+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Бездоганне волосся взимку: 5 лайфхаків

Бездоганне волосся взимку

Зимовий догляд за волоссям, як і за шкірою, — це далеко не одне й те саме, що літній, осінній чи весняний догляд. Низька температура повітря на вулиці (не обов’язково сильний мороз), вітер, вогкість, закриті приміщення з опаленням, сухим або, навпаки, надто вологим повітрям, різкі перепади температури тощо — найлютіші вороги волосся, які тільки підсилюють свою згубну дію при неправильному догляді.

Але, незалежно від сезону, хочеться виглядати на всі 100, а то й 200 % модно, стильно, доглянуто. Тому виникають закономірні питання: Як захистити волосся у зимовий період? Як доглядати волосся в холодну погоду? Як зробити так, щоб до весни волосся зберегло своє здоров’я?

Бездоганне волосся взимку — це не просто мрія, це — реальність. Потрібно лише трохи постаратися, щоби її досягти. Про 5 простих, але при цьому найбільш дієвих, правил догляду за волоссям взимку і поговоримо

Що відбувається з волоссям взимку

Низька температура повітря, вітер, мікроклімат приміщень плачевно впливають на волосся та шкіру голови. Серед негативних наслідків зимового періоду:

  • звуження судин шкіри голови, що призводить до недостатнього надходження корисних речовин по всій довжині пасм, а це — сухість, тьмяність і ламкість волосся;
  • вироблення статичної електрики через носіння головних уборів (без яких теж не можна), а також використання невідповідних гребінців, засобів для укладання та догляду, що призводить до підвищення ймовірності пошкодження волосся по всій довжині;
  • обтяження волосся через надмірне вироблення себуму при перепадах температури між температурами на вулиці та в приміщенні;
  • підвищене випадіння волосся, яке може призвести до часткового та повного облисіння, через переохолодження волосяних цибулин тощо.

Що робити, щоб волосся взимку виглядало бездоганно

Щоб волосся взимку і після зими виглядало бездоганно і зберегло здоров’я, потрібно подбати про його догляд, перебудувати його на зимовий лад. Шампуні, кондиціонери, маски та будь-які інші засоби для волосся у холоди повинні обов’язково містити вітаміни, олії та антиоксиданти. А ось процедури глибокого очищення (як домашні, так і салонні) краще залишити на потім, якщо у вас і без того сухе волосся.

Але, це — далеко не все, що можна зробити для краси та здоров’я волосся!

Отже, почнемо ділитися зимовими секретами…

Догляд за волоссям

Лайфхак №1: Мийте голову правильно 

Щоб зберегти здоров’я волосся взимку та в іншу пору року, перше, чому потрібно навчитися, — правильно мити голову. Тут є кілька основних правил, знання яких допоможе уникнути помилок з плачевним результатом:

  1. Обов’язково потрібно підбирати шампуні для волосся під свій тип шкіри голови та волосся, а також керуючись проблемою, яка у вас знаходиться на порядку денному — сухість, ламкість, посічені кінчики, недостатнє живлення, тьмяність, наявність лупи, зайва пухнастість, відсутність об’єму у коріння тощо.
  2. Ретельно розчісувати волосся перед миттям. Причому не просто розчісувати, а робити це, використовуючи якісні гребінці, які, як і шампунь, підходять під тип і довжину вашого волосся. Про вибір гребінця з турботою про здоров’я волосся можна дізнатися тут.
  3. Не мийте волосся дуже гарячою водою.
  4. Наносите шампунь не лише по довжині волосся, а й на шкіру голови. Саме вона потребує ретельного очищення, а по волоссю досить розтягнути кілька разів шампунь. Так ви уникнете пересушування та травмування волосся по довжині, забезпечите йому якісне очищення від забруднень та надлишків себуму.
  5. Ретельно змивайте засоби догляду та очищення (якщо вони вимагають цього), м’яко масажуйте волосся та шкіру голови під час миття.
  6. Витирайте волосся м’яким рушником технікою промокування.
  7. Мийте голову тільки тоді, коли волосся і шкіра голови цього вимагають. Бажано, якщо це будуть ранкові години.
  8. Мокрі пасма краще розібрати пальцями. Гребінці використовувати теж можна, але тільки ті, які призначені для розчісування мокрого волосся. При цьому, обов’язково потрібно дотримуватися техніки розчісування: мокре волосся розчісується, починаючи з кінчиків, повільно і поступово доходячи до коріння, тільки після цього по всій довжині.

Лайфхак №2: Зволоження та живлення

Правильний догляд за волоссям у зимовий час включає зволоження та живлення. «Свій» комплекс доглядових засобів позбавить вас від випадіння волосся, свербежу шкіри, зробить волосся більш еластичним і менш ламким на кінцях. Щоб підібрати правильні засоби для зимового догляду для волосся та шкіри голови, можна порадитися зі своїм майстром, який допоможе визначити основні проблеми, а можливо, і підкаже засіб найкращій для вас.

Крім косметичного зволоження та живлення, потрібно звернути увагу на регуляцію вологості в приміщенні (хоча б вдома) — повітря має бути й не надто сухим, і не надто вологим; знайдіть золоту середину. А також можна пропити комплекс вітамінів для волосся та шкіри, змінити раціон. 

Лайфхак №3: Правильне сушіння 

Сушити волосся правильно потрібно будь-якої пори року, але особливо це важливо взимку. Правильне сушіння волосся полягає в тому, щоб:

  • не переохолодити та не пересушити волосся;
  • приступити до сушіння волосся не раніше, ніж через 15 хвилин після миття, але і набагато пізніше (парити волосся в рушнику теж не варто);
  • просушувати волосся рівномірно та у правильному напрямку;
  • перед виходом надвір дати волоссю повністю охолонути.

Для цього зимовий догляд за волоссям обов’язково повинен включати підбір правильного режиму фена (краще використовувати фен з функцією холодного обдування або сушити на низькій температурі) і засоби для термозахисту волосся. Термозахист допоможе мінімізувати вплив гарячого повітря на ослаблені взимку пасма, а також забезпечити додатковий догляд та захист від зовнішніх агресивних факторів.

Починати сушіння потрібно з коріння (важливо, щоб воно не залишилося вологим), а вже після нього висушувати полотно волосся по довжині зверху вниз, направляючи потік повітря в такому ж напрямку. Так ви закриєте лусочки кутикули, що зробить волосся більш блискучим і менш схильним до пошкоджень.

І, звичайно ж, не треба забувати про правильний вибір гребінця! Це має актуальність критичного рівня у всі пори року.

Лайфхак №4: Стайлінг

Спочатку трохи про тренди. Модні тенденції зими 2022-2023 відтісняють убік розпатланість і скуйовдженість, хоч і залишають їм місце. Основні тренди — гладкі укладки: низькі та високі хвости та пучки, закручений хвіст, прямі пасма біля обличчя, розпущене волосся з рівним зрізом. Крім того, в трендах тримаються: зачіска bubble braids (коси з «бульбашок»), прямий проділ (найчастіше, на ідеально гладкому волоссі), каскадні стрижки, «корейський» боб. І для цього потрібні якісні засоби для укладання гелі та віск для волосся. А ось лаки убік. У холодний сезон, час дощів, снігу та туманів це — марний стайлінг, оскільки може зіпсувати не лише зовнішній вигляд, а й волосся.

При цьому не варто забувати, що догляд за волоссям взимку передбачає використання мінімуму засобів для укладки. Тому, підбираючи засоби для стайлінгу, звертайте увагу на те, щоб вони не тільки фіксували зачіску, але й дбали про волосся, захищали його від зовнішніх факторів.

Лайфхак №5: Не забувайте про головний убір

Додатково захистити волосся в зимовий період допоможуть головні убори. 

Не важливо, що це буде — шапка, шаль, капор, хустка тощо — вони повинні прикривати волосся, захищаючи його від негативного впливу низьких температур, вітру та високої вологості. Розпускати волосся і ходити без головного убору взимку шкідливо не тільки для здоров’я волосся, але і для волосяних цибулин, які страждають при переохолодженні шкіри голови.

Бажаємо залишатися взимку і будь-якої пори року модними, стильними, красивими й при цьому зберегти здоров’я шкіри та волосся. І не забувайте, що зовнішня краса залежить не тільки від дотримання правил догляду, а й від стану імунітету, а також психоемоційного стану: правильно харчуйтесь, стежте за самопочуттям та частіше посміхайтеся, незважаючи ні на що!

Средства для волос

Питання-Відповідь

Як часто потрібно мити голову взимку?

Якщо у вас пряме або злегка хвилясте волосся, мити голову потрібно 1 раз на 2-3 дні. Якщо сильно кучеряве — кожні 4-5 днів, а жорстке та кучеряве — 1 раз на тиждень (частішим миттям волосся можна сильно пересушити).

Чи можна використовувати олію для волосся взимку?

Використовувати олію для волосся взимку не просто можна, а потрібно. Вона допоможе знизити рівень наелектризованості волосся, зробити його більш слухняним і зменшити надмірно хвору пухнастість.

Що буде з волоссям, якщо не носити взимку шапку?

Не прикривати волосся шапкою (або будь-яким іншим головним убором — шаллю, хусткою тощо) неприпустимо, якщо ви хочете зберегти його здоров’я. Низька температура повітря (навіть трохи нижче 0 °C) та вітер згубно впливають на якість волосся, зокрема через переохолодження шкіри голови та волосяних цибулин. У деяких випадках відмова від шапки може закінчитися облисінням.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (1)

  1. Оооо! А я завжди не правильне сушіння волосся робила!! 0_0 Дякую за цю пораду. Тепер знайду десь щось більш детальне на цю тему, може на ютубі є… Проте гребінці у мене правильні. Спасибі менеджеру вашого магазину, порадив, допоміг підібрати – не натішуся!!! Волосся, навіть, здоровішим почало виглядати, правда я ще й догляд змінила. Ще раз спасибі за гарні поради!

Схожі статті

7 хвилин

15385

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

15624

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

16423

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси