендації у свій щоденний догляд. Сподіваюся на вражаючі результати. Дякую за корисний матеріал!

Схожі статті

7 хвилин

13415

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

13662

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

14463

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси