+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Догляд за шкірою обличчя навесні

Догляд за шкірою обличчя навесні

Чули таку думку, що якщо не вдалося почати нове життя з 1 січня, то березень, прихід весни — це ще один шанс. І це стосується не тільки чогось глобального. Більш насичені сонячні промені та зміни в температурному режимі не тільки підіймають настрій, а й диктують свої правила в догляді за шкірою обличчя навесні. Ця пора року вже близько та зберегти квітучий вигляд після зими — завдання не з простих, воно вимагає зусиль і знань. Тому сьогодні ми вирішили всерйоз обговорити: як відновити шкіру після зими, як доглядати за шкірою навесні, як ефективно зволожити шкіру, чи потрібні для цього харчові добавки та вітаміни тощо

Основні правила догляду за шкірою навесні

На перетині сезонів будь-який тип шкіри може стати проблемним, оскільки зміна погодних умов часто проявляється сухістю, лущенням, подразненням, появою запальних елементів, свербінням тощо. Під час зміни зими на весну шкіра, як ніколи, потребує максимально дбайливого, завбачливого та дбайливого догляду, який стоїть на чотирьох китах.

ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ НАВЕСНІ = ОЧИЩЕННЯ + ТОНІЗАЦІЯ + ЗВОЛОЖЕННЯ + ЗАХИСТ

Очищення

Очищення — це перший етап догляду за шкірою обличчя навесні, та й в інші періоди теж. Тут важливо розуміти, що очищення складається не тільки з класичної процедури вмивання з гелем або пінкою для очищення шкіри. Перед нею може використовуватися міцелярка, молочко тощо. Також частиною цього етапу може бути регулярне відлущування сухої та ороговілої шкіри (скрабами, гоммажами, ензимними та кислотними пілінгами).

Очищення шкіри обличчя

Дуже важливо, щоб усі засоби для очищення шкіри були підібрані відповідно до її типу та потреб. Для догляду за сухою шкірою навесні підійдуть легкі, бажано, кремоподібні текстури — молочко для вмивання, міцелярні муси тощо, для чутливої — повітряні муси. Догляд за жирною шкірою навесні, а також комбінованою та проблемною, має бути делікатнішим, ніж в інші сезони: він не повинен містити сульфатів, допустимі м’які ПАР і фруктові кислоти. Наприклад,  чудовим варіантом для цих трьох типів шкіри буде очищувальний гель з вітаміном С. При цьому, вибираючи такі засоби, не забувайте про демакіяж.

Тонізація

Тонізація шкірі обличчя

Після розкриття пор і очищення шкірі обличчя навесні та в будь-який інший сезон обов’язково потрібна тонізація. Вона допомагає відновити pH, звузити пори, нейтралізувати залишки засобів очищення, проконтролювати синтез шкірного сала тощо. Для цього етапу найкраще підійде тонік для обличчя, але також можна використовувати зволожувальні тонери та лосьйони, очищувальні лосьйони (тільки для жирної та проблемної шкіри), нормалізувальні лосьйони з пребіотиками, освітлювальні засоби. Тут важливо вивчати склади: навіть очищувальні засоби для жирної та проблемної шкіри мають бути без спирту.

Зволоження та живлення

Зволоження та живлення шкіри обличчя

Весняний догляд за обличчям обов’язково має бути спрямований на зволоження. У цей переломний період неправильно буде використовувати монопідхід — тільки зволожувальний крем для обличчя. Його потрібно комбінувати з іншими зволожувальними засобами. Прекрасним доповненням до крему може стати зволожувальна крем-маска для обличчя (зокрема нічна), сироватка, емульсія тощо. За потреби, потрібно доповнювати догляд живильними кремами (як правило, їх краще наносити на ніч). А при догляді за проблемною шкірою навесні потрібно підібрати засоби без вмісту олій. Такий підхід забезпечує їй комбінацію зволоження та живлення без утворення сального блиску.

Захист

Захист шкіри обличчя

Весняний догляд за обличчям має обов’язково включати санскріни. Попри те, що сонце все ще не таке «зле» як влітку, без них не обійтися. На весняний період ідеально підійде такий сонцезахисний крем для обличчя. Його фільтра SPF 30 буде достатньо, щоб захистити навіть найсвітлішу шкіру, водночас він містить антиоксиданти та чудово підійде для всіх типів шкірного покриву. Використовуючи санскріни, ви захистите шкіру обличчя навесні від передчасного прояву старіння, пігментації (зокрема веснянок).

Додаткові способи догляду за шкірою навесні

Особливості догляду за шкірою навесні не закінчуються на чотирьох етапах догляду. Крім них, обов’язково потрібно забезпечити організму та шкірі збалансоване надходження вітамінів, мікроелементів тощо. Це можна зробити, правильно харчуючись (без істотних виснажливих дієт) і додатково вживаючи вітамінно-мінеральні комплекси, такі як молекулярна дієтична добавка для поліпшення стану шкіри.

Основні помилки в догляді за шкірою у весняний період

Якщо ви сумніваєтеся в правильності своїх підходів або маєте якісь скарги (висипання, свербіж, пігментація тощо), завжди можна за консультацією, як доглядати за шкірою обличчя навесні, звернутися до лікаря-косметолога. Хоча й без нього, дотримуючись простого чек-листа, можна забезпечити собі крутий догляд за обличчям навесні в домашніх умовах. Щоб це зробити, перевірте:

  • чи підходить ваша косметика потребам шкіри та сезону (також не зайвим буде звірити її терміни придатності),
  • перегляньте свій раціон (якщо потрібно, збалансуйте його),
  • пройдіть чекап здоров’я (особливо, якщо відчуваєте слабкість),
  • підберіть і приймайте біологічно активні добавки або вітаміни,
  • намагайтеся вести здоровий спосіб життя.

Також уникайте основної помилки щодо догляду за шкірою навесні, яка пов’язана з першим пунктом чек-листа. Запам’ятайте, що догляд за комбінованою шкірою навесні не може бути абсолютно таким самим, як за жирною, сухою, нормальною… У кожного типу шкіри є свої особливості та свої  «вредності». Наприклад, у догляді за жирною шкірою навесні ви точно зіткнетеся з подразненням, почервоніннями та висипаннями; за сухою — з іще більшою сухістю та надчутливістю, яка доходить до алергійних реакцій; за проблемною — із загостренням процесів тощо. І до цього треба бути готовими: жирну — заспокоїти, суху — заспокоїти та зволожити (причому можна довіряти тільки перевіреним засобам, не рекомендується вводити щось нове), проблемну — заспокоїти (тільки в її випадку — сальні залози) і делікатно очистити пори, зволожити та виключити тональні засоби.

Питання-Відповідь

Чи є різниця у весняному догляді за шкірою обличчя у 20, 30, 40 і більше років?

Догляд за шкірою у весняний період заснований на однакових принципах, але на різних засобах. Якщо у 20-ть можна використовувати легкі зволожувальні засоби з простим складом, у 30-ть до складу вже більше вимог — косметика має містити амінокислоти та/або полінуклеотиди, у 40-к треба додати до догляду ліфтингові компоненти, а ближче до 50-ти — пептиди та розуміння, що зовнішні засоби не зможуть повністю відновити шкіру… І так, що старіша шкіра, то потужнішим має бути склад засобів.

Як правильно доглядати за руками навесні?

За великим рахунком, весняний догляд за шкірою нічим не відрізняється від принципів догляду за обличчям — якісне очищення та зволоження. Тут дуже важливо зберегти природний гідроліпідний бар’єр, додатково зволожити та пом’якшити. І не варто відмахуватися від рук, оскільки жіночий вік видає не тільки шия та зона навколо очей, а й стан рук. А ви ж не хочете виглядати старшою, ніж ви є за паспортом?

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 2
5 / 5 - 2

Коментарі (1)

  1. Скоро вже весна, а це означає, що час прислухатися до порад косметолога по догляду за обличчям саме у цей період. Дякую за корисну інформацію, вже стала постійною читачкою вашого блогу та з нетерпінням чекаю на новенькі статті.

Схожі статті

7 хвилин

12420

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

12668

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

13472

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси