+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Як користуватися патчами під очі: прості правила для отримання кращого ефекту

Як користуватися патчами під очі

Останнім часом патчі стали бестселером у косметичній сфері. Вони активно використовуються та рекламуються блогерами, моделями та різними відомими особистостями. Фото з незвичайними «листочками» під очима постійно з’являються у всіх популярних соціальних мережах. Відповідно, можна стверджувати, що патчі стали одним із найбільш обговорюваних трендів б’юті-рутини. Тому варто розібратися, що це за засіб, у чому його основна перевага і як користуватися патчами під очі.

Що таке патчі під очі?

Патчі — це експрес-засіб для області навколо очей, представлений у вигляді напівкруглих гладких накладок зі зволожуючим і охолоджувальним просочуванням. Такі маски дають змогу швидко упорядкувати шкіру в періорбітальній ділянці, зняти набряки та синці, зробити цю зону візуально посвіжілою, розгладити дрібні зморшки. Б’юті-продукт також допомагає швидко привести себе до ладу після безсонної ночі та усунути сліди втоми.

Патчі для очей прийшли до нас із Південної Кореї. Саме ця країна славиться постійною появою новинок у б’юті-індустрії. Тут випускається безліч тканинних масок, різноманітних доглядових засобів та декоративна косметика. Сама ж назва «патч» запозичена з комп’ютерної сфери й означає корекцію дефектів швидким способом.

Навіщо потрібні патчі під очі, і чим вони корисні?

Патчі необхідні для розгладження дрібних зморшок, зняття набряклості та синців під очима, зволоження шкіри навколо очей та надання обличчю свіжого та відпочилого виду навіть після нічного неспання.

Патчі під очі рекомендуються дівчатам та жінкам 25–45 років. У молодому віці немає сенсу їх використовувати, тому що шкіра сама по собі добре регенерує та не потребує ретельного догляду. Після 45 років застосування патчів може бути малоефективним. Для цієї вікової категорії варто добирати спеціальні продукти, дія яких спрямована на догляд з урахуванням вікових особливостей дерми та змін її структури. У цьому випадку краще порадитись із косметологом.

Користь патчів

Які бувають патчі?

Існують різні типи патчів під очі. Залежно від призначення вони поділяються на такі категорії:

  1. Зволожуючі — відновлюють дефіцит вологи. Підходять для сухої, тонкої, чутливої ​​шкіри, де є невеликі зморшки.
  2. Розгладжувальні — мають ліфтинг-ефект. Часто містять у складі колаген, гіалуронову кислоту, колоїдне срібло або золото. Вони мають розгладжувальну та підживлювальну дію.
  3. Поживні — включають спеціальні компоненти у вигляді різних натуральних екстрактів, що насичують шкіру вітамінами.
  4. Відновлюючі — мають омолоджуючий ефект.
  5. Дренуючі — знімають або зменшують набряклість навколо очей. Допоможуть після безсонної ночі та в ситуаціях, коли потрібно швидко привести себе до ладу. Такі маски під очі рекомендують тримати хвилин 20–30.
  6. Гідрогелеві — зроблені з особливого нетканого матеріалу, просоченого великою кількістю діючої речовини. Доторкаючись до шкіри, гідрогель починає «плавитися» від її тепла, завдяки чому його компоненти глибоко проникають у тканини та починають діяти зсередини.

Патчі під очі випускаються в індивідуальних упаковках і по кілька штук у банках. Перший варіант, наприклад, Ліфтинг патчі для контуру очей Гідро-гель Pro-Collagen Hydra-Gel Eye Mask, являє собою одноразовий продукт. Після розкриття упаковки його потрібно використовувати один раз, після чого утилізувати.

Ліфтинг патчі для контуру очей Гідро-гель Pro-Collagen Hydra-Gel Eye Mask

Багаторазові засоби, наприклад, колагенові патчі під очі TETe Cosmeceutical 100 % Collagen Hydrogel Patch, підходять для повторного застосування. Після видалення зі шкіри їх можна покласти назад у баночку зі спеціальним очищувальним розчином. Після цього патчі для очей знову будуть придатними для використання.

Колагенові патчі під очі

Де і як зберігати патчі?

Більшість патчів зберігаються при кімнатній температурі разом із рештою доглядової косметики. Але деякі види необхідно тримати в холодильнику для посилення б’юті-ефекту. Це стосується гідрогелевих і колагенових патчів під очі. Після охолодження вони швидше знімають набряклість, розгладжують дрібні зморшки та покращують мікроциркуляцію крові.

Для отримання хорошого результату важливо дотримуватися рекомендацій щодо зберігання, зазначених виробником на упаковці. Не застосовуйте маски повторно, якщо вони не призначені для цього.

Як правильно використовувати патчі, накладати їх та знімати?

Усунути припухлості під очима та надати шкірі обличчя здорового вигляду можна лише у разі правильного поводження з б’юті-засобом. Здавалося б, це дуже просто, але навіть тут є свої тонкощі. По-перше, патчі під очі накладаються на попередньо очищену шкіру. Необхідно видалити макіяж, використовувати засіб для очищення, а потім спеціальний лосьйон або тонік. По-друге, потрібно розміщувати маски звуженим кінцем до внутрішньої повіки. Патчі під очі зазвичай мають гарне зчеплення з поверхнею шкіри завдяки матеріалу, з якого вони виготовлені.

Декілька рекомендацій для отримання найкращого результату:

  • не залишайте засіб на ніч (продукт застосовується вранці або в першій половині дня, інакше можна отримати зворотний ефект);
  • уважно вивчайте склад, щоби переконатися, що в ньому немає компонентів, на які у вас є алергічна реакція (шкіра під очима особливо ніжна, тому є ризик виникнення негативних явищ);
  • уважно ознайомлюйтеся з інструкцією, адже деякі види патчів підходять щодня, інші — трохи більше 3-х разів на тиждень;
  • правильно зберігайте патчі (для посилення ефекту деякі виробники рекомендують тримати їх у холодильнику);
  • застосовуйте б’юті-продукт не тільки в області навколо очей, а й на інших частинах обличчях, де є дрібні зморшки та недосконалості;
  • діставайте патчі з баночки індивідуальною лопаткою, а не руками, щоби запобігти потраплянню шкідливих бактерій;
  • правильно накладайте патчі під очі, дотримуючись рекомендацій в інструкції виробника для їхнього ефективного впливу;
  • не тримайте засіб довше зазначеного часу, інакше він почне забирати зі шкіри вологу, зробивши її сухою (в середньому 15–30 хвилин).

Можна полежати з патчами, як із маскою на обличчі, у стані спокою або продовжити займатися своїми справами.

Як правильно клеїти патчі? Клеїти маски потрібно звуженим кінцем до внутрішньої повіки, проте можна і зворотнім боком, якщо вам необхідно розгладити більше зморшок біля носа.

Як правильно знімати патчі? Після того, як ви потримали патчі протягом рекомендованого часу, їх необхідно акуратно відокремити від шкіри, не допускаючи її подразнення, і викинути або обробити очищувальни розчином, якщо засіб багаторазовий.

Результат від патчів

Як підібрати патчі?

Сьогодні на ринку б’юті-продукції представлено безліч варіантів патчів під очі, тому буває складно не загубитися в різномаїтті та придбати для себе ідеальний. Під час вибору потрібно, насамперед, враховувати основну проблему, яку ви бажаєте усунути за допомогою цього б’юті-засобу. Різні види патчів вирішують такі завдання, як:

  • зволоження;
  • живлення;
  • розгладжування;
  • усунення зморшок;
  • надання шкірі свіжості;
  • зменшення набряклості та синців.

При набряках не варто брати розгладжувальні патчі, тому що вони можуть тільки посилити проблему. У цьому випадку краще надати перевагу гідрогелевим варіантам. Вони створять парниковий ефект, що дає змогу боротися зі зморшками та позбавлятися зайвої рідини.

Підбір патчів

Враховуйте під час вибору такі критерії, як вікова категорія, на яку розрахований б’юті-продукт, його особливості та склад.

Купити патчі під очі можна в нашому інтернет-магазині. До вашої уваги представлений великий вибір різних видів цього косметичного засобу.

Питання-Відповідь

Які патчі найкраще знімають набряк?

При набряках краще віддавати перевагу гідрогелевим різновидам. Гідрогелеві патчі для очей з екстрактом календули й Патчі для очей з алое надають заспокійливу дію. За рахунок створюваного парникового ефекту вони ідеально прилягають до шкіри та здатні розгладжувати її. Патчі під очі з чаєм каркаде та Відновлюючі патчі під очі з екстрактом лотоса також допоможуть усунути набряки. Уникати варто засобів зі зволожуючим ефектом, тому що вони лише посилять проблему.

Чи можна патчі використовувати багато разів?

Патчі застосовуються неодноразово лише в тому випадку, якщо це передбачено виробником. Інакше вони можуть бути неефективними та навіть надати зворотний вплив. Багаторазові різновиди зберігаються в спеціальних упаковках із розчинами для очищення.

Чи потрібно наносити крем після патчів?

Після зняття масок під очі можна не використовувати зволожуючий крем, тому що вони добре підживлюють вологою шкіру навколо очей. Особливо це стосується спеціальних зволожуючих різновидів.

Чи буде ефект сильніший, якщо тримати патчі довше?

Ні. Навпаки, можна спровокувати появу небажаних ефектів у вигляді набряків та сухості шкіри. Не варто перетримувати патчі під очима довше часу, вказаного виробником на упаковці.

Навіщо виробники додають золото у патчі?

Золото та срібло у вигляді дрібної пудри додають для кращого живлення, освітлення та розгладжування шкіри. Часто ці компоненти не є основними, але й у мінімальних пропорціях помітно збільшують ефективність патчів. Наприклад, Антивікові патчі для очей з екстрактом золота швидко зроблять шкіру навколо очей гладкою та свіжою.

Замовити товари на нашому сайті

2.5 / 5 - 4
2.5 / 5 - 4

Коментарі (4)

  1. Покупала как-то патчи, первый раз эффекта не заметила, может юзала неправильно. А потом взяла еще и уже вроде бы видно результат — кожа вокруг глаз действительно стала посвежее, более отдохнувшая и гладенькая, как после масок. Только маски как раз не рекомендовано наносить вокруг глаз, а тут вот придумали специальные средства. Круто!

    1
    2
  2. После бурной вечеринки патчи самое то, чтобы вернуть нормальный внешний вид лицу. Всегда имею в запасе несколько упаковок. Но их, как и маски для лица, нужно подбирать индивидуально.

    1
    1
  3. Постоянно борюсь с отеками, мало что помогает. Патчи — относительно недавно появившийся продукт. Попробовала с охлаждающим эффектом — хорошо подействовали, правда и хватает этого эффекта ненадолго. Может, конечно, надо регулярно использовать. Но перед важными мероприятиями или свиданием действительно спасают.

  4. Патчи недавно мне подарила подруга. Впервые попробовала и мне понравилось! Уже купила себе наборчик разных, буду методом практики подбирать идеальный вариант для себя)))

    2
    1

Схожі статті

7 хвилин

321

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

642

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

1471

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси