+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Як доглядати за шкірою після 30

Як доглядати за шкірою після 30

Час не зупинити. Кожній жінці колись виповниться 30, 40, 50, 60… Вік у паспорті — це те, на що ми не можемо впливати. А ось обрати, як виглядати — під силу кожній. Не варто покірно миритися з віковими змінами, адже в сучасному світі за доступності інформації та високого рівня косметології, виглядати не на свій вік, а хоч трішечки молодше (щонайменше на 5 років, а подекуди й більше), можна досить довго. 

При цьому ніхто не обіцяє, що відкоригувати хронологічні зміни можна одним помахом чарівної палички. Потрібно докласти зусиль. Насамперед, потрібно розібратися в тому, які процеси відбуваються зі шкірою після 30, як доглядати за шкірою обличчя та тіла після 30 років, як доглядати за шкірою навколо очей після 30, які косметичні засоби мають бути в косметичці в 30-річної жінки, як доглядати за шкірою після 30 років без усіх грошей світу. І саме про це ми поговоримо в сьогоднішній статті.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть зробити ваші 30 років крутими, адже попереду найкращі роки життя. І щоб вони стали такими, час заводити нові правильні звички або вдосконалити старі.

Які вікові зміни відбуваються в організмі після 30 років і як це впливає на шкіру

Вікові зміни шкіри після 30 років багато в чому залежать від генетики. Багато в чому, але далеко не в усьому. Крім спадковості, на шкіру впливає:

  • спосіб життя (зокрема наявність шкідливих звичок і темп життя),
  • харчування,
  • питний режим,
  • сон,
  • негативні фактори навколишнього середовища,
  • стан здоров’я (зокрема гормонального фону),
  • догляд за шкірою після 30 і до 30 років, починаючи з підліткового віку.

Хронологічні зміни після 30 років

  • Зменшується кількість природного колагену. Починаючи з 20 років, людина втрачає близько 1 % колагену щорічно.
  • Руйнується еластин.
  • Зменшується синтез гіалуронової кислоти.
  • Знижується кількість секрету, що виробляється сальними залозами.
  • Уповільнюються метаболічні процеси.
Вікові зміни шкіри після 30 років

Маркери, що вказують на активізацію процесів старіння

  • Погіршується тонус і зменшується пружність шкіри.
  • Посилюються проблеми сухості та тьмяності шкіри.
  • Збільшується вираженість мімічних зморщок і пор.
  • З’являються темні кола під очима, а повіки стають припухлими.
  • Втрачається чіткість овалу обличчя (набагато рідше).

Ці природні процеси не є патовими та їх можна контролювати, мінімізувати шкоду. Саме тому в деяких жінок заломи на шкірі видно вже у 20-25 років, а деякі навіть у 40 мають вигляд як дівчатка. Весь секрет — достатній догляд за шкірою в 30 років у домашніх умовах і, за можливості, професійні косметологічні процедури.

Яким має бути догляд за шкірою після 30 років

Вікові зміни шкіри після 30 років допускають догляд, спрямований на превентивні заходи. При цьому потрібно врахувати три важливі чинники:

  1. Вік — це дуже відносний критерій. На нього можна орієнтуватися під час пошуку косметики через інтернет або на полицях магазину, але більш ефективно — керуватися станом і особливостями шкіри та підбирати косметику під її потреби.
  2. Косметика має містити антиоксиданти та anti-age компоненти (вітамін С, похідні вітаміну А, бакучіол тощо).
  3. Шкіра повік старіє швидше, ніж решта шкіри обличчя та більш щільна шкіра тіла. А все тому, що в цій зоні немає шару підшкірно-жирової клітковини, а судини й капіляри розташовані біля поверхні.

Догляд за обличчям після 30

Догляд за обличчям після 30

Базовий догляд за обличчям у 30 років має обов’язково включати:

  • ретельне очищення шкіри вранці та ввечері з використанням гідрофільної олії, молочка, міцелярної води та м’яких засобів для вмивання (зокрема крем-мила, гелів, пінок);
  • видалення відмерлих клітин і надлишків шкірного сала зі шкіри (зокрема пор) з використанням очищувальних масок, гоммажів, пілінгів, скрабів тощо;
  • тонізування шкіри лосьйонами та тоніками, які очищають обличчя від залишків пилу, макіяжу, шкірного секрету, домішок водопровідної води, нейтралізують залишки «умивалок» (нормалізують і підтримують pH шкіри), усувають відчуття стягнутості, вітамінізують і зволожують;
  • догляд за шкірою навколо очей після 30, тобто мають бути задіяні не просто зволожувальні засоби, якими ви користувалися до 30 років, а потужніша косметика для зони навколо очей з anti-age компонентами, які також допомагають зняти набряклість, припухлість і усунути темні кола під очима — сироватки та креми з ліфтинг-ефектом, патчі, аква-флюїди, спеціальні маски для шкіри навколо очей;
  • денний і нічний зволожувальний і живильний догляд з використанням сироватки, косметичної олії, крему, флюїду, емульсії та інших засобів (тут залежно від сезону та потреб шкіри, оскільки якщо зволоження потрібне кожному типу шкіри на постійній основі, то живлення — не є обов’язковим щоденним ритуалом для всіх);
  • захист від UV та інших випромінювань окремим засобом (наприклад, зволожувальні креми з SPF 30 є менш ефективними, ніж спеціалізований засіб із таким самим рівнем захисту).

Також як додатковий догляд можна використовувати живильні, зволожувальні та розгладжувальні маски з антивіковими компонентами, термальну воду, патчі під очі, тканинні маски тощо. Крім того, з обов’язкового — масаж обличчя (зокрема з використанням пристосувань — роликів, скребка, кубиків льоду тощо) і здоровий спосіб життя (збалансоване харчування, здоровий сон, відмова від шкідливих звичок, піклування про вітамінно-мінеральний баланс і загальне здоров’я, питний режим).

Догляд за обличчям після 30

Весь догляд за обличчям у 30+ (як і до, і після цього віку) має бути підібраний з урахуванням типу та особливостей шкіри. Оскільки тільки в тому разі, коли догляд покриває всі потреби, його можна вважати вдалим.

Те ж саме можна сказати й про регулярність догляду. Догляд за шкірою обличчя в 30 років і далі обов’язково має бути комплексним, системним і щоденним. Тільки так ви зможете сповільнити старіння — підтримати природні процеси та скоригувати нестачу колагену, гіалуронової кислоти тощо в шкірі, а це завжди простіше, ніж кардинально впливати на процеси й ознаки в’янення, що вже розвинулися. 

Догляд за шкірою тіла після 30

У принципі, догляд за шкірою тіла після 30 нічим не відрізняється від догляду за шкірою обличчя, оскільки основні потреби ті самі — очищення, відлущування, зволоження, захист від сонця не прикритих одягом ділянок тіла та іноді живлення. Тоніки для шкіри тіла також існують, але їхній асортимент, принаймні на ринку України, дуже обмежений.

Головними завданнями догляду за шкірою в цьому віці є:

  • профілактика втрати пружності шкіри,
  • запобігання фотостарінню шкіри (тут має «горіти» сигнал небезпеки для будь-якого віку, оскільки старіння під впливом UV, IR і HEV випромінювань і вільних радикалів, на відміну від хронологічного старіння, може розвинутися в будь-якому віці),
  • зміцнення та ліфтинг шкіри тіла,
  • зниження чутливості шкірного покриву,
  • інтенсивне зволоження — усунення лущення, тьмяності, стягнутості та сухості шкіри (ці ж ознаки є маркерами неправильного догляду за шкірою тіла),
Догляд за шкірою тіла після 30

Тут особливу увагу варто приділити догляду за шиєю, зоною декольте та руками. Якщо ви досі думали, що для ідеального стану шкіри шиї, зони декольте та грудей достатньо залишків зволожувального крему для обличчя або її взагалі достатньо лише очистити, то вам час переглянути свої погляди.Розібравшись в азах догляду за шкірою, ви обов’язково подовжите свою молодість. Адже, як каже засновниця компанії Margy’s Monte Carlo Марджі Ломбард: «У 20 років ми формуємо шкіру, яка буде в нас у 40 років, а в 30 — ту, яку ми побачимо, прокинувшись у 50».

Питання-Відповідь

Чи можна використовувати крем для 35+ у 30 років?

Догляд за шкірою обличчя після 30 — це не від 30 років і до нескінченності, тут є свої межі, перша з яких настає в умовні 35. Експерти не рекомендують до 35 років використовувати повний комплекс косметики, розрахований на цю вікову категорію. При цьому практично з кожного правила існують винятки. Після сильних стресових ситуацій, що впливають на шкіру, а також за наявності проблеми, на яку спрямований конкретний засіб, можна додати в догляд засоби з більш вікової категорії на 2-3 місяці (наприклад, у 30 років можна використовувати крем для 35+). Як правило, цього відрізка часу вистачає, щоб підтримати шкіру.

Які косметологічні процедури рекомендовані в 35 років?

Не можна сказати, що для використання хімічних пілінгів, ін’єкційних методик, філерів, лазерних процедур тощо є якийсь певний вік, коли їх потрібно починати використовувати. Точка старту індивідуальна. Вона залежить від стану шкіри, її особливостей і проблем. Тому перед будь-якою процедурою потрібно отримати консультацію косметолога, який оцінить актуальність проведення конкретної процедури саме для вас.

Які вітаміни слід пити після 30 років для поліпшення стану шкіри?

Якісний догляд за шкірою в 30+ найчастіше неможливий без вітамінотерапії. При цьому вона не повинна бути бездумною, оскільки профіцит вітамінів і мінералів може нести ще більшу небезпеку, ніж дефіцит. Як правило, в цьому віці організм людини (зокрема шкіра) потребує DHA (зокрема Omega-3), вітаміні A, групи B, D, C, Е і F, колагену, сквалену, коензиму Q10 тощо. Якщо ви поки що не пройшли всіх необхідних лабораторних досліджень, експерти рекомендують вживати ці речовини в профілактичних дозах, які представлені в таких мультизасобах, як молекулярна добавка для поліпшення стану шкіри Oxford Biolabs DRM4®. А питний колаген Thalgo Collagen 10 000 Wrinkle Correction буде корисним не лише для шкіри та волосся, а й для суглобів, м’язів, кісток і сухожиль, про які також не зайвим буде подбати в 30 років.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (1)

  1. Ця стаття просто вчасно нагадала мені про важливість догляду за обличчям після 30. Спочатку здавалося, що все під контролем, але з часом шкіра потребує більшої уваги. Тепер розумію, наскільки важливо правильно доглядати за нею, щоб підтримувати молодість та здоров’я шкіри. Обов’язково спробую поради зі статті та піклуватимусь про своє обличчя більш уважно, дякую авторові!

Схожі статті

4 хвилин

501

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

4 хвилин

16885

Чому пушиться волосся і як це виправити

У своїй уяві кожна жінка бачить своє волосся або ідеально гладким і глянцевим, або укладеним гарними хвилями чи акуратними завитками-пружинками. Реальність дуже часто далека від фантазій. Практично кожна на певному етапі відчувала себе «кульбабкою», а дехто навіть встиг змиритися з цим відчуттям або після незліченних спроб перебуває на порозі цього. Щоб це не було нормою, […]

11.04.2024

5 хвилин

17214

Яким має бути літній догляд за волоссям

Чим літній догляд за волоссям відрізняється від звичного? Як захистити своє волосся від зневоднення, тьмяності та жорсткості в літній сезон? Як зробити так, щоб по завершенню пляжного сезону волосся залишилося здоровим і привабливим? Це саме ті запитання, які кожен має поставити собі вже зараз. Тому сьогодні ми вирішили обговорити деякі тонкощі догляду за волоссям влітку, […]

10.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси