+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Як вибрати гребінець?

Гребінець для волосся

Гребінець — це базовий інвентар для догляду за волоссям. Зараз у магазинах можна знайти шалену кількість абсолютно різних гребінців, що багато в чому ускладнює вибір гребінця для обивателя і посилює дискусії фахівців про те, як вибрати гребінець, який гребінець гірший, а який кращий для стану волосся… Ну і тому подібні питання. Поговоримо про те, як не заплутатися у всьому цьому розмаїтті, зробити правильний вибір, який не просто не зашкодить, а й стимулює здорове зростання волосся, розплутає й укладе волосся без механічних пошкоджень, зробить масаж голови. (Одразу потрібно обмовитися, немає нічого універсального і готуйтеся до того, що вам, як мінімум, знадобиться три види гребінців — масажка, для укладання, гребінь.)

Які бувають гребінці для волосся і для чого вони використовуються?

Почати варто з того, що гребінці для волосся виготовляються з матеріалів, що мають зовсім різні властивості, — карбон (вуглепластик), ебоніт (сплав пластики та дерев’яної стружки), кераміка, силікон, пластик, зносостійкий пластик, нейлон, дерево, метал, гума, натуральна та синтетична щетина тощо.

Всі ці матеріали мають свої переваги та недоліки.

Поговоримо про найпопулярніші з них.

Метал. Ці гребінці можуть укласти ідеальні пасма. Водночас, їх тривале використання, особливо, якщо є пошкодження поверхні зубців (навіть незначні), псує волосся. 

Пластик. Легкі в експлуатації гребінці, відмінно підходять для короткого волосся, але сильно електризують волосся. До того ж, неякісна обробка зубців, їх пошкодження можуть бути небезпечні для шкіри. Хоча, зараз на ринку з’являється зовсім нове покоління гребінців зі зносостійкого пластику, які змінюють наше уявлення про цю категорію. Наприклад, ось такий гребінець для густого та кучерявого волосся від відомого бренду Tangle Teezer не провокує утворення статичної електрики на волоссі, чудово підходить для складного у догляді кучерявого і густого волосся, не пошкоджує його при розплутуванні (навіть у вологому стані).

Дерево. Незалежно від виду (гребінь або масажна щітка для волосся), добре підходять для власниць сухого, пошкодженого густого волосся нижче плечей. Такі гребінці дуже добре розплутують волосся, роблять полотно волосся шовковистим, але, як і з металевими гребінцями, важливо стежити за їх станом і вчасно міняти (швидко зношуються). До того ж малопридатні для укладання волосся зі спеціальними засобами.

Ебоніт. Такі гребінці найчастіше представлені гребенями. Інструмент із твердої гуми сподобався перукарям. На це є кілька причин. Ці гребінці легко дезінфікувати (вони стійкі до високих температур і хімічних речовин), вони не шкодять кутикулі волосся і шкірному покриву голови, мають антистатичну дію, підходять для будь-якого типу волосся. Окрім перукарів, ці гребінці оцінили чоловіки та жінки з короткими стрижками. Тому що, якщо говорити про постійне використання, то ебонітові гребінці підходять саме для короткої довжини волосся.

Силікон. Зараз силіконові гребінці на вершини популярності. Вони не електризують волосся, чудово розплутують його (без пошкоджень як кутикули, так і шкіри голови), добре миються, підходять для будь-якого типу волосся та багатьох маніпуляцій. Наприклад, ними можна розподілити по волоссю маску, пінку або тонувальний засіб. Найбільш популярні бренди з цієї ніші гребінці Janeke (Італія) та Tangle Teezer (Великобританія)

Карбон. Гребінці з вуглепластику карбону (дуже часто з керамічним напиленням), представлені як гребенями, так і масажними щітками для волосся, також знаходяться на вершині популярності. Вони дуже дбайливо прочісують волосся, роблять полотно волосся гладким. До того ж, ці гребінці довго зберігають свої властивості, не бояться бруду і не потребують спеціального догляду.

Також окремим підвидом можна виділити щітки з натуральною, синтетичною або комбінованою щетиною. Ними класно витягувати волосся при сушінні та укладанні. Головне — перед цим розплутати їх іншим гребінцем.

Матеріали для гребінців

Види гребінців для волосся за формою та призначенням

  • Гребінь — це класика для щоденного застосування. Зараз виробники трохи відійшли від класичного розуміння гребенів і відносять до цього типу не лише гребінці з одним рядом зубів. 
  • Масажний гребінець.
  • Гребінець для укладки — брашинг (браш), скелетний («скелет»), напівкруглий, гребінець для формування пробору, гребені для укладки, фарбування та мелірування.

Як вибрати гребінець для вашого типу волосся?

Підібрати відповідний гребінець не так вже й складно. Тут, як у тестах, треба відповідати «так»/«ні». Той варіант, який набере більше ствердних відповідей — ваш правильний вибір. Отже, пройдемося…

  • Якщо волосся густе і жорстке, то краще вибрати гребінець з не густими та гнучкими (але, разом з тим, досить твердими) зубцями. Зазвичай під такі параметри підходять гребінці з карбону та силікону. А ось щітки із щетиною (навіть комбінований тип) краще залишити на полиці магазину, такий інвентар не впорається із завданням. 
  • Якщо волосся тонке і сухе, то ваш вибір — масажки з м’якою щетиною (це може бути комбінація натурального матеріалу та синтетики), які здатні стимулювати волосяні фолікули. Для укладки підійдуть брашинги із щетиною та силіконовими зубчиками. Для розплутування волосся потрібно купити окрему щітку або гребінець з часто посадженими або розташованими в порядку бджолиних сотень зубчиками. І, звичайно ж, метал, у будь-якому його прояві, геть!
  • Якщо волосся в’ється, то для щоденного застосування ідеально підійдуть гребінці та щітки з рідкими та довгими зубцями, а для укладки зі збереженням кучерів — керамічний брашинг, для вирівнювання — спеціальні гребінці-випрямлячі з довгими зубцями. А ось гребінців з короткою та щільною щетиною краще не торкатися! Вони тільки заплутають волосся та зроблять його більш пухнастим.
  • Якщо волосся довге, то вам підійдуть гребінці з довгими зубцями. Для щоденного використання та розплутування можна використовувати силіконову або карбонову щітку з густо посадженими зубцями, а для укладання металевий або керамічний брашинг (діаметр = ціль). 
  • Якщо волосся коротке, то потрібно вибирати гребінець з короткими зубцями. Це може бути “риб’я кістка” або брашинг 18 мм або 24 мм.

Тобто основні критерії, за якими потрібно вибирати, — довжина волосся, тип волосся, завдання, поставлене перед інвентарем для волосся.

Але важливо не лише це. Гребінець обов’язково має бути якісним. При виборі звертайте увагу на якість виготовлення гребінця, а особливо на обробку зубців і щетини. Це не той предмет, на якому варто заощаджувати.

Види гребінців

Поради щодо догляду за гребінцем та розчісування волосся

Тепер ви знаєте, як вибрати гребінець, але залишилися й інші питання: як правильно розчісувати волосся і як доглядати за гребінцями.

Тонкості догляду за гребінцем залежать від матеріалу, з якого він виготовлений. Головне, що потрібно розуміти: гребінець повинен бути обов’язково чистим і в хорошому стані, інакше це позначиться на стані волосся. Загальна порада для всіх гребінців: з них потрібно прибирати все волосся та пил, а потім промивати у теплій воді та обробляти антисептиком. Проводити таке обов’язкове чищення потрібно 1-2 рази на 7 днів (не рідше).

Правильне розчісування — це одночасно складне і просте питання. Але, як і в догляді за гребінцями тут є загальна порада, яку краще виконувати, якщо хочете зберегти здоров’я свого волосся. Вологе волосся потрібно спочатку розчесати плоским гребінцем, а вже потім пройтися по ньому круглим брашингом або «скелетом», щоб надати форму та об’єм. Розчісувати волосся потрібно повільно, починаючи з кінчиків і поступово пересуваючись до коріння.

Питання-Відповідь

Яким брашем укладати чубчик?

Є два головні критерії, за якими можна обирати браш. Перший — діаметр. Чим довший чубчик, тим більшим діаметром може бути гребінець для його укладання. Але все-таки, найчастіше це браш невеликого та середнього діаметра. Другий — матеріал щетини. Він буває нейлоновим, натуральним, комбінованим. Тут уже кожен робить вибір на власний смак.

Який діаметр браша вибрати для каре?

Ідеальний діаметр брашингу для укладки каре — 34 мм. Менший діаметр — 24 мм і 18 мм — також можна використовувати. Для укладки короткої стрижки. Для накрутки дрібних локонів. Для хвилястого волосся під час просушки: ним можна підхопити волосся біля кореня і витягнути, випрямляючи по довжині. Тобто вибір діаметра залежить від цілей.

Як довго можна користуватися гребінцем для волосся?

Незалежно від того, з чим ми маємо справу: з масажною щіткою для волосся, гребенем, круглим гребінцем, брашингом, «скелетом» тощо — частота заміни гребінця залежить від різних факторів. Це і початкова його якість (матеріал виготовлення), і тип волосся, і догляд за гребінцем, та чи використовуються при укладанні спеціальні засоби. Але є і цілком об’єктивна порада для тих, хто не хоче особливо загиблюватися: дерматологи радять міняти гребінець не рідше ніж 1 раз на 12 місяців.

Чи можна гребінцем зіпсувати волосся?

Можна довго розмірковувати про те, гребінці з якого матеріалу більше псують волосся. Тут скільки фахівців — стільки й думок. Головне, що слід знати про це: правильно підібраний гребінець (який підходить під ваш тип волосся та зачіску) не псує волосся. Також варто стежити за його станом: гребінець повинен завжди бути чистим і не повинен мати пошкоджених зубців і навіть мікроскопічних зазубрин. Якщо у вас дуже ламке волосся або ви шукаєте гребінець для дитини, то варто розглянути, як варіант купівлі гребінця для волосся Janeke Superbrush. Завдяки розташуванню зубчиків у порядку бджолиних сот, він дуже дбайливий до волосся.

Чим корисний гребінець з натуральною щетиною?

Зараз з приводу гребінців із натуральною щетиною можна зустріти багато абсолютно полярних думок. Але спочатку ці гребінці замислювалися, як рятувальник для сухого, ламкого та пошкодженого волосся. Вони повинні благотворно впливати на волосся, роблячи його блискучим і гладким. Але ще ідеальнішим варіантом (і в плані ефективності, і в плані зносостійкості) є щітки з комбінованою щетиною. Ось така кругла щітка з комбінованою щетиною — в ній використовуються натуральні та штучні щетинки — не електризує волосся, підходить для гарячого укладання, легко миється і дуже швидко сохне.

Як часто потрібно розчісувати волосся?

У цьому питанні лікарі-трихологи одностайні. Фахівці стверджують, що розчісувати волосся потрібно не більше ніж 3 рази на день.

Як укладати волосся скелетним гребінцем?

Для укладання «скелетом» потрібно виконати кілька послідовних етапів. Не відриваючи зубці від голови, провести гребінцем у напрямку росту волосся — рухом проти росту волосся потрібно захопити невелике пасмо на перший ряд зубів, створивши невеликий «валик» — зафіксувати валик — просушити феном — дати охолонути — провести гребінцем по всій довжині волосся.

Які гребінці не електризують волосся?

Дерево — це абсолютний фаворит фахівців. Наприклад, такий гребінь для волосся не утворює статичної електрики на волоссі та не має обмежень за типом волосся. Наступні у рейтингу антистатиків серед інструментів для розчісування — ебонітові гребінці. Вони популярніші серед чоловіків, але чудово підійдуть і жінці. Головний критерій — довжина волосся, воно повинно бути коротким. Також серед відмінних антистатиків нейлон. Масажна щітка з іонізацією для волосся з нейлону не електризує волосся та перешкоджає його пухнастості.

Завжди пам’ятайте, що до вибору будь-якої косметики та інвентарю (не тільки для волосся) потрібно підходити з розумом і не шкодувати на це часу та грошей!

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 2
5 / 5 - 2

Коментарі (1)

  1. Гарна стаття! Дуже дякую за докладний опис матеріалів виготовлення. Тепер точно знаю, що зіпсувало моє волосся! Потрібно викинути всі металеві гребінці та купити нормальні, які підходять під моє волосся.

Схожі статті

4 хвилин

15183

Чому пушиться волосся і як це виправити

У своїй уяві кожна жінка бачить своє волосся або ідеально гладким і глянцевим, або укладеним гарними хвилями чи акуратними завитками-пружинками. Реальність дуже часто далека від фантазій. Практично кожна на певному етапі відчувала себе «кульбабкою», а дехто навіть встиг змиритися з цим відчуттям або після незліченних спроб перебуває на порозі цього. Щоб це не було нормою, […]

11.04.2024

5 хвилин

15496

Яким має бути літній догляд за волоссям

Чим літній догляд за волоссям відрізняється від звичного? Як захистити своє волосся від зневоднення, тьмяності та жорсткості в літній сезон? Як зробити так, щоб по завершенню пляжного сезону волосся залишилося здоровим і привабливим? Це саме ті запитання, які кожен має поставити собі вже зараз. Тому сьогодні ми вирішили обговорити деякі тонкощі догляду за волоссям влітку, […]

10.04.2024

5 хвилин

21292

Вітамін Е в косметиці

Вітамін Е в косметиці — досить поширений компонент, особливо в anti-age препаратах. Переглянувши склади своєї косметики для догляду за шкірою та волоссям, ви в 99,9 % його знайдете, якщо не на перших позиціях, то десь під кінець. При цьому, що ви знаєте про вітамін Е, окрім того, що іноді його призначають лікарі та що він […]

03.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси