+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Правила догляду за шкірою голови

Правила догляду за шкірою голови

Від того, наскільки ви дотримуватиметеся правил догляду за шкірою голови, залежить не тільки її стан, а й стан волосся. При цьому для догляду замало хорошого шампуню, потрібен цілий комплекс правильно підібраних засобів, які якісно очищають шкіру голови та забезпечують їй всебічний догляд. Тому сьогодні поговоримо про те, навіщо та як правильно доглядати за шкірою голови, які засоби для цього потрібні.

Навіщо потрібен догляд за шкірою голови

Доглядати за шкірою голови потрібно обов’язково регулярно. Без цього неможливо підтримувати красу та здоров’я волосся. Звісно, правильний догляд за шкірою голови ніяк не вплине на волосся, яке вже пошкоджене по довжині або на кінчиках. А ось поліпшити якість волосся, яке ще ростиме — ступінь його блиску, щільності, еластичності, густоти — можна.

Навіщо потрібен догляд за шкірою голови

Річ у тім, що за наявності забитих фолікулів волоссю бракує живлення та зволоження. Це призводить до того, що волосся росте повільніше та втрачає в якості (зокрема має тьмяний вигляд, більш схильне до пошкоджень). А ось якщо волосяна цибулина отримує достатнє живлення, стрижні ростуть міцними, пружними та блискучими; ще й набагато швидше.

Водночас переживити так само небезпечно, як і недоживити. Біля коренів волосся розташовані сальні залози, які виробляють шкірний жир. В оптимальному стані він створює захисний бар’єр проти зневоднення та впливу зовнішніх стрес-факторів. Незбалансований догляд за шкірою голови може спричинити її зажирнення, яке найчастіше призводить до чималих проблем (зокрема запалень, жирної лупи, випадіння волосся).

Тому догляд за шкірою голови в домашніх умовах і в салоні обов’язково має враховувати тип шкіри та ті проблеми, які є.

Особливо потребують догляду за шкірою голови ті, хто часто фарбує коріння волосся, робить хімічні та термічні укладки, застосовує стайлінгові продукти (особливо це стосується неякісної косметики для укладок).

Як правильно доглядати за шкірою голови

Як правильно доглядати за шкірою голови

Тут існує досить багато підходів, які якраз таки залежать від типу шкіри та її потреб (зокрема пов’язаних із проблемами). Водночас базовий догляд за шкірою голови обов’язково й у всіх має включати:

  • Підбір шампуню, кондиціонера, бальзаму, маски, скрабів і пілінгів для шкіри голови та всієї іншої косметики за типом шкіри. Не зовсім правильно вважати, що тип шкіри однаковий на всьому тілі, включно з головою. Існують різні стани, і не завжди все вирішує генетика. Тому не зайвим буде перевірити, який тип шкіри у вас на голові. Як правило, під час вибору вам не доведеться вдаватися в тонкощі складів, оскільки найчастіше виробники вказують призначення на упакованні. І тут варто відразу зазначити, що більшість кондиціонерів, масок і бальзамів не є доглядом для шкіри та наносяться суворо з відступом від коріння волосся (якщо іншого не вказано в інструкції).
  • Підбір індивідуального режиму миття. Не існує універсальної періодичності, оскільки вона залежить від багатьох чинників. Тому кожен має підібрати режим самостійно, а також відучити себе від частих процедур і використання гарячої води.
  • Відлущування та масаж шкіри голови. Експерти рекомендують різну частотність використання ексфолюючих засобів — від одного до трьох тижнів. При цьому як у процесі, так і між процедурами не забувайте масажувати шкіру голови. Масаж допомагає поліпшити локальну мікроциркуляцію та підвищити приплив крові та поживних речовин до волосяних цибулин, що позначається на їхньому зростанні.
  • Турботу про мікрофлору шкіри. Існує досить багато патологічних станів шкіри голови, які спричиняються бактеріями та грибками та можуть стати причиною себореї, екземи, сильних подразнень тощо. Найчастіше розмноження патогенних бактерій і грибків провокується неправильним доглядом (зокрема, якщо засоби для догляду за шкірою голови обрані неправильно), брудними гребінцями, незбалансованим харчуванням тощо. На перших етапах проблеми та як профілактику достатньо обрати догляд із пребіотиками.
  • Боротьбу з лупою. Тут кожному варто зрозуміти, що більшість шампунів з позначкою «проти лупи» — це не що інше, як маркетинговий хід. Як правило, якщо це якісний продукт, він у 99,9 % (за умови дотримання інструкцій) допоможе уникнути появи лупи, але не вилікувати її. Позбутися лупи може допомогти тільки спеціально підібрана натуральна косметика, а іноді знадобиться й лікування зсередини. Тому, якщо ви маєте таку проблему, то обов’язково проконсультуйтеся з дерматологом або трихологом. Фахівці допоможуть знайти причину та усунути лупу.
  • Своєчасну профілактику проблем зі шкірою голови. Важливо зайвий раз не наражати шкіру на небезпеку та вплив зовнішніх негативних чинників, зокрема агресивних фарбувань (знайдіть майстра, який запропонує максимально безпечний склад і техніку), впливу сонця, холоду, солоної, жорсткої та хлорованої води тощо.

Питання-Відповідь

Які вітаміни корисні для шкіри голови?

Догляд за шкірою голови та волоссям, особливо в міжсезоння, має включати вживання вітамінно-мінеральних комплексів, таких, наприклад, як вітамінний комплекс Orthomol Beauty, вітаміни для зовнішнього застосування Orising Minerammide та їхні не менш якісні аналоги. Зазвичай шкіра голови найгостріше потребує вітамінів С, Е, В5 (пантенол), В7 (біотин), Ca тощо. Ці речовини покращують мікроциркуляцію в зоні фолікулів, пом’якшують шкірний покрив і, як наслідок, — зміцнюють волосяний стрижень.

Чи шкідливий сухий шампунь для шкіри голови?

За наявності сухої шкіри голови потрібно з граничною обережністю використовувати сухий шампунь. Оскільки він може призвести ще до більшого зневоднення, яке проявляється лущенням, почервонінням, свербінням, печінням. В інших випадках, за умови регулярного миття голови, якісний сухий шампунь не завдає жодної шкоди шкірі та волоссю. Хоча, якщо регулярно порушувати правила його використання, це може призвести до закорковування сальних залоз, запалень, випадіння волосся тощо.

Як доглядати за чутливою шкірою голови?

Догляд за шкірою голови з підвищеною чутливістю обов’язково має містити делікатне очищення з використанням засобів, які не пересушують, не спричиняють відчуття стягнутості та подразнення. Тобто вони не повинні містити жорстких ПАР (SLS, SLES тощо), абразивних частинок, синтетичних ароматизаторів і барвників. З обережністю потрібно ставитися до ефірних олій у складі, оскільки важко передбачити реакцію шкіри.

Замовити товари на нашому сайті

Rate this post
Rate this post

Коментарі (0)

Схожі статті

7 хвилин

11218

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

11470

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

12277

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси