+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Як доглядати за шкірою обличчя взимку: 5 простих правил

Догляд за шкірою обличчя взимку

Догляд за шкірою взимку, як і в іншу пору року, повинен бути ранковим та вечірнім. Але кожен із них має свої особливості, а в зимовий сезон це дуже важливо пам’ятати, дотримуючись корисних рекомендацій косметологів. Також не варто забувати і про поради щодо нанесення макіяжу. Догляд за шкірою обличчя в зимовий час повинен більше складатися з жирних кремів, у складі яких бажана наявність рослинних олій:

  • ши;
  • какао;
  • авокадо;
  • каріте.

Ці компоненти допоможуть відновити гідроліпідний баланс, захистивши шкіру від зневоднення. Такі засоби краще застосовувати вранці. Після пробудження потрібно обов’язково вмиватися, щоби змити відмерлі клітини, шкірний жир, що виділяється вночі, і залишки нічного крему. Використовуйте для цього м’яку пінку або гель. Потім обличчя можна протерти тоніком та нанести крем. Краще це робити за 1,5–2 години до виходу на вулицю, щоб із косметичних засобів, нанесених на обличчя, встигли випаруватися залишки вологи.

Головні правила догляду за шкірою обличчя взимку звучать так:

  1. Очищення.
  2. Зволоження.
  3. Живлення.
  4. Правильний макіяж.
  5. Очищення після декоративної косметики у вечірній час.

Окрему увагу варто приділити макіяжу, адже в холодну пору року він може додатково захищати дерму. Як догляд за шкірою обличчя в зимовий час варто вибрати крем для захисту від холоду, який одночасно послужить і основою під макіяж. Якщо влітку краще віддавати перевагу легким флюїдам та тональним основам, то взимку підійдуть щільніші текстури та тональні креми.

Ввечері обов’язково змивайте косметику з обличчя разом із частинками пилу та бруду, що накопичилися за день. На очищену шкіру наносьте живильний крем.

Проблеми зі шкірою взимку

Проблеми зі шкірою взимку: причини появи

Обличчя — єдина частина, яка залишається відкритою під час виходу надвір. Шкіра відразу реагує на зміну температурного режиму з тепла на холод та навпаки. Внаслідок такого стресу вона втрачає вологу та починає лущитися. Мороз, вітер, перепади температур і навіть зимове сонце впливають на стан дерми. Внаслідок цього вона стає:

  • пересушеною;
  • зневодненою;
  • лущиться;
  • червоніє;
  • запаленою;
  • подразненою.

Тому догляд за шкірою взимку має бути особливим. Варто дбати про неї ретельніше та правильно, щоби ваш зовнішній вигляд завжди радував свіжістю та красою. Якщо всі засоби (зокрема декоративні) підібрані правильно, то зимові проблеми зі шкірою минуть вас.

Особливості зимового догляду за шкірою

Косметичні процедури в холодну пору року рекомендовані як частина зимового догляду за шкірою обличчя. Це сприятливий сезон, тому що сонце менш активне, і немає ризиків отримати пігментацію після салонних пілінгів та масок. Саме в зимовий час рекомендується робити різні пілінги, омолоджуючі процедури, лазерну та фототерапію обличчя.

При сильному лущенні, почервонінні чи алергії на холод потрібна консультація дерматолога. Після огляду фахівець може порекомендувати спеціальні мазі або крем для обличчя на зиму.

Тим, як доглядати за шкірою взимку, цікавляться багато дівчат. Головне тут знати свій тип дерми, тому що кожен із них має особливості. Важливо не забувати доглядати взимку за шкірою губ та навколо очей. У цих зонах вона особливо ніжна, тому потребує більше уваги та нанесення спеціальних засобів. Варто застосовувати креми або спеціальні сироватки для зони навколо очей, а також живильні бальзами для губ на основі олій, щоби вони не обвітрювалися та не лущились.

Не варто забувати і про внутрішню складову догляду за шкірою. Щоби вона не втрачала природну вологу, необхідно дотримуватися правильного питного режиму. Взимку організм потребує води, як і влітку, тому протягом дня потрібно випивати не менше 4 склянок. Сюди не входить чай, кава та інші напої, а також рідина, що вживається під час їди.

Допомогти шкірі залишатися зволоженою та сяючою здатне і додавання Омега-3 у щоденний раціон. Найбільше цієї речовини міститься в риб’ячому жирі та льняному насінні. Вона допомагає вирішити проблему сухості не лише шкірного покриву, а й волосся. Також Омега-3 сприяє відновленню порушених бар’єрних властивостей шкіри, має протизапальну дію та є допоміжним засобом при запальних дерматологічних захворюваннях, які часто загострюються саме в зимовий період. Однак перед додаванням у свій щоденний раціон продуктів та препаратів, багатих на Омега-3, краще проконсультуватися з лікарем на предмет можливих протипоказань.

Пам’ятайте, що баланс між зовнішнім доглядом і внутрішньою турботою про стан шкіри і здоров’я загалом — запорука привабливого та квітучого вигляду в будь-який час року, зокрема взимку.

Сонцезахисний крем

Вважається, що взимку сонце не так агресивно впливає на шкіру, тому багато дівчат нехтують використанням сонцезахисного крему. Однак сонячні промені все одно негативно впливають за допомогою невидимих ​​ультрафіолетових хвиль. Тож зимовий догляд за шкірою також вимагає використання цього косметичного продукту. Відмінним варіантом може стати Сонцезахисний Крем для Шкіри Обличчя Zein Obagi Smart Tone Broad Spectrum.

Сонцезахисний Крем для Шкіри Обличчя

Денний крем: живлення та зволоження

Взимку шкіра однаково потребує зволоження та живлення. Але чому більше віддати перевагу в холодний сезон, потрібно вирішувати з огляду на наявний тип шкіри. Крем для обличчя в зимовий період може бути й захисним. Крем для обличчя «Зимовий захист» Babor Skinovage Px Skin Protect Cream спеціально розроблений для догляду в холодний сезон. Засіб запобігає утворенню тріщин і ранок, почервоніння, лущення та іншим дискомфортним проявам. Крім того, він глибоко живить шкіру, відновлюючи її структуру.

Крем для обличчя «Зимовий захист» Babor Skinovage Px Skin Protect Cream

Денний крем наноситься після очищення. Після цього варто почекати з виходом на вулицю, давши змогу б’юті-продукту добре ввібратися, інакше ефекту від нього просто не буде. У разі дотримання цього простого правила, ви забезпечите обличчю захист від снігу, вітру, холодного вуличного та пересушеного обігрівачами повітря в приміщеннях.

Очищення

У холодну пору року потрібно віддавати перевагу м’якшим і легшим очищувальним засобам, таким як гель або пінка. Вони розроблені спеціально з врахуванням зимового догляду шкіри. Наприклад, Пінка для Очищення Шкіри Обличчя 3LAB Perfect Cleansing Foam не пересушує шкіру, підходить для всіх її типів (навіть для чутливої), відлущує ороговілі частинки та має пом’якшуючий ефект.

Пінка для Очищення Шкіри Обличчя

Очищати обличчя обов’язково вранці та ввечері, незалежно від наявності макіяжу, адже під час сну та протягом дня на шкірі накопичуються частинки бруду, поту та пилу, які є ідеальним середовищем для розмноження бактерій. Без очищувальних процедур це може провокувати додаткові запалення, посилюючи вплив зовнішніх погодних подразників. До того ж, варто пам’ятати про фактор носіння головних уборів. Так, шапки (особливо із синтетичних матеріалів) створюють додаткове навантаження на шкіру чола. Тому очищення — це перший та найважливіший етап догляду.

Тонізування

Для догляду за шкірою взимку застосовується протирання обличчя тоніком. Варто звернути увагу на тоніки із кислотами, особливо, якщо шкіра суха або вікова. Genosys Snow O2 Cleanser Кисневий очисник для обличчя є універсальним. Засіб покращує колір обличчя, робить шкірний покрив еластичним та свіжим, підживлює його вітамінами. Пам’ятайте, що тонізуючий засіб для зимового догляду не повинен містити спирт, який додатково провокує сухість та лущення.

Genosys Snow O2 Cleanser Кисневий очисник для обличчя

Зимові маски для обличчя: догляд за шкірою

Окремо варто вказати на маски для обличчя, які теж важливі в зимовий сезон. Зимові маски для обличчя під час догляду за шкірою можуть бути очищувальними, зволожуючими та поживними. Засіб наноситься після очищення обличчя гелем або пінкою, якщо він має зволожуючий або живильний ефект.

Якщо ж маска очищувальна, наприклад, Маска-Пілінг із Вітаміном C 30 % з Ефектом Мікродермабразії Obagi Professional-C 30 % Microdermabrasion, тоді її краще застосовувати на очищену шкіру, розігрівши трохи в долонях і рівномірно розподіливши по поверхні обличчя. Дія препарату — від 5 до 15 хвилин, залежно від типу шкіри. Це маска 2 в 1, що надає очищення та живлення шкіри взимку. Вона ефективно відлущує, забезпечуючи гладкість та м’якість. Вітаміни у складі засобу активно проникають углиб епідермісу, запобігаючи появі сухості, зморшок та тьмяності.

Маска-Пілінг із Вітаміном C

Догляд за жирною шкірою взимку

Власниць жирного типу шкіри цікавить, який догляд за шкірою взимку повинен бути в їхньому випадку. У зимову пору року жирна шкіра також потребує зволоження. Перед зволожуючим кремом робіть пілінг або скрабування, наносьте очищувальні маски на 10–15 хвилин. Цей етап догляду надасть змогу очистити пори та видалити шар ороговілих клітин, усунувши бруд і жир. Потім нанесіть зволожуючий крем і дайте йому ввібратися. Для ранкового догляду можна використовувати матуючі флюїди.

Зимовий догляд за сухою шкірою

Суха шкіра вимагає особливої ​​турботи цілий рік, адже вона страждає від стягнутості, лущення та раніше старіє. А пересушене повітря від батарей ускладнює умови. Полегшити цей стан можна за допомогою термальної води. Носіть її із собою в сумочці та регулярно обприскуйте обличчя в приміщеннях. Якісна термальна вода не зашкодить вашому макіяжу.

Пілінги, скраби та очищувальні маски рекомендовані для сухого типу шкіри не частіше 1 разу на тиждень. Не використовуйте скраби з великими абразивними частинками. Обов’язково тонізуйте обличчя спеціальними засобами, що запобігають втраті вологи. Зволожуючий крем наносьте ввечері, а перед виходом на вулицю використовуйте живильний.

Догляд за комбінованою шкірою в зимовий період

Комбінована шкіра поєднує в собі нормальний та жирний тип, тому потребує кількох доглядових засобів із різною дією. На щоки краще наносити живильний крем, а на ніс і лоб зволожуючий. Очищенням також не варто нехтувати. Для жирної зони підійде м’який скраб.

Нормальна шкіра потребує зимового догляду, адже на неї теж впливають погані погодні умови та сухе повітря в приміщеннях. Якщо нехтувати доглядом, то наприкінці сезону можна отримати сухість, висип та інші проблеми.

Який догляд за шкірою є оптимальним взимку в мегаполісі?

У місті шкіра страждає досить відчутно. Це пов’язано з тим, що в мегаполісах повітря брудніше та загазованіше, а в приміщеннях із центральним або будь-яким іншим опаленням — сухе і з поганою циркуляцією. Усе це також впливає на зовнішній вигляд обличчя. Шкідливі речовини та пил у величезній кількості накопичуються на поверхні шкірного покриву. Тому догляд за обличчям у зимовий час має бути більш ретельним та регулярним. Обов’язкове очищення вранці після пробудження, після приходу з вулиці та перед сном. Можна використовувати термальну воду для збереження вологи.

Косметика для догляду в мегаполісі повинна містити антиоксидантні речовини, які надають детокс-ефект, захищають від вільних радикалів та шкідливих речовин, що накопичуються клітинами шкіри.

Оптимальний зимовий догляд

Корисні поради, як доглядати за шкірою обличчя взимку

Зимабільший стрес для шкірного покриву, ніж міжсезоння. Щоб уникнути проблем сухості та інших небажаних явищ у цю пору року, дотримуйтесь простих рекомендацій:

  • регулярно робіть м’яке відлущування;
  • підбирайте догляд залежно від типу шкіри;
  • не забувайте про зволоження;
  • використовуйте засоби з SPF, навіть якщо немає сонця;
  • регулярно провітрюйте приміщення, використовуйте зволожувач повітря;
  • користуйтесь косметикою із вітамінами;
  • наносьте захисний або живильний крем для обличчя на зиму за 1,5–2 години до виходу надвір;
  • пам’ятайте, що чим сильніший мороз, тим жирнішою повинна бути консистенція крему.

Особливого догляду в зимовий період вимагають сухий, жирний і чутливий тип шкіри. Для них потрібно підбирати відповідні засоби.

Способи зимового догляду

Зимовий догляд за шкірою обличчя: основні помилки

Щодо зимового догляду за обличчям у багатьох залишаються оманливі думки. Наприклад, вважається, що можна не користуватися кремом із SPF, адже сонця на вулиці практично немає. Однак UV-промені все одно залишаються активними. Тому потрібно просто вибирати засоби з нижчим SPF-фактором.

Ще одна помилка — не міняти сезонний догляд, продовжуючи користуватися літньою косметичкою. Але взимку не варто перевантажувати обличчя декоративною косметикою. Занадто щільні тональні основи та пудри можуть призводити до лущення, а також стягуватися від морозу, що в результаті створює нерівномірне покриття з досить помітними тріщинами на обличчі.

Вибирати засоби з вазеліном, парафіном і спиртом, а також користуватися спиртомісткими лосьйонами взимку неприпустимо, адже від цього шкіра сильно страждатиме. Не варто й нехтувати застосуванням захисного крему за поганих погодних умов.

Чоловікам також можна подбати про зимовий догляд за обличчям. Незважаючи на те, що їхня шкіра менш вразлива, від вітру та морозу вона може почати лущитися. Рекомендується переглянути свої засоби для догляду після гоління. Бажано, щоби вони не мали спирту у складі.

Питання-Відповідь

Від яких б’юті-продуктів у холодну пору треба відмовитись?

У холодний сезон краще відмовитися від агресивних засобів, що травмують шкіру (скрабів із грубими частинками), декоративної косметики з легкими текстурами та матуючим ефектом, що містять спирт для догляду.

Як повинен змінюватися догляд, коли взимку летиш у відпустку до теплих країн?

Від перепадів температури шкіра відчуває стрес. Необхідно подбати про додатковий догляд, маючи при собі термальну воду. У салоні літака сухе повітря, тому рекомендується мати під рукою зволожуючий крем та бальзам для губ. Після прильоту в місця з жарким кліматом потрібно змінити засоби для догляду за шкірою обличчя на літні косметичні продукти: зволожуючі креми, тоніки, маски, засоби для чищення, декоративну косметику з легкими текстурами та сонцезахисний крем із високим SPF.

Як виглядає проста та ефективна система домашнього догляду взимку?

Зимова турбота про шкіру має охоплювати очищення, тонізування, живлення. Краще відмовитися від агресивних засобів та косметики, що містить спирт. Важливо віддавати перевагу м’яким очищувальним засобам. Зволожуючий крем має бути на основі натуральних компонентів, а зволожуючі маски косметологи радять робити частіше.

Чому взимку сохне шкіра?

Вітер, мороз, перепади температур, сухе повітря в приміщеннях сушать шкіру, провокують лущення, подразнення та запалення. Усе це внаслідок появи в епідермісі крижаних кристаликів (формуються на морозі), здатних пошкоджувати структуру клітин. Тому догляд за обличчям у зимовий час має добиратися з огляду на ці несприятливі чинники.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 2
5 / 5 - 2

Коментарі (2)

  1. Хорошая статья, спасибо! Все подробно так и по существу. Узнала много нового для себя и теперь буду пользоваться советами.

  2. Полезные рекомендации, все так доступно изложено. Обязательно теперь применю на практике и буду внимательнее к своей коже.

Схожі статті

7 хвилин

5088

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

5363

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

6189

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси