+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Як зробити волосся блискучим у домашніх умовах

Як зробити волосся блискучим у домашніх умовах

Італійська акторка Софі Лорен колись сказала, що зачіска впливає на те, як складається день, а в підсумку й життя. І це практично не можна заперечити. Оскільки гарне блискуче волосся справді надає жінці особливого шарму й упевненості в собі, притягує схвальні (зокрема й неусвідомлені) погляди оточуючих. А тьмяне й неохайне, навпаки, здатне зруйнувати будь-який образ і зіпсувати настрій. Тому сьогодні поговоримо про те, від чого залежить блиск волосся, як зробити волосся блискучим у домашніх умовах, які засоби можна використовувати.

Від чого залежить блиск волосся

Якщо не використовуються стайлінгові засоби, блиск волосся зумовлений його структурою та природними оліями, що виробляються шкірою голови.

Кожна волосина має зовнішній шар — волосяну кутикулу, який складається з найдрібніших лусочок. Коли кутикула не пошкоджена та її лусочки щільно прилягають одна до одної, волосся блищить: відбиває світло та переливається.

Природні олії, своєю чергою, покривають волосся, зволожують його та допомагають зберегти здоровий стан. При цьому тут є дуже тонка грань між блискучим волоссям і сальним. Тому дуже важливо, щоб вироблення сального секрету відбувалося в оптимальному режимі.

Третім важливим фактором є правильний догляд за волоссям. Він має бути зволожувальним і, бажано, без сульфатів.

Чому волосся втрачає блиск

Дуже часто, але далеко не завжди, відповідальність за тьмяність і поганий стан волосся лежить на неправильному догляді. Крім того, на інтенсивність блиску волосся можуть впливати такі чинники, як незбалансований раціон (зокрема дефіцит і профіцит вітамінів і мінералів), порушення водного режиму, часті термічні укладки та сушіння волосся феном на гарячому режимі (зокрема сушіння волосся в неправильному напрямі), регулярні хімічні обробки волосся (фарбування, знебарвлення тощо), знаходження без головного убору на сонці або морозі тощо.

Чому волосся втрачає блиск

Як надати блиску волоссю: поради щодо догляду

Відповідно до причин втрати сяйва волосся, щоб надати волоссю блиску, потрібно виконати такі нехитрі вимоги:

  • Забезпечте організму баланс вітамінів і мінералів. Зазвичай одного правильного харчування буває недостатньо, тому не зайвим буде здати аналізи та дізнатися, яких саме вітамінів і мікроелементів не вистачає. Тоді можна буде ввести в прийом моновітаміни або вітамінно-мінеральні комплекси, зокрема з біотином і цинком.
  • Нормалізуйте питний режим, адже загальне зневоднення організму явно не допоможе зробити волосся блискучим, а ось навпаки — так.
  • За можливості обмежте частоту укладок за допомогою термічних стайлерів і використання гарячого режиму фена. Регулярний термічний вплив призводить до фізичного пошкодження структури волосся, а це не тільки тьмяність, а й зневоднення, ламкість тощо. Для мінімізації наслідків використовуйте якісний термозахисний засіб (зараз це не лише спреї). А також можна підібрати косметику, яка допомагає укладати волосся (зокрема випрямляти) без термічного впливу.
  • Відповідально обирайте майстра та матеріали фарбування, знебарвлення, хімічної завивки тощо. Нині всі ці процедури значно просунулися вперед і їх можна виконувати з мінімальною шкодою для здоров’я волосся. До того ж, щоб підтримати волосся та повернути блиск волоссю після них, можна робити реконструювальні комплекси, які значно покращують стан і зовнішній вигляд волосся. Їх можна робити як у салоні, так і в домашніх умовах.
  • Використовуйте якісні аксесуари для волосся та не розтирайте волосся рушником. Якісний догляд складається з дрібниць.
  • Захистіть волосся від сонячних променів, морозу, морської, хлорованої та жорсткої води, важких металів тощо. Тут все просто та належить до категорії, як отримати блискуче волосся в домашніх умовах. Це не дорогі процедури, а радше розумні вчинки — носіння головних уборів, використання захисних засобів проти UV, солі та хлору, регулярний догляд якісними засобами.
  • Підберіть правильний догляд волоссю та шкірі голови. Він має підходити їм не тільки за типом, а й за потребами. Крім того, не зайвим буде заморочитися та навчитися розбиратися в складах. Лише один невідповідний компонент може вирішити долю всього догляду. Тільки в тому разі, коли ви це зробите, точно зможете насолоджуватися в дзеркалі тим, яке у вас блискуче волосся, як воно струмує та переливається на сонці, і що шкіра перестала свербіти.

Що саме потрібно з косметики, щоб мати блискуче волосся

Якщо ви хочете не просто блискуче волосся, а ще й здорове, то потрібно обирати догляд серед професійних засобів із м’якими ПАР, натуральними складами, без спиртів і з відповідальністю виробника.

косметика, щоб мати блискуче волосся

Для реанімування тьмяного, ламкого та зневодненого волосся вам знадобиться:

  • шампунь за вашим типом волосся та шкіри (для зволоження, блиску, відновлення тощо);
  • маска для блиску волосся, яку потрібно комбінувати з масками за іншими потребами (зволоження, відновлення тощо), або знайти засіб, який поєднуватиме в собі всі ці властивості; 
  • кондиціонер і бальзам для волосся (при цьому не варто надто часто використовувати кондиціонер, такі засоби хороші в міру);
  • спрей для гладкості волосся;
  • олія для блиску волосся (вона може бути як моно, так і містити цілий комплекс олій — аргани, солодкого мигдалю, жожоба тощо);
  • незмивний догляд;
  • засіб-захист проти ультрафіолету, термічного впливу, морської, хлорованої та жорсткої води тощо.

Питання-Відповідь

Які салонні процедури допоможуть зробити волосся блискучим?

У хороших майстрів досить великий арсенал способів, як зробити волосся блискучим. Серед них нанопластика, холодне кератування, ботокс, реконструкція авторськими складами тощо. Однак тут потрібно розуміти, що професійне, для відновлення, для блиску — це далеко не завжди про безпеку з крутим результатом у майбутньому. Тому під час вибору салонної процедури завжди потрібно орієнтуватися не на її назву, а на застосований у ній склад, у ньому не повинно бути формальдегіду та інших шкідливих речовин, що псують волосся.

Чи можна за допомогою народних рецептів повернути блиск волоссю?

Можливо, що деякі народні рецепти дійсно можуть зробити волосся блискучим. При цьому під час їх використання значно зростає ризик виникнення алергічних реакцій. Тому завжди краще використовувати дерматологічно протестовані продукти.

Які вітаміни надають блиску волоссю?

До вітамінів і мікроелементів, які найбільше впливають на блиск волосся, належать біотин (В7), вітамін А та Е, мідь, Omega-3, цинк і селен.

Які компоненти мають бути присутніми в косметиці для блиску волосся?

Як правило, посилити блиск волосся можуть натуральні рослинні олії та екстракти (зокрема зеленого чаю, лаванди, м’яти, розмарину, японської вишні, жасмину, плодів граната, квіток ромашки, листя кропиви, ши, аргани, макадамії, авокадо, жожоба, какао, оливи, реп’яха), білки шовку, вівса, пшениці та сої, гідролізат кератину й колагену, зволожувальні косметичні речовини (зокрема гліцерин, пантенол, гіалуронова кислота), рослинні кераміди, деякі фруктові кислоти тощо.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

7 хвилин

13002

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

13249

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

14053

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси