+38 068 303-69-21, +38 050 860-09-49

Щоденно з 10:00 до 20:00

Навіщо потрібні тоніки для обличчя, і яка від них користь?

Тонік для обличчя

Видалення косметики та забруднень, зволоження та живлення шкіри — невід’ємні щоденні ритуали для кожної жінки. Але про тонізування багато хто забуває або просто не надає йому великого значення. На думку косметологів, це помилка. Тому далі розберемося, що таке тонік для обличчя, для чого потрібні тоніки для обличчя, і чому не можна ігнорувати цей етап повсякденної б’юті-рутини.

Почнемо з визначення та призначення цього продукту. Тонік — це косметичний засіб із водною основою, що має зволожуючий, очищаючий і пом’якшувальний ефект. Його використовують як фінальний етап очищення та підготовки шкіри до нанесення інших косметичних засобів.

Так чим корисний тонік для обличчя та навіщо потрібен цей продукт? Він відновлює pH шкіри після вмивання, чим у кілька разів покращує поглинання кремів та сироваток у глибокі шари епідермісу. Формула якісного тоніка для обличчя містить натуральні компоненти. Також він може містити екстракти рослин, олії, кислоти, вітаміни, мікроелементи та інші корисні речовини.

Навіщо потрібен тонік для обличчя?

Шкіра вкрита гідроліпідним бар’єром. Він перешкоджає проникненню патогенної мікрофлори в глибокі шари епідермісу. Але для збереження та покращення бар’єрної функції шкірного покриву необхідна підтримка нормального кислотно-лужного балансу дерми (від 4,5 до 5,5 pH).

У разі неправильного догляду шкіра втрачає свої захисні властивості та стає вразливою перед впливом негативних факторів. Так, застосування абразивних очищаючих засобів, часті вмивання та використання косметики, що не відповідає типу шкіри, призводить до підвищення рівня pH. Найчастіше саме це стає причиною сухості, стягнутості, почервоніння, лущення, появи вугрової висипки та подразнень. Щоденне вмивання спеціальними засобами усуне відмерлі клітини, а нанесення тоніка для обличчя після первинного очищення допоможе збалансувати порушений pH.

Поміж інших корисних властивостей тоніків:

  • м’яке завершення процесу очищення шкіри;
  • підготовка до подальших доглядових процедур;
  • поліпшення поглинання кремів;
  • усунення відчуття стягнутості;
  • зволоження та тонізування;
  • вирівнювання тону;
  • боротьба з гіперпігментацією.
Властивості тоніків

Які бувають тоніки для обличчя?

Тонізуючі засоби поділяються на групи за типом шкіри, для якої вони призначені, а також за принципом дії.

Є такі види тоніків:

  • зволожуючий тонік для обличчя – глибоко підживлює суху шкіру вологою;
  • загоювальний тонік – покращує бар’єрні функції дерми, знижує шкоду від агресивного впливу зовнішнього середовища;
  • пом’якшуючий тонік – стимулює вироблення колагену та зменшує ризик появи подразнень;
  • заспокійливий тонік – призначається для чутливого шкірного покриву, схильного до подразнень, усуває ознаки запалення;
  • саліциловий тонік – матує, усуває жирний блиск;
  • очищаючий – активно відлущує відмерлі клітини епідермісу, запобігає утворенню прищів та комедонів;
  • відбілюючий – бореться з гіперпігментацією, вирівнює тон шкіри;
  • відлущуючий – прибирає ороговілі клітини, не ушкоджуючи структуру епідермісу, знижує виділення себуму при жирній шкірі;
  • освіжаючий – допомагає зберігати свіжість і природній блиск обличчя в жарку пору року, коли збільшується вироблення себуму;
  • антивіковий – тонізує, запобігає першим ознакам в’янення дерми та бореться з наявними.
Види тоніків для обличчя

Під час вибору тоніка важливо читати інформацію від виробника на етикетці. Знаючи властивості тих чи інших компонентів, можна підібрати продукт під індивідуальні потреби кожного типу шкіри.

У складі тоніків для обличчя часто наявні такі корисні та цінні для шкірного покриву речовини:

  • алое – зволоження, загоєння;
  • вітамін С – омолодження та боротьба з гіперпігментацією;
  • гліцерин – утримання вологи;
  • алантоїн – пом’якшення, усунення подразнень та запалень;
  • термальна вода – нейтралізація впливу вільних радикалів, насичення шкіри мінералами та корисними мікроелементами;
  • гліколева кислота – видалення ороговілих клітин, усунення пігментації;
  • саліцилова кислота – відлущування, звуження пор;
  • екстракт календули – знезараження, зняття запалень;
  • екстракт гамамелісу – ефект потужного антиоксиданту;
  • гіалуронова кислота – живлення та розгладжування дрібних зморшок.
Склад тоніка для обличчя

Як правильно користуватися тоніком?

До програми обов’язкових доглядових заходів належить ретельне очищення вранці та ввечері. Щоби шкіра була здорова та сяяла зсередини, після вмивання варто відразу ж наносити тонік для обличчя. Достньо змочити ватний диск та акуратно протерти зони чола, щік, носа, підборіддя.

Тонізуючий засіб для обличчя не застосовується в області навколо очей, якщо це не вказано на етикетці. Його не змивають, а залишають вбратися для підготовки шкіри до подальших процедур догляду. Застосовуючи тонік для обличчя, не варто забувати про шию та ділянку декольте. У цій зоні засіб наносять дбайливими рухами знизу вгору.

Чутливу шкіру краще обробляти за допомогою тканинних серветок, як це роблять кореянки. Досить змочити серветку тоніком і накрити нею обличчя за принципом тканинної маски.

Правила користування тоніком для обличчя

Як вибрати тонік для обличчя?

Тип шкіри є ключовим критерієм під час вибору тоніка для обличчя. Також важливе значення мають властивості, які має вибраний косметичний продукт. Знаючи особливості свого типу шкіри і вивчивши склад тоніків для обличчя, вибрати відповідний засіб не буде складно.

Для сухого шкірного покриву підійде зволожуючий тонік із гліцерином, алое та гіалуроновою кислотою. Такий продукт точно сподобається тим, хто проводить багато часу в приміщеннях із сухим повітрям. Суха шкіра страждає від різких перепадів температури, тому її необхідно додатково зволожувати як у спекотну, так і в морозну погоду.

Схильному до подразнення щкірного покриву потрібен тонік із маслянистою текстурою. Формула косметичного засобу повинна містити витяжки з рослин із заспокійливим ефектом. Реактивну шкіру відмінно заспокоюють екстракти ромашки та троянди.

При комбінованому типі краще використовувати тоніки двох різних видів: саліциловий та зволожуючий. Перший продукт необхідно застосовувати в області Т-зони, другий — на решті обличчя.

Для нормальної шкіри підійде будь-який тонік для обличчя, що сприяє зміцненню бар’єрної функції дерми. В цьому випадку можна сміливо купувати засоби зі зволожуючою та пом’якшувальною дією.

Чутливій шкірі потрібні заспокійливі продукти, що не містять етанол та парабени. Делікатний догляд забезпечить пантенол та молочна кислота.

Жирна та проблемна шкіра потребує нормалізації функції сальних залоз. Її клітини повільно оновлюються, що призводить до утворення чорних точок та акне. Під час вибору тоніка варто звертати увагу на наявність у складі кислот та цинку. Справитися з жирним блиском і порами, що постійно забиваються, допоможуть абсорбенти. До нихналежать глина та перліт.

Зрілій шкірі потрібне підвищення пружності та еластичності. Це завдання до снаги засобам із кислотами, вітаміном С та поліфенолами. Антиоксиданти активно захистять дерму від негативного впливу довкілля. Достатнє зволоження шкірного покриву та збереження вологи забезпечать тоніки, що перешкоджають зневодненню. Щоби підібрати необхідний варіант, потрібно шукати в складі кераміди, пептиди та олії.У разі регулярного застосування користь тоніків для обличчя буде очевидною. Ці косметичні продукти помітно покращать якісні характеристики шкіри. Зрозуміло, краще вибирати засоби професійних марок, які приділяють особливу увагу складу та якості виробленої продукції. Купити тонік для обличчя від провідних косметичних брендів можна на нашому сайті. У разі необхідності скористайтесь консультацією менеджера, який швидко допоможе підібрати тонік з урахуванням потреб вашої шкіри.

Питання-Відповідь

Чи можна обійтися без тоніка для обличчя?

Можна, але щоденний догляд за шкірою обличчя не буде повноцінним. Після очищення pH дерми здатен відновлюватися сам, але з тоніком цей процес відбувається набагато швидше.

Чи можна після тоніка не наносити крем?

Тонізуючий косметичний засіб освіжає, додатково очищаючи, заспокоюючи та пом’якшуючи шкіру після вмивання. Нанесення сироватки або крему є завершальним етапом догляду за шкірою обличчя, який не варто ігнорувати.

Що можна використати замість тоніка для обличчя?

Власниці жирної та проблемної шкіри можуть замінити тонізуючий засіб мінеральною водою з підвищеним вмістом солей та зниженою мінералізацією. Протирати обличчя можна водою «Єсентуки» або «Borjomi».

Чи потрібно після тоніка вмивати обличчя?

Використання тоніка — фінальний етап очищення шкіри, що нормалізує її pH і готує до нанесення крему та сироватки. Тому косметичний засіб наноситься після вмивання та не вимагає змивання.

Чому після тоніка буває липке обличчя?

Під час використання засобу, що підходить вашому типу шкіри, відчуття липкості не виникає. Такий ефект може виникнути лише у випадку, коли тонік вибрано неправильно. Наприклад, засоби для сухої та чутливої ​​шкіри нерідко містять олії. Останні під час контакту з нормальною, жирною або комбінованою шкірою здатні провокувати відчуття плівки на обличчі.

Чи можна використовувати тонік для шкіри навколо очей?

По структурі шкіра періорбітальної області сильно відрізняється. Вона значно тонша, ніжніша та майже позбавлена ​​жирового прошарку, тому вимагає спеціального догляду. Відповідно, під час нанесення тоніка варто уникати цієї зони.

Чи можна наносити тонік на прищі?

Правильно підібраний тонік посилює бар’єр шкіри. Його можна наносити на проблемні ділянки, зокрема на прищі. Тонік сприяє звуженню пор та нормалізації роботи сальних залоз, а також захищає від появи висипів.

Чим відрізняється тонік від тонера для обличчя?

Названі косметичні засоби відрізняються насиченістю та принципом впливу. Тоніки рідкі та накладаються за допомогою ватного диска, а тонер є більш щільним і може втиратися прямо в шкіру пальцями. У першому випадку відбувається тонізування та очищення дерми, у другому — інтенсивне зволоження та запечатування вологи всередині епідермісу.

Замовити товари на нашому сайті

5 / 5 - 1
5 / 5 - 1

Коментарі (3)

  1. Долгое время я даже не знала, для чего нужен тоник. Думала, что им просто очищают лицо по принципу мицеллярной воды. Оказывается, это очень важное средство! Теперь подбираю тоник под свою комбикожу. Не всегда получается купить 2 разных, стараюсь подобрать какой-то универсальный.

  2. Я пользуюсь и тониками, и тонерами для лица. Они имеют разные функции, как мне объяснил мой косметолог. По ее рекомендациям начала практиковать многоуровневый уход за кожей. Могу сказать, что сразу увидела результат. Косметику беру на этом сайте. Мне нравится, что здесь есть профессиональные средства известных брендов по приемлемым ценам.

  3. Мне очень нравится эссенция-тоник от Babor. Кожа после него напитанная, увлажненная, без ощущения стянутости. После тоника сыворотка и крем очень хорошо ложатся на кожу, впитываются без излишков. Раньше я экономила и брала средства из масс-маркет. Но когда попробовала профессиональный тоник, сразу почувствовала разницу.

Схожі статті

7 хвилин

13081

Як вибрати протисонцевий засіб для обличчя

Досі думаєте, чи потрібен вам сонцезахисний засіб, якщо ви не збираєтеся на пляжний відпочинок? У нас є аргумент, який розвіє всі сумніви з приводу такого доповнення до звичного догляду: щоденний догляд за шкірою втрачає ефективність, якщо ви не використовуєте засоби з сонцезахисними фільтрами щодня перед виходом на вулицю. А якщо у вас світла шкіра, то […]

29.04.2024

6 хвилин

13328

День матері: як привітати маму в її день, навіть якщо ви не поруч

День матері — це свято, присвячене мамам і материнству. В Україні, як і в багатьох інших країнах, цей день, починаючи з 2000-го, святкують у другу неділю травня. Цього року День матері випадає на 12 травня. Традиційно цього дня з мамами проводять час, дякують їм за все, вітають теплими словами, квітами та приємними подарунками. Однак зараз […]

29.04.2024

4 хвилин

14132

Як прибрати набряки з обличчя

Одутлість, мішки й темна шкіра навколо очей, набряклі повіки, нечіткий овал обличчя, пом’ятість, тьмяність — чого тільки не побачиш, розглядаючи своє обличчя в дзеркалі вранці. Звісно, найлегше сказати, що всі ми не молодшаємо та звинуватити в усьому нерви та неякісний сон. Однак, насправді це буде спробою піти від реальності. Набряклість обличчя, яку ви спостерігаєте щоранку, […]

28.04.2024

    Підпишіться на нашу розсилку

    Отримуйте свіжі новини про новинки у світі краси