+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Навіщо потрібен сухий шампунь?

Навіщо потрібен сухий шампунь

Сухий шампунь — це популярний б’юті-продукт, що дає змогу  швидко освіжити зачіску, надати волоссю об’єм і зробити укладку. Його переваги важко переоцінити. Сухий шампунь рятує в поїздках, коли немає умов для повноцінного миття голови. Він незамінний перед важливою зустріччю або після обіднього тренування. І це далеко не весь перелік можливостей застосуванняцього косметичного засобу. Якщо ви все ще ставите питанням, навіщо потрібен сухий шампунь, відповідаємо нижче.

Що таке сухий шампунь, і як він працює?

До складу косметичного продукту входить дрібнодисперсний порошок природного походження. Він абсорбує надлишки шкірного сала, бруд та пил, надаючи волоссю свіжого та доглянутого вигляду. Поширеними абсорбентами є кукурудзяний крохмаль, тальк, біла глина, камедь та рисове борошно. Крім натуральних компонентів, сухі шампуні містять добавки, що доглядають за пасмами. Вони захищають від шкідливих факторів навколишнього середовища та зміцнюють волосяні цибулини.
То навіщо потрібен сухий шампунь? Традиційні засоби для миття волосся видаляють із них відмерлі частинки епідермісу, бруд, себум та залишки косметики для укладки. Сухі шампуні створюють ефект свіжовимитих локонів шляхом поглинання жиру, що виробляється сальними залозами. Їх наносять на прикореневу область, дають увібратися та поглинути надлишки себуму, а потім видаляють гребінцем. Це дає змогу швидко привести до ладу зачіску без повноцінного миття голови. Також цей доглядовий продукт використовують як засіб для укладки, що створює прикореневий об’єм.

Які бувають сухі шампуні?

Існує велика кількість різновидів експрес-засобів для догляду за волоссям. Їх поділяють на категорії залежно від форми випуску:

Сухой шампунь-спрей

  • сухий шампунь-паста — економічний пастоподібний продукт, що зберігає рухливість та свіжість локонів;

Сухий шампунь-паста

  • текстуруюча пудра — порошковий засіб (випускається окремо для світлого та темного волосся для непомітності застосування);

Текстуруюча пудра

Рідкий сухий шампунь

Спрей — найпопулярніший формат випуску сухого шампуню. Його просто наносити, а потім видаляти надлишки з волосся. Розсипчасті порошкові засоби не дуже економічні, і з ними легко переборщити, внаслідок чого на волоссі залишається білий наліт. Якщо на світлих пасмах це мало помітно, то на темних це виглядає так, ніби коріння присипало борошном. Тому для брюнеток випускаються окремі різновиди.

Пастоподібні шампуні прості у використанні. Достатньо взяти невелику кількість засобу, розтерти його в долонях та нанести на прикореневу зону. Купити сухий шампунь-пасту варто тим, хто планує носити його в дамській сумочці або брати із собою в подорожі. Знадобиться всього кілька хвилин, щоби локони знову стали свіжими та розсипчастими. ми.

Сьогодні в асортименті косметичних магазинів можна зустріти сухі шампуні для волосся різного типу, що дає змогу добирати засоби під індивідуальні потреби. Також випускаються продукти з екстрактами рослин, оліями та ароматизаторами.

Як правильно користуватися сухим шампунем?

Метод нанесення косметичного засобу залежить від форми його випуску. Найзручнішим у застосуванні багато користувачів вважають аерозольний сухий шампунь. Існує кілька простих правил, дотримуючись яких можна швидко упорядкувати зачіску:

  • плечі варто прикрити рушником, тоді частинки косметичного засобу не потраплять на одяг;
  • пляшку із шампунем необхідно добре струсити, щоби його компоненти перемішалися та стали однорідними;
  • розпилення варто проводити з відстані 15–20 см від волосся;
  • нанесення сухого шампуню на чубчик краще здійснювати знизу, щоби він не потрапив на лоб;
  • розподіляти продукт пасмами буде зручніше пальцями або пензлем;
  • необхідно залишити засіб на волоссі на пару хвилин, щоби він встиг всотати всі забруднення;
  • залишки продукту потрібно видалити гребінцем.

Як користуватися сухим шампунем у вигляді розсипчастої пудри? Засіб наносять прямо з флакона на прикореневу зону, рівномірно розподіляючи його пальцями або косметичним пензлем. Пудру легко використовувати протягом дня, щоб освіжити зовнішній вигляд пасмів і повернути втрачений об’єм.

Рідкий сухий шампунь для волосся розпорошують на корені з відстані 6 см. Через 30 секунд його розподіляють по всій довжині для активації абсорбуючих компонентів. Такий б’юті-продукт не тільки очищає пасма, а й захищає їх від пошкоджень та пересихання.

Всі види сухих шампунів підходять для використання й на свіжовимитому волоссі для створення додаткового об’єму. Досить нанести трохи засобу на лінію росту волосся та підняти пасма гребінцем або руками. Також після цього можна зробити укладку бажаним способом.Варто пам’ятати про те, що експрес-засоби не є заміною повноцінному миттю голови. Їх використовують тільки для маскування забруднень та тимчасової підтримки доглянутого вигляду локонів. На відміну від сухих шампунів, звичайні засоби наносяться на вологе волосся. Це забезпечує якісне очищення від пилу, поту, жиру та бруду. Крім того, звичні шампуні містять поживні та заспокійливі компоненти. Вони глибоко очищають локони, зберігаючи їхнє здоров’я та красу.

Види сухих шампунів

Плюси та мінуси сухого шампуню

Коли зовсім немає часу на миття голови, а на носі важлива зустріч чи поїздка, сухий шампунь просто незамінний. Але це не означає, що його можна використовувати постійно, адже засіб перестає працювати на занадто брудному волоссі. Б’юті-продукт ефективний, якщо волосся милося не більше 3 днів тому. Як і будь-який косметичний товар, він має низку плюсів та мінусів.

Плюси сухого шампуню:

  • «свіжа» зачіска за різних обставин;
  • економія часу на повноцінне миття голови;
  • створення додаткового об’єму навіть на тонкому волоссі;
  • забезпечення легкої та швидкої укладки;
  • збільшення інтервалу між миттям голови;
  • екологічність за допомогою натуральності складу.

Переваги сухого шампуню очевидні. З його допомогою можна освіжити зачіску, перебуваючи на роботі, у поїзді, літаку, лікарні чи спортзалі. Баночку або балончик для експрес-очищення волосся зручно носити із собою в сумці, брати у відрядження або на відпочинок. У разі динамічного способу життя використання сухого шампуню заощаджує величезну кількість часу, що зазвичай витрачається на миття, сушіння та укладку волосся.

Крім очищення, сухі шампуні добре зарекомендували себе і як засоби для гарної укладки. Їх активно використовують перукарі та стилісти для створення начосу та надання додаткового об’єму. Купівля цього косметичного продукту надасть змогу сміливо експериментувати із зачісками. Завдяки текстуруванню пасм, легко вдасться зробити косу-водоспад, елегантний колосок або укладання в стилі шег.

Сухий шампунь можна віднести до категорії eco-friendly, адже для його виробництва використовуються речовини, що не шкодять навколишньому середовищу. Крім того, мінімізування споживання води, яка витрачається на часте миття голови, допомагає зберігати природні ресурси. Також продукція багатьох відомих марок не тестується на тваринах, що робить її веганською.

Переваги сухого шампуню

До мінусів сухого шампуню належать:

  • відсутність відчуття чистого волосся при його зовні гарному вигляді;
  • необхідність ретельно промивати волосся після використання б’юті-засобу, щоб уникнути появи лупи;
  • забивання пор шкіри голови дрібними частинками шампуню;
  • утворення помітного білого нальоту у разі надмірного нанесення;
  • ймовірність пересушування шкіри голови та сверблячки в деяких випадках.

Під час вибору засобів для сухого миття волосся варто обов’язково звертати увагу на виробника. Зазвичай до складу шампунів відомих марок входять не тільки очищаючі, але й доглядаючі компоненти. Купити сухий шампунь від найкращих світових виробників, який освіжить та подбає про здоров’я пасм, можна в нашому інтернет-магазині. В асортименті представлені якісні б’юті-продукти, що не сушать шкіру голови, не обтяжують пасма та запобігають втраті природної вологи. З ними волосся залишається доглянутим за будь-яких умов.

Питання-Відповідь

Чи можна використовувати сухий шампунь на нарощене волосся?

Очищаючі та освіжаючі експрес-засоби можна використовувати на нарощеному волоссі, якщо власні належать до нормального типу. Не рекомендується наносити сухий шампунь, якщо пасма є сухими або жирними. У даному випадку, щоб уникнути порушення фіксації донорського волосся, краще користуватися сухими шампунями з рідкою консистенцією.

Як використовувати сухий шампунь для об’єму?

Перед застосуванням варто струснути флакон для рівномірного змішування компонентів шампуню. Потім розпорошити його на волосся з відстані 15 см і дати йому трохи всотатися. Розподілити пасма та підняти їх за допомогою пальців або гребінця (можна зробити легке начісування). Залишки шампуню усунути масажною щіткою з натуральною щетиною.

Що краще: сухий шампунь чи пудра для волосся?

Обидва косметичні засоби відмінно справляються з експрес-очищенням волосся. Але дрібнодисперсна пудра має одну важливу перевагу перед сухим шампунем. Вона практично невидима на прикореневій зоні та підходить як блондинкам, так і брюнеткам. Максимальний ефект від застосування б’юті-продуктів помітний на тонких пасмах.

Чи можна користуватися плойкою після сухого шампуню?

Після сухого шампуню можна робити гарячу укладку із застосуванням стайлерів. Наприклад, за допомогою плойки та даного б’юті-продукту можна створити гарні пасма. Достатньо нанести трохи засобу на лінію росту волосся та пальцями розподілити його по всіх пасмах. Після цього потрібно накрутити їх на плойку, й укладка «пляжні пасма» готова.

Замовити товари на нашому сайті

3.5 / 5 - 4
3.5 / 5 - 4

Коментарі (3)

  1. Я постоянно в разъездах из-за специфики своей работы. И не всегда после поезда или самолета успеваю принять душ. Поэтому для меня сухой шампунь настоящая палочка-выручалочка! Обязательно беру его в дорогу. Обычно я покупаю средства в виде спрея, для меня они удобнее.

  2. Я считаю, что сухие шампуни изобрел настоящий гений. Сколько времени и нервов они экономят – не передать словами. У меня всегда дома стоит флакон этого чудо-средства. Если вдруг отключают воду или если я просплю на работу, сухой шампунь очень выручает. Пару раз брызнула на корни, встряхнула волосы и побежала. Рекомендую купить тем, кто еще не пробовал! Девчонки, вы точно останетесь довольными!

  3. Я пользуюсь сухими шампунями марки Oribe, покупаю специальные средства для темных волос. Это известный бренд, который дорожит своей репутацией и тщательно следит за составом продуктов. Поэтому даже после частого использования мои волосы не страдают от пересушивания и перхоти. Еще я пользуюсь сухим шампунем не только для очищения, но и для укладки волос. Очень классная штука. Намного лучше пенки.

Схожі статті

7 хвилин

3173

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

3459

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

4282

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси