+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Як позбутися темних кругів під очима?

Темні круги під очима

Вас турбує припухлість чи синці під очима? У вас з’являються мішки чи темні круги? Забути про цю проблему допоможе знання причин появи цих естетичних недоліків, а також рекомендації досвідчених косметологів щодо того, як позбутися темних кругів під очима. Велике значення має і якісна доглядова косметика, що сприяє усуненню темних кругів та мішків під очима.

Темні круги під очима — це проблема, яка може виникнути в кожної людини. У підлітковому та юнацькому віці синці під очима з’являються рідше, а після 25–35 років естетичні проблеми в області нижніх повік стають частішими. Звичайно, можна замаскувати цей недолік макіяжем, але такий підхід дає лише тимчасовий результат. Тому дізнатися, як позбутися темних кругів під очима в домашніх умовах або за допомогою косметолога, допоможе наша стаття.

Чому з’являються темні круги під очима?

Шкірний покрив на нижніх повіках у 6 разів тонший, ніж на щоках. Він позбавлений сальних залоз, має мінімальний підшкірно-жировий прошарок і дуже вразливий до впливу зовнішніх та внутрішніх факторів.

Більшість людей упевнена в тому, що єдиними причинами темних кругів під очима стають недосипання та перевтома. Справді, під впливом стресів та нестачі сну порушується робота судин. У результаті виникають темні круги та мішки під очима. У таких випадках косметичний недолік зникає, якщо добре виспатися та відпочити.

Однак є й інші причини темних кругів під очима, і вони не залежать від дотримання режиму роботи та відпочинку. Зокрема, серед них:

  • Вік.
    Постійні зовнішні подразники та уповільнення мікроциркуляції крові істотно погіршують живлення тканин. Також після 25–30 років у тілі людини знижується синтез еластину, колагену та гіалуронової кислоти, тому шкіра витончується ще більше, а темні круги під очима стають помітнішими.
  • Спосіб життя.
    Незбалансований раціон, гіподинамія, неправильний питний режим та нестача кисню впливають на мікроциркуляцію. У результаті погіршується шкірний тонус, порушується лімфоток і з’являються темні круги та мішки під очима.
  • Хронічне захворювання.
    Синяки провокуються анемією, порушеннями функцій нирок, печінки, ендокринної, серцево-судинної та нервової системи. Утворення червоних кіл спостерігається при великому викиді гістаміну, алергічній реакції або застої крові внаслідок підвищеного кровонаповнення судин. У цьому разі необхідне лікування основного захворювання.
  • Гормональні зміни та надмірна інсоляція.
    Ці причини спричиняють підвищене вироблення меланіну та появу жовтих або коричневих кругів під очима.
  • Використання невідповідної та/або неякісної косметики.
    Неправильний догляд за шкірою, застосування декоративних засобів низької якості або агресивні салонні процедури спричиняють пошкодження гідроліпідного шару шкірного покриву та його гіперчутливість.
  • Несприятлива екологічна ситуація.
    Зовнішні негативні фактори ушкоджують бар’єр шкіри.
  • Порушення питного режиму.
    Надмірне споживання рідини (особливо у вечірній час) провокує її затримку в тканинах. У результаті вранці під очима можна спостерігати мішки (набряки). Також до набряку призводить надмірне споживання солоних та солодких страв. Однак і нестача рідини негативно позначається на стані шкіри та кровоносних судин у періорбітальній ділянці.
  • Спадковість.
    Надмірно тонка шкіра нижніх повік передається генетично. Поліпшити її стан у цьому випадку можуть тільки правильно підібрані засоби для догляду.

Грижа нижньої повіки. Наростання сполучної тканини в зоні під очима зазвичай відбувається із віком. Усунути утворені грижові дефекти можна тільки хірургічним шляхом.

Як прибрати темні круги під очима?

Виявлення причин потемнінь у зоні нижніх повік — важливе завдання. Саме їхнє усунення допоможе повністю прибрати темні круги під очима. А закріплення результату забезпечить Крем для догляду навколо очей, що має комплексну доглядаючу дію.

Причини темних кіл під очима

Поради щодо вибору та використання доглядових засобів

Відповідаючи на питання, як позбутися темних кругів під очима, обов’язково варто враховувати першопричини їхнього виникнення:

  • Втома.
    При недосипанні, перевтомі та стресових ситуаціях насамперед потрібно нормалізувати режим дня. Як доглядові засоби краще вибирати продукти, до складу яких входять дренуючі, охолодні та зміцнюючі судинні стінки компоненти. Це кофеїн, есцин, рутин, вітамін С, РР та К. Хороші результати дає застосування компресів із холодним чаєм, який містить багато корисних речовин. Однак це досить незручна та непрактична процедура. Замінити її допоможе нанесення Геля під очі з екстрактом чаю. Як SOS-метод підійдуть Колагенові патчі з екстрактом лаванди або Гідрогелеві патчі для очей з екстрактом плодів окри, які для посилення ефекту можна потримати в холодильнику (не в морозильній камері!) 15–20 хвилин. Також хороші результати дає масаж у вигляді легких постукувань, поплескування та погладжування «вісімкою» подушечками пальців. Підвищити його ефективність допоможе Ролер для шкіри навколо очей.
  • Порушення питного режиму.
    При набряку варто зменшити споживання рідини. Особливо важливо дотримуватися цього обмеження після 20.00. Також варто скоротити кількість споживаних солодощів і солі в їжі. Якщо шкіра страждає на зневоднення, необхідно пити 1,5–2 л чистої води на добу.
  • Недостатньо активний крово- та лімфоток.
    Темні круги під очима можуть бути наслідком гіподинамії. У цьому випадку потрібно більше рухатися та бувати на свіжому повітрі. Якщо результату немає, краще звернутися до терапевта для обстеження щодо захворювань.
  • Вікові зміни.
    Для усунення наслідків природного старіння потрібний комплексний підхід. З ранніми ознаками старіння шкіри допоможе впоратися Догляд для очей із пептидами, оскільки він активізує регенеративні здібності клітин дерми, стимулює вироблення гіалуронової кислоти, колагену та еластину. Як комплексний підхід варто розглянути Набір для шкіри навколо очей, що враховує всі особливості антивікового догляду. У цей комплекс входить спеціальний металевий аплікатор, який допомагає наносити доглядові засоби, роблячи масаж.
  • Спадковість.
    Змінити набір генів неможливо, але правильний вибір поживних та зволожуючих засобів покращить стан шкіри повік.
  • Алергія.
    Усунути червоні круги допоможе доглядова косметика з еперуліном, вітаміном В3, пантенолом, алантоїном.
  • Гормональні зміни чи надмірна інсоляція.
    Потемніння на повіках внаслідок високого рівня меланіну можна зменшити засобами з еперуліном, аскорбіновою кислотою, процистеїном та ретиноїдами.

Загальні рекомендації

Усунути темні круги під очима допоможуть такі прості поради:

  1. Вмивайтеся прохолодною водою.
  2. Висипайтеся та правильно організовуйте місце для сну.
  3. Більше рухайтеся та будьте на свіжому повітрі.
  4. Купуйте якісну декоративну косметику та доглядові засоби, а також не користуйтеся продукцією, якщо минув термін придатності.
  5. Вибирайте догляд залежно від віку та особливостей шкіри.
  6. Дотримуйтесь правильного питного режиму.
  7. Скоротіть кількість солі та цукру в раціоні.
  8. Обмежте вживання алкоголю.
  9. Регулярно користуйтеся сонцезахисними засобами (кремами, спреями тощо) та носіть окуляри від сонця.
  10. Своєчасно лікуйте хронічні захворювання.

Можливі косметологічні процедури

Зменшити прояви темних кругів під очима допоможуть такі салонні методики:

  • Лазерна біоревіталізація.
    Рекомендується людям віком до 30 років. Ця безін’єкційна процедура полягає в нанесенні гелю з гіалуроновою кислотою та застосуванні лазерних променів, які покращують її проникнення у глибокі шари шкіри. Для отримання необхідного ефекту проводиться 3–7 сеансів.
  • Мезотерапія.
    Рекомендується у віці старше 30 років. Ін’єкційні процедури виконуються розчинами мікропептидів та пептидів. До складу препаратів входить гіалуронова кислота та інші компоненти. Кількість ін’єкцій та сеансів визначається індивідуально.
  • Фракційний лазер.
    Метод грунтується на впливі лазерними променями на шкіру для стимуляції вироблення власного колагену та гіалуронової кислоти. Під час сеансу відбувається мікропошкодження шкірного покриву, що активізує природну регенерацію тканин. Для отримання вираженого ефекту потрібно 3–5 повторень.
  • Плазмоліфтінг.
    Методика добре поєднується із лазерними процедурами. Вона полягає в ін’єкціях очищеної аутоплазми, що містить фактори росту та тромбоцити. Сеанси дають змогу прискорити синтез еластину та колагену за рахунок стимуляції зростання фібробластів.
  • Хімічні пілінги на основі гліколевої та молочної кислоти.
    Процедури допомагають зволожити та омолодити шкіру. Пілінги мають проводитися лише досвідченими косметологами.
Народні засоби від кіл під очима

Народні засоби

Для зменшення темних кругів під очима та усунення мішків існує безліч рецептів народної медицини. Найчастіше використовуються:

  • настій зеленого чаю — застосовується у вигляді прохолодного компресу;
  • огірки — нарізуються тонкими слайсами та накладаються під очі або у подрібненому вигляді входять до складу масок на основі йогурту або кефіру;
  • сира картопля — прикладається тонкими скибочками;
  • петрушка — використовується у вигляді настою для прохолодних компресів;
  • сир із бджолиним нектаром — змішуються в однакових пропорціях до утворення однорідної маси та застосовуються у вигляді маски;
  • томати та лимон — вичавлений томатний і лимонний сік змішуються в співвідношенні 2:1 та наносяться на нижні повіки;
  • жовток — збивається з 10 мл оливкової олії та наноситься як маска;
  • огірок та алое — подрібнюються в блендері в співвідношенні 100 мл та 25 г, змішуються з 4 г желатину та використовуються під очі;
  • хліб із молоком — перетворюються на кашку та підходять у вигляді маски;
  • вершки з огірком — з’єднуються в однакових пропорціях і мажуться на шкіру нижніх повік.

Під час вибору народних засобів обов’язково варто враховувати можливість розвитку алергічної реакції. Перед використанням рекомендується зробити пробу: нанести продукт на внутрішній бік передпліччя на чверть години. Якщо через 10–15 хвилин шкіра не почервоніла, користуватися рецептом для зменшення темних кругів під очима можна без побоювань.

Найкращі засоби від темних кругів під очима

Найкращі засоби від темних кругів під очима — це продукти або набори доглядової косметики, вибрані з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей шкіри. До нашого Топ-10 однозначно належать:

Придбати засоби від темних кругів під очима можна в нашому інтернет-магазині. Ми працюємо з офіційними представниками брендів в Україні та гарантуємо оригінальність реалізованої косметики. Переконатись у ефективності продукції від темних кругів під очима вам допоможуть відгуки наших покупців.

Найкращі засоби від темних кругів під очима

Як запобігти появі темних кругів?

Дотримання загальних рекомендацій та застосування доглядових засобів для повік, починаючи з молодого віку, допоможе знизити ймовірність утворення темних кругів навколо очей, мішків та інших недоліків. Додаткового зволоження шкіра повік потребує після 20 років. З віком під час вибору доглядових засобів варто враховувати й інші потреби.

Питання-Відповідь

Чи можна за кольором кругів під очима з’ясувати їхню точну причину?

Виражені відтінки шкірного покриву під очима здатні допомогти встановити їхню головну причину:

  • синій, фіолетовий — втома, тривале проведення часу з гаджетами або перед комп’ютером, недосипання, вікові зміни, патології органів ШКТ, серця та кровоносної системи;
  • жовтуватий — стрес, незбалансоване харчування, гормональні збої, шкідливі звички, порушення роботи жовчного міхура та печінки;
  • червоний — недостатнє перебування на свіжому повітрі, стрес, запальні патології очей, гіперчутливість шкіри, алергія, патології нирок (якщо круги поєднуються з набряками);
  • коричневий — дефіцит вітамінів та мінералів, дисбаланс гормонів, побочки деяких препаратів, незбалансований раціон, надмірно густа кров, захворювання кровоносної системи;
  • чорний — вікові зміни, нестача кисню, сильна втома.

Якщо правильний догляд та відпочинок протягом кількох днів не допомагають усунути круги під очима, для з’ясування причин появи цього косметичного недоліку варто звернутися до лікаря-терапевта.

Замовити товари на нашому сайті

4.1 / 5 - 30
4.1 / 5 - 30

Коментарі (5)

  1. Мне 25 лет и у меня никогда не было синяков под глазами. Но когда я перешла работать в ночные смены они появились очень быстро. Мое отражение в зеркале меня очень расстраивало. Стала гуглить советы, как бороться с этой проблемой и попала на эту статью. Прикольно, что тут есть рецепты из подручных средств так сказать. Спасибо за инфу! Пробовала примочки из зеленого чая и петрушки. Результат классный и появился он достаточно скоро. Еще круто, что такие компрессики освежают и красноту век снимают за счет охлаждения. Теперь я знаю, что даже после ночной смены буду выглядеть отлично! Думаю еще какие-то патчи купить, а то заваривать чай и отжимать сок с петрушки все таки лень иногда.

  2. Купила себе коллагеновые патчи Patchness Eye Patch Lavender. Это моя волшебная палочка даже после бессонной ночи! У меня маленький ребенок и не сплю я теперь часто. Патчи просто мое спасение! Кроме того, ими легко пользоваться. Умываюсь прохладной водой и наношу на сухую кожу. Потом занимаюсь своими делами. Через 20 минут снимаю, больше не умываюсь и делаю легкий массаж век. Глазки сразу становятся красивыми и следы усталости пропадают.

  3. На юбилей моя подруга подарила мне Набор для кожи вокруг глаз Elemis. Она косметолог и хорошо знает какую косметику нужно применять. Набор превзошел все ожидания! В нем есть бальзам и крем, которые надо наносить утром и вечером, а еще очень удобный металлический аппликатор. Эффект от этих средств просто потрясающий! Хочу пользоваться ими и дальше, поэтому уже заказала себе новый наборчик. Рекомендую всем!

  4. Я много работаю за компьютером, поэтому кожа вокруг глаз выглядит не лучшим образом. Нередко бывают отеки и темные круги. Так что статья для меня более чем актуальная. Сохранила себе рецептики, надо будет попробовать какие-то маски поделать из того, что есть в холодильнике. Если не поможет, то наверное к косметологу пойду подбирать косметику от синяков.

  5. Спасибо за полезные советы! Раньше всегда умывалась горячей водой, а теперь только комнатной температуры. Еще стала пораньше спать ложиться и решила практически полностью исключить сахар. Вообще давно уже об этом думала. Через пару недель заметила, что исчезли отеки лица и почти полностью ушли темные круги, Я очень довольна! Вроде бы такие простые рекомендации, а реально работают! Круто написанная статья)))

Схожі статті

7 хвилин

145

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

465

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

1296

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси