+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Як прибрати набряки з обличчя

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, а подекуди й упродовж дня, — це те, що вас має ґрунтовно занепокоїти. Тому сьогодні ми вирішили поговорити про те, що таке набряк обличчя, чим він страшний, які існують основні причини набряклості обличчя, як вирішити проблему набряків на обличчі тощо.

Що таке набряк обличчя

Як би ви не називали це явище ➤ набряк, набряклість, одутлість, пом’ятість тощо — це означає, що у вас є така проблема, як надмірне накопичення рідини в тканинах обличчя. А, найімовірніше, що і в тканинах тіла. При цьому дуже важливо диференціювати ранковий набряк (косметичну проблему) від таких серйозних патологічних станів, як ангіонабряк, лімфостаз, пастозність тощо. Оскільки з ними потрібно екстрено звертатися по медичну допомогу, а не намагатися усунути самостійно.

Щоб розпізнати істинний набряк від стану, який ми називаємо ранковим набряком обличчя, достатньо натиснути пальцем на шкіру: якщо ямка від пальця залишилася та довго не зникає —  у вас медична проблема, якщо шкіра одразу ж повернулася до попереднього стану — косметична.

Чому набрякає обличчя вранці

Як правило, ранкова набряклість обличчя зумовлена особливостями способу життя або короткочасним стресом організму. Такі накопичення зайвої рідини в тканинах легко піддаються самостійній корекції.

Чому набрякає обличчя вранці

Можливими причинами ранкової набряклості обличчя є:

✔ Застосування неякісних або таких, що не підходять саме вам, косметичних засобів.

✔ Малорухливий спосіб життя.

✔ Надмірне вживання солі, кави та продуктів, що затримують виведення рідини з організму, та/або незбалансований раціон.

✔ Вживання великої кількості рідини перед сном.

✔ Дефіцит вітаміну А, С, B1 (тіаміну) та/або Mg (магнію).

✔ Неякісний сон та/або відсутність режиму дня.

✔ Зловживання спиртними напоями.

✔ Менструація, вагітність, стресові ситуації.

✔ Фізична та емоційна перевтома.

✔ Кардинальна зміна умов життя (особливо клімату).

Як прибрати набряк обличчя вранці

Як прибрати набряк обличчя вранці

Якщо ви впевнені, що за ранковим набряком не ховається хвороба, травма чи алергічна реакція, то можна спробувати його усунути за допомогою:

✔ контрастного душу (або можна забезпечити обличчю локальну тонізацію ➤ вмитися холодною водою, а потім гарячою або прикласти нагрітий рушник);

✔ умивання холодною водою (варіацією цього способу може стати холодний компрес, крижані ванночки, протирання шматочком льоду);

✔ зеленого чаю або кави (завдяки їх сечогінному ефекту) — за умови їхнього вживання в ранкові години (пізніше забезпечено зворотний ефект — кофеїн провокує накопичення рідини «про запас»);

✔ самомасажу обличчя протягом 5-15 хвилин (наприклад, зі скребком Гуаша);

✔ косметичних продуктів миттєвої дії ➤ тканинні та гідрогелеві маски, патчі, протинабрякові маски для обличчя тощо;

✔ косметологічних процедур, спрямованих на поліпшення кровообігу, лімфотоку, трофіки та оксигенації тканин. 

Також не забудьте підібрати базовий догляд для обличчя, який буде підходити вам за віком, типом і потребами шкірного покриву.

Які косметологічні процедури можуть допомогти усунути набряклість обличчя

Які косметологічні процедури можуть допомогти усунути набряклість обличчя

Найефективнішими під час усунення скупчення рідини в тканинах обличчя вважаються такі косметичні процедури, як міостимуляція, вакуумний масаж, гальванотерапія, дарсонвалізація, кріотерапія, карбоксітерапія, мікрострумова терапія. Для досягнення стійкого результату потрібен курс процедур. При цьому саме фахівець має врахувати всі переваги та наявні обмеження, особливості вашої шкіри під час вибору процедури, можливо, саме для вас проведення якоїсь із них неприйнятне.

Питання-Відповідь

Чи варто застосовувати сечогінні засоби для усунення набряків з обличчя?

Самостійно призначати собі сечогінні засоби точно не варто. Це досить небезпечно для сечостатевої системи та серця. Тому застосовувати будь-яке сечогінне можна тільки за рекомендацією лікаря.

Чим можна замінити сечогінні препарати, не призначені лікарем, якщо є ранкова одутлість обличчя?

Замість сечогінних краще випити трав’яний чай (зокрема зелений з мелісою). Він прискорить виведення рідини, але не вдарить по організму.

Чого не варто робити за наявності набряків обличчя?

Як уже йшлося вище, не слухайтеся порад з форумів — не захоплюйтеся діуретиками, якщо вам їх не призначив лікар: вони прискорюють виведення K (калію), Ca (кальцію) і Mg (магнію) з організму та збільшують навантаження на серце, нирки та сечовий міхур. Також не варто одразу ж клеїти на очі патчі, якщо є час на триваліші процедури, запропоновані в рекомендаціях.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

7 хвилин

11995

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

12243

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

18095

Чому пушиться волосся і як це виправити

У своїй уяві кожна жінка бачить своє волосся або ідеально гладким і глянцевим, або укладеним гарними хвилями чи акуратними завитками-пружинками. Реальність дуже часто далека від фантазій. Практично кожна на певному етапі відчувала себе «кульбабкою», а дехто навіть встиг змиритися з цим відчуттям або після незліченних спроб перебуває на порозі цього. Щоб це не було нормою, […]

11.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси