+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Яким має бути літній догляд за волоссям

Яким має бути літній догляд за волоссям

Чим літній догляд за волоссям відрізняється від звичного? Як захистити своє волосся від зневоднення, тьмяності та жорсткості в літній сезон? Як зробити так, щоб по завершенню пляжного сезону волосся залишилося здоровим і привабливим? Це саме ті запитання, які кожен має поставити собі вже зараз. Тому сьогодні ми вирішили обговорити деякі тонкощі догляду за волоссям влітку, чим літо небезпечне для волосся, які засоби потрібні, щоб захистити волосся від сонця та інших негативних чинників, як відновити волосся, якщо воно все ж таки буде пошкоджене UV, і не тільки.

Чим літо небезпечне для волосся

Сонячне (ультрафіолетове) випромінювання — це не єдина небезпека для волосся в літній сезон. Крім нього йому загрожує негативний вплив високої температури, морської та хлорованої води, сухого вітру тощо.

Чим літо небезпечне для волосся

Усе це провокує:

✔ втрату вологи ➤ ламкість, жорсткість, зовнішню недоглянутість волосся;;

✔ ефект вигорілого волосся (далеко не завжди це має привабливий вигляд, навіть на натуральному волоссі, а про фарбоване — навіть годі й казати);

✔ посилену активність сальних залоз (через це може загостритися себорея, псоріаз та інші захворювання шкіри голови);

✔ ще більше зневоднення, лущення та подразнення сухого та/або чутливого типу шкірного покриву голови;

✔ активізацію вільних радикалів, які спричиняють передчасне старіння не лише шкіри, а й волосяних стрижнів та цибулин;

✔ порушення гідроліпідного балансу та появу пористості волосся тощо.

Часте миття, фарбування, хімічна завивка та випрямлення, сушіння волосся на гарячому режимі фена, укладання термічними стайлерами тільки погіршує ситуацію. Волосся стає сухим, ламким, тьмяним, посіченим.

Чи можна обійтися звичайним доглядом для волосся

Тут не будемо довго тягнути: однозначно, ні!

Літній сезон диктує свої правила не тільки в догляді за шкірою обличчя та тіла, а й у догляді за волоссям. Чомусь так сталося, що в той час, як сонцезахисні засоби для обличчя впевнено посідають верхні рядки рейтингів літніх must-have продуктів, про захист волосся дехто навіть не знає. Тим часом, йому потрібен не лише захист, а й постійна реабілітація.

Отже, вчимося доглядати правильно.

Літній догляд за волоссям

Літній догляд за волоссям має складатися з:

  • очищення: тут варто вибрати максимально легкий шампунь із м’якою дією, який інтенсивно зволожуватиме, пом’якшуватиме й живитиме волосся та шкіру, а також його можна буде використовувати часто, оскільки влітку волосся та шкірний покрив голови забруднюється й жирнішає швидше + існує додатковий фактор — піт;
  • зволоження та зміцнення за допомогою масок (двічі на тиждень) і кондиціонерів (після кожного миття);
  • захисту та відновлення за допомогою головних уборів і додаткових засобів (термозахисту, санскринів, незмивного догляду, захисних олій, захисту від солоної та хлорованої води тощо);
  • живлення волосся зсередини — питний режим, збалансоване харчування (додайте в щоденний раціон кисломолочний сир, яйця, рибу, курку, фрукти та ягоди, овочі, молочні продукти, горіхи, боби, олію льону тощо), вітамінно-мінеральні комплекси для волосся.

Як правильно вибрати захист для волосся

Захистом від сонця, морської води тощо для волосся можуть слугувати стайлінгові та доглядові засоби (зокрема олійки, спреї-місти, флюїди, креми для волосся, лаки, муси для укладки, спреї та навіть шампуні, кондиціонери, маски). Вибираючи косметичні продукти для волосся на літо, орієнтуйтеся на цю їхню особливість, а також на загальні вподобання та потреби в догляді, тип і стан волосся. Водночас потрібно розуміти, що більша частина засобів може забезпечити тільки первинний захист, а крім цього вам потрібно підібрати продукт, яким ви зможете оновлювати його протягом дня.

Як уберегти волосся влітку

Як уберегти волосся влітку: контрольний лист дій

✔ Вибирайте літню косметику для волосся відповідно до своїх поточних потреб, типу волосся та сезону. Наприклад, якщо у вас сухе волосся, то особливу увагу варто приділити зволоженню, антиоксидантному догляду та захисту, якщо жирне — контролю виділення себуму та захисту.

✔ Мийте голову прохолодною водою та м’яким шампунем лише в разі забруднення й обов’язково використовуйте додатковий догляд — ополіскувачі, маски тощо. При цьому уникайте потрапляння в прикореневу зону змивного догляду та жирного незмивного догляду, не призначеного для шкіри голови.

✔ Під час частого очищення волосся та шкіри голови використовуйте олії (зокрема жожоба, кокоса, авокадо) або іншу спеціальну косметику для масажу голови. Це допоможе уникнути пересихання, печіння, лущення шкіри. Те ж саме стосується кінчиків волосся — обов’язково приділіть їм увагу.

✔ Скоротіть частотність застосування гарячого укладання та сушіння, а також уникайте застосування жорстких стайлінгових засобів.

✔ Ніколи не сушіть волосся під прямими сонячними променями та обов’язково мийте його після контакту з морською, забрудненою та хлорованою водою.

✔ Використовуйте головні убори. Якщо у вас довге волосся, то його завжди краще заплести в коси (особливо, коли ви їдете на пляжний відпочинок).

✔ Вибирайте косметичні засоби для волосся з м’якими, максимально натуральними складами та з маркуванням SPF і Sun.

✔ Скоротіть кількість хімічних впливів на волосся (фарбувань, мелірувань, знебарвлень, хімічних завивок і вирівнювань).

✔ Зробіть чистку волосся ножицями (не машинкою!) і видаліть посічені кінчики. Обов’язково контролюйте стан волосся не тільки влітку.

✔ Не допускайте зневоднення організму та дисбаланс електролітів!

✔ Подбайте про загальний стан здоров’я (зокрема зробіть профілактику дисбалансу та дефіциту вітамінів і мінералів, перевірте гормони).Сподіваємося, наші поради допоможуть вам зберегти красу та здоров’я волосся влітку. Адже цей сезон не повинен перетворюватися з сезону задоволень на сезон плачевних наслідків і сліз. І якщо на інші чинники нашого життя вплинути практично не можна, то якісний літній догляд за волоссям — це те, що ми точно можемо та повинні собі забезпечити!

Питання-Відповідь

Яким має бути сонцезахисний засіб для волосся?

Як правило, хороша сонцезахисна косметика для волосся має ступінь захисту від SPF 15 до SPF 35. Цього цілком достатньо, щоб уповільнити вицвітання та старіння волосся, спровоковане ультрафіолетом.

Як правильно використовувати сонцезахисний засіб для волосся?

Найбільш правильне рішення в застосуванні санскріну для волосся — виконувати інструкцію виробника засобу. При цьому пам’ятайте: що триваліший негативний контакт, то надійніший потрібен захист. І не забувайте наносити та оновлювати захист. Трохи самодисципліни ще нікому не зашкодило!

Як відновити волосся після впливу сонця, солоної води та інших негативних чинників?

Для відновлення волосся після впливу UV, води з моря, басейнів, відкритих водойм тощо не існує якихось окремих секретів. Є пошкоджене волосся та шкіра голови з певними проблемами (зневоднення, надмірна жирність та подразнення шкіри голови, посічені кінчики тощо) і саме з ними потрібно працювати та їх усувати. Для цього існує спеціальна відновлювальна та зволожувальна косметика, а також професійні процедури, які може запропонувати фахівець. Також не варто забувати робити профілактичну чистку волосся.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (1)

  1. Корисна та вчасна стаття! Якось я раніше не замислювалася про літній догляд за волоссям, основна увага була спрямована на догляд за обличчям. Тепер обов’язково подбаю і про волосся, вже замовила декілька засобів у вашому магазині.

Схожі статті

7 хвилин

1689

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

1997

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

2828

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси